Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Πρώτες μάχες και νεκροί στο Σλαβιάνσκ – Παρέμβαση του ΝΑΤΟ με προειδοποιήσεις προς τη Ρωσία

Πρώτες μάχες και νεκροί στο Σλαβιάνσκ
Κατάληψη του δημαρχείου στη Μαριούπολη
 
Πληροφορίες για ένοπλες συγκρούσεις στην πόλη Σλαβιάνσκ,  100 χιλιόμετρα από το Ντόνετσκ της ομώνυμης ανατολικής επαρχίας μεταξύ των ρωσόφωνων «πολιτοφυλάκων» και δυνάμεων που έστειλε η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, μεταδίδονται από ρωσικά και δυτικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα ο λεγόμενος υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ είχε αναγγείλει ότι από το πρωί έχει ξεκινήσει η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση για να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές - καταληψίες των δημόσιων κτιρίων και του αστυνομικού τμήματος αρχικά στην πόλη του Σλαβιάνσκ αλλά και στο Ντόνετσκ που έχουν καταληφθεί η έδρα της περιφερειακής διοίκησης και άλλα κτίρια.

Μάλιστα είχε καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην βγαίνουν στα παράθυρα.
Παρέμβαση του ΝΑΤΟ με προειδοποιήσεις προς τη Ρωσία
Άντερς Φογκ Ρασμούνσεν. Ο γγ του ΝΑΤΟ (πηγή: ΑΡ)
Παρέμβαση του ΝΑΤΟ, δια στόματος του γενικού γραμματέα της λυκοσυμμαχίας, με στόχο τη Ρωσία, σημειώθηκε την Κυριακή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ανεβάζοντας το θερμόμετρο των ενδοϊμπεριαλιστικών διαγκωνισμών.
Ο Άντερς Φόγκ Ρασμούνσεν έσπευσε να εκφράσει «την ανησυχία του» για την εμφάνιση ένοπλων φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία και προειδοποίησε ότι περαιτέρω στρατιωτική ανάμειξη στη χώρα από την πλευρά της Ρωσίας, θα οδηγήσει τη Μόσχα σε μεγαλύτερη διεθνή απομόνωση.
«Ανησυχώ υπερβολικά για την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία. Παρατηρούμε μία συντονισμένη εκστρατεία βίας από φιλορώσους αυτονομιστές, με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας ως κυρίαρχου κράτους», αναφέρει ο γγ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούνσεν, σε ανακοίνωσή του.
Ο Ράσμουσεν είπε ότι η εμφάνιση στην ανατολική Ουκρανία ανδρών με όμοιες στολές παραλλαγής χωρίς διακριτικά -όπως φορούσαν Ρώσοι στρατιώτες στη διάρκεια της κατάληψης της Κριμαίας- που φέρουν ρωσικά όπλα, συνιστά μία «σοβαρή εξέλιξη».

Ο ίδιος κάλεσε τη Μόσχα να «αποκλιμακώσει» την κρίση και να αποσύρει το μεγάλο αριθμό στρατιωτών της, περιλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων, από την περιοχή γύρω από τα σύνορα με την Ουκρανία. «Όποια περαιτέρω ρωσική στρατιωτική ανάμειξη, με οποιαδήποτε πρόφαση, το μόνο που θα κάνει είναι να εντείνει τη διεθνή απομόνωση της Ρωσίας», σχολίασε.
Όπως μεταδίδεται, ντόπιοι κάτοικοι αναφέρουν ότι περίπου 5 χιλιόμετρα από το κέντρο του Σλαβιάνσκ είδαν να προσγειώνονται μεταφορικά ελικόπτερα, σήμερα, της Ουκρανίας και να αποβιβάζονται μαυροντυμένοι ένοπλοι.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες ένοπλες συμπλοκές σημειώθηκαν σε σημείο ελέγχου - οδόφραγμα που έχουν δημιουργήσει οι ρωσόφωνοι ένοπλοι, όπου φέρεται να σκοτώθηκε ένας Ουκρανός αξιωματικός και να υπάρχουν απώλειες και τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές.  Αργότερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ρια Νόβοστι»  ανέφερε ότι «ένας φιλορώσος ακτιβιστής σκοτώθηκε στην πόλη Σλαβιάνσκ» ενώ μέλη της πολιτοφυλακής αναφέρουν και τραυματίες.
Μετά την κατάρρευση του συγκεκριμένου οδοφράγματος νέο οδόφραγμα ανέκοψε την πορεία των δυνάμεων που έχει στείλει η νέα εξουσία του Κιέβου.
Ρωσόφωνοι ένοπλοι στο Σλαβιάνσκ
με εξοπλισμό που πήραν από τις αστυνομικές δυνάμεις (φωτό ΑΡ)
Όπως όλα δείχνουν στόχος επιχείρησης είναι η περικύκλωση της πόλης . Η παρουσία πάντως των μαυροντυμένων και ο τρόπος δράσης τους μπορεί να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που υπήρχαν όλες τις προηγούμενες μέρες ότι στην Ουκρανία δρουν δυνάμεις καλά εκπαιδευμένες σε μάχες σε πόλεις μισθοφόρων τύπου «Μπλακγουότερ».
Από την άλλη οι ρωσόφωνοι ένοπλοι διευρύνουν τα οδοφράγματα και την ενίσχυση της θωράκισης έξω από τα κατειλημμένα κτίρια ενώ σε πολλές περιπτώσεις αστυνομικές δυνάμεις συμπαρατάσσονται με τους διαδηλωτές και συμμετέχουν στην προετοιμασία για την απόκρουση της επίθεσης από τις δυνάμεις της νέας εξουσίας του Κιέβου.
Επίσης τελευταίες πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ρωσόφωνοι έχουν καταλάβει το γραφείο του δημάρχου στην πόλη Μαριούπολη της ανατολικής Ουκρανίας, στην Θάλασσα του Αζόφ.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο ύστερα από πορεία που πραγματοποίησαν στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, δήλωσε δημοσιογράφος της περιοχής που εργάζεται στην εφημερίδα «Εργάτης του Πριαζόβσκι». Η αστυνομία δεν επιχείρησε να τους σταματήσει και οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο, υπέστειλαν την ουκρανική σημαία και ύψωσαν οδοφράγματα μπροστά από το κτίριο.
Η εξέλιξη αυτή της επιχείρησης καταστολής στην ανατολική Ουκρανία και ανάλογα με την εξέλιξή της απειλεί να τινάξει στον αέρα την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη, τετραμερή συνάντηση ΗΠΑ, Ρωσίας, Ουκρανίας, ΕΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να επιμένει για το σεβασμό των δικαιωμάτων των ρωσόφωνων της ανατολικής Ουκρανίας και τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση του Κιέβου να μιλούν για «ρώσικη επιθετική ενέργεια» σχετικά με τις καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων σε πόλεις της ανατολής.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.