Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ο Αννίβας προ των πυλών της Αφρικής – Βαθιά εμπλοκή της χώρας μας με βάση τη Λάρισα και αναζήτηση ζεστού χρήματος από την ΕΤΕΠ για τους επιχειρηματίες... διείσδυσης

4η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ - ΑΦΡΙΚΗΣ
Βαθύτερη διείσδυση της ΕΕ και με στρατιωτικά μέσα
Η βαθύτερη διείσδυση της ΕΕ και με στρατιωτικά μέσα στην αφρικανική ήπειρο είναι το βασικό αντικείμενο της 4ης Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Αφρικής, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.
Στόχος η εξασφάλιση πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους σε όφελος των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με ΗΠΑ, Κίνα κλπ.
  • Εγχείρημα όπου διεκδικεί ρόλο και η ελληνική αστική τάξη, που, σημειωτέον, αναπτύσσει επιχειρηματική δράση στην Αφρική εδώ και πολλά χρόνια.
Χτες στις Βρυξέλλες έγινε η «υπουργική προπαρασκευαστική συνάντηση» της Συνόδου.
Η ΕΕ ετοιμάζει σφαγή
Τοποθετούμενος εκεί ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, υπογράμμισε το γεγονός ότι
  • «εννέα από τις δεκαπέντε εν ενεργεία αποστολές στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφαλείας και της Πολιτικής Αμυνας (σ.σ. της ΕΕ) αφορούν αποστολές στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Μια ακόμα, στο Μάλι, αναμένεται να ενεργοποιηθεί στο άμεσο μέλλον».
Την τελευταία δεκαετία, με πρόσχημα ανθρωπιστικές κρίσεις και εμφύλιες συρράξεις που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν, η ΕΕ ανέπτυξε στην Αφρική συνολικά 16 αποστολές «διαχείρισης κρίσεων» (οι επτά στρατιωτικές).
Υπολογίζεται ότι σήμερα πάνω από 2.300 στελέχη της ΕΕ βρίσκονται στην Αφρική σε αποστολές διατήρησης της «ασφάλειας».
Παραπέρα δύο στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ, σε Μάλι και Σομαλία, έχουν εκπαιδεύσει ήδη πάνω από 12.800 στρατιωτικούς.
Ιμπεριαλιστικές σφαγές στο όνομα των γενοκτονιών
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα το μεσημέρι προγραμματίζεται «μίνι» Σύνοδος για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για ανάπτυξη της επιχείρησης EUFOR RCA, στρατιωτική αποστολή της ΕΕ στη χώρα, όπου επιχειρούν ήδη γαλλικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Η EUFOR RCA σηματοδοτεί τη βαθύτερη διείσδυση ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην υποσαχάρια Αφρική, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν σημαντικά ενεργειακά κοιτάσματα.
  • Στην επιχείρηση μετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση, παρέχοντας στρατιωτικό προσωπικό, υποδομές και μέσα, εξυπηρετώντας βλέψεις της ντόπιας αστικής τάξης.
Διόλου τυχαία, ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη Σύνοδο, μιλώντας χτες σε Διεθνές Συνέδριο «Για την Πρόληψη των Γενοκτονιών», πίσω από γενικόλογες αναφορές επιχείρησε να αποσιωπήσει τον ιμπεριαλιστικό δάκτυλο σε τέτοιες υποθέσεις.
Εξωράισε μηχανισμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων και τις επεμβάσεις τους, υπογραμμίζοντας
  • «τη σημασία του ρόλου της διεθνούς ποινικής δικαιοσύνης στην πρόληψη των γενοκτονιών, ήτοι στο να καταστούν οι δράστες υπόλογοι για τα εγκλήματά τους».
Ανάμεσα στα τέτοια «παραδείγματα» που παρέθεσε ήταν το ποινικό δικαστήριο, που στήθηκε από ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΗΠΑ, για την πρώην Γιουγκοσλαβία, δικαιολογώντας ουσιαστικά την αιματηρή επέμβαση και τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη γειτονική μας χώρα.
Στο ίδιο πλαίσιο, στρώνοντας χαλί στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αφρική, χαρακτήρισε το Συνέδριο για τις γενοκτονίες
  • «ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς οι συμμετέχοντες μπορούν να μελετήσουν νέα περιπτώσεις ανά τον κόσμο, όπου εμφανίζονται τάσεις γενοκτονίας, όπως στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Πρέπει να αποδείξουμε στους λαούς σε αυτές τις χώρες ότι η δήλωση "ποτέ ξανά" δεν αποτελεί κενό γράμμα», τόνισε, αναπαράγοντας προσχήματα για αποστολή και δράση εκεί ευρωενωσιακών στρατευμάτων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διευρύνεται η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις επεμβάσεις
Διευρύνεται σε όλα τα πεδία η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, με ευθύνη των αστικών κυβερνήσεων και στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο στη μοιρασιά της λείας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιείται στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, 2 με 4 Απρίλη, «Σύσκεψη» των Στρατιωτικών Αντιπροσώπων της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (ΣΕ), και επιθεώρηση του ευρωενωσιακού «Σχηματισμού Μάχης» HELBROC στο Κιλκίς.
Η ΣΕ της ΕΕ συστάθηκε κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ, στις 9/4/2001.
  • Αποτελεί το υψηλότερο στρατιωτικό όργανο εντός του Συμβουλίου.
  • Αποτελείται από τους αντίστοιχους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των κρατών - μελών, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους τους.
Ο πρόεδρος της ΣΕ
  • Παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, όταν απαιτείται λήψη αποφάσεων επί θεμάτων στρατιωτικής υφής.
  • Παράλληλα, είναι ο σύμβουλος επί στρατιωτικών θεμάτων της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.
  • Αποτελεί το κύριο σημείο επαφής της ΕΕ με τους διοικητές των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ.

ΑΓΕΕΘΑ, Κωσταράκος-ΓΕΣ, Τσέλιος. «ΤΑΛΩΣ 2013»: HELBROC της ΕΕ στη Νέα Σάντα-Κιλκίς (Οκτ. 2013)

Η κύρια αποστολή της ΣΕ είναι να παρέχει στρατιωτικές γνωμοδοτήσεις και εισηγήσεις επί στρατιωτικών θεμάτων στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας (επίπεδο πρέσβεων).
Επίσης, παρακολουθεί την εκτέλεση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και αποστολών, οι οποίες αναλαμβάνονται από την ΕΕ και εκτελούνται από τον εκάστοτε διοικητή επιχειρήσεων.
Θυμίζουμε ότι στην παρούσα φάση η ΕΕ διεξάγει τη ναυτική επιχείρηση «Αταλάντα» στην Ερυθρά Θάλασσα ενάντια στην «πειρατεία» και άλλες «ασύμμετρες απειλές».
  • Επίσης, είναι σε εξέλιξη αποστολές σε Μαλί και Σομαλία, όπου στρατιωτικά στελέχη της ΕΕ εκπαιδεύουν Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών αυτών.
Η σύσκεψη της Θεσσαλονίκης θα γίνει στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC-GR (NATO Rapid Deployable Corps - GR) στις εγκαταστάσεις του Γ΄ Σώματος Στρατού στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, προγραμματίζεται επίσκεψη (με ταυτόχρονη διεξαγωγή άσκησης επίδειξης) στον HELBROC, «Σχηματισμός Μάχης» της ΕΕ, στην έδρα της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Στο Σχηματισμό που τέθηκε σε «ετοιμότητα» για το α' εξάμηνο του 2014 συμμετέχουν δυνάμεις από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία.

ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σε λίγες βδομάδες η στρατιωτική επέμβαση της ΕΕ
Την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ανακοίνωσε χτες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
«Η δύναμη θα περιλαμβάνει ως 1.000 στρατιώτες υπό τη διοίκηση του (Γάλλου) στρατηγού Φιλίπ Ποντιέ», διευκρινίζει ανακοίνωση.
  • Η ανάπτυξη της δύναμης στην πρωτεύουσα, Μπανγκί, αναμένεται να γίνει σε διάστημα μερικών βδομάδων.
Ο Γάλλος επιχειρησιακός διοικητής και ο Έλληνας επιτελάρχης
συζητούν με αξιωματικούς στο στρατηγείο της Λάρισας
Κατά πληροφορίες, ως τις 15/4 αναχωρεί για την περιοχή αποστολή 200 ατόμων, ενώ ακολουθεί άλλη μια αποστολή 500 ατόμων ως τις 15/5. Οι περισσότεροι θα είναι Γάλλοι. Τις εναέριες μεταφορές θα παράσχουν Βρετανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Σουηδία.
  • Η ελληνική κυβέρνηση δίνει το στρατηγείο της Λάρισας (ως επιχειρησιακό κέντρο της επέμβασης), επιτελείς και τον Κινητό Επικοινωνιακό Κόμβο του στρατηγείου, προκειμένου να εξασφαλίζονται οι επικοινωνίες ανάμεσα στο στρατηγείο και το πεδίο επιχειρήσεων στην Αφρική.
Νοέμβριος 2013. Χρηματοδότηση 550 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για έργα υποδομών.
Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Β.Χόγιερ (2Δπίσω) στην υπογραφή συμφωνιών από τους υπουργούς Γ. Στουρνάρα, Γ. Μιχελάκη, Κ. Χατζηδάκη, Μ. Χρυσοχοίδη.
Πάμε γι' άλλα.
ΕΤΕπ
Στήριξη επενδύσεων σε Βόρεια Αφρική - Μέση Ανατολή
Ζεστό χρήμα για όσους επιχειρηματίες θέλουν να διεισδύσουν σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, ψάχνει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση με τη συνδρομή της ΕΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο, στο υπουργείο Εξωτερικών έγινε «συνάντηση εργασίας» σχετικά με τα αντίστοιχα «χρηματοδοτικά εργαλεία» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) - η τράπεζα της ΕΕ,
  • «παρέχει χρηματοδότηση και τεχνογνωσία για την υλοποίηση υγιών και βιώσιμων επενδύσεων στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Η Τράπεζα ανήκει στα κράτη μέλη της ΕΕ και οι επενδύσεις που στηρίζει συμβάλλουν στην προαγωγή των στόχων της πολιτικής της ΕΕ».
Συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Philippe de Fontaine Vive, άλλοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι πάνω από 35 επιχειρήσεων.
Παρουσιάστηκαν οι «δυνατότητες» που προσφέρει το πρόγραμμα «Facility for Euro-Mediterranean Investment and Partnership - FEMIP», που χρηματοδοτεί την υλοποίηση έργων σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. Περιοχές όπου διεισδύουν ευρωενωσιακά μονοπώλια με στόχευση σε συγκεκριμένους, κρίσιμους τομείς.
Ενδεικτικά, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ παρουσίασε ως «τομείς προτεραιότητας» για «επενδύσεις» την Ενέργεια, τις μεταφορές και τηλεπικοινωνίες, τη βιομηχανία, τον τουρισμό.

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά ενδιαφέρον (και αποκαλυπτικό) άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με ξεχάς, σύντροφε...
      Να είσαι καλά.
      Έχει και συνέχεια. Διαμάντια και αίμα.
      Ο ιμπεριαλισμός καλά κρατεί κι η Βασίλω πρώτη.
      Οι πεταλούδες-σκύλοι, του Σαχτούρη.
      Πόσες ψυχές θα καούν ακόμα;

      Με δύναμη
      Πάλι και πάλη

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.