Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει εις την ΕΕ. Και η Ελλάδα στους Έλληνες

ΣΥΡΙΖΑ
Επικίνδυνη ρητορική και λιβανιστήρι στην ΕΕ
Με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας χτες στη Θεσσαλονίκη
Με ρητορική που συγκαλύπτει την ταξική αιτία της επίθεσης που δέχεται ο λαός και ταυτόχρονα διεγείρει επικίνδυνα αντανακλαστικά, δίνοντας έδαφος ακόμα και σε εθνικιστικές απόψεις, 
εμφανίστηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.
Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα, κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι
  • «ετοιμάζεται να φωτογραφηθεί χαμογελαστός μαζί με την προϊσταμένη του» και είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση «μας θεωρεί οικόπεδο και αποικία»!
Αξιοποιώντας συνθήματα που λάνσαρε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 και στη συνέχεια το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος συμπλήρωσε:
  • «Είναι ασφαλώς ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα η ηγέτης μιας μεγάλης χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αλλά με την προϋπόθεση ότι αποδέχεται εκείνο που πολλές φορές έχει ειπωθεί στο παρελθόν και τώρα αποκτά πάλι ένα ουσιαστικό νόημα: Ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»!
Στο ίδιο πνεύμα, αναρωτήθηκε:
  • «Πόσα κομμάτια εθνικής κυριαρχίας πρέπει ακόμα να παραχωρήσουμε για να πάρουμε τα δυο - τρία κατοστάρικα του ματωμένου πλεονάσματος που μας πετούν στα μούτρα προεκλογικά; Πόσες εκπτώσεις στη δημοκρατία πρέπει ακόμα να ανεχτούμε; (...) Σε πόση ταπείνωση, πόση φτώχεια, πόση ανεργία, πόσα δράματα, πρέπει να κλείσουμε τα μάτια για να μας πουν μια καλή κουβέντα η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε; (...) Αυτά είναι τα ερωτήματα που μπαίνουν μπροστά σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα, ενόψει εκλογών»!
Για να βγάλει λάδι το κεφάλαιο και το οικοδόμημα της ΕΕ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ως «υποτέλεια» τη συνειδητή παραχώρηση από την αστική τάξη μέρους των κυριαρχικών δικαιωμάτων στα διακρατικά όργανα της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, την οποία υπερασπίζεται και το κόμμα του.
  • Ενώ κρύβει το γεγονός ότι η συμμετοχή στην ΕΕ, που ο ίδιος θεωρεί αυτονόητη, προϋποθέτει ούτως ή άλλως την παραχώρηση «κυριαρχικών δικαιωμάτων» στην ΕΕ.
Επίσης, εστιάζει σκόπιμα στον «αντιδημοκρατικό» τρόπο που νομοθετούνται τα αντιλαϊκά μέτρα, επειδή δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση πάνω στο ζήτημα της στρατηγική που τα επιβάλλει. Αυτή τη στρατηγική υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν λέει ότι θα κυβερνήσει με άλλο μείγμα.
Ανακούφιση στη ...Δευτέρα Παρουσία!
Μιλώντας ο ίδιος στο ιταλικό κανάλι RAI3, παρέπεμψε κυριολεκτικά στη Δευτέρα Παρουσία την όποια ανακούφιση υπόσχεται στο λαό, λέγοντας:
  • «Για να μπορέσουμε να πετύχουμε μια πολύ μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, κι αυτή η πολιτική αλλαγή να έχει θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη, δεν μπορεί μόνο σε μια χώρα να πετύχεις την πολιτική αλλαγή, αν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη δεν είναι τέτοιοι που να μπορέσουν να δεχτούν αυτήν την πολιτική αλλαγή».
Σε άλλο σημείο, υπερασπίστηκε τον φιλο-ευρωενωσιακό χαρακτήρα του κόμματός του, λέγοντας:
  • «Πιστεύουμε ότι εμείς είμαστε πιο φιλοευρωπαϊστές από τις κυρίαρχες δυνάμεις σήμερα, που στην πραγματικότητα αδιαφορούν για το αν αυτή η Ευρώπη φτάσει σε αδιέξοδο ή θα διαλυθεί».
Αποκαλυπτικός ήταν και όταν εξέφρασε την ελπίδα για
  • «μια μεγάλη επιτυχία της δικής μας πρότασης, ώστε να παρασύρει και τη σοσιαλδημοκρατία, στην ιστορική της κοίτη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.