Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Βουλευτές ΚΚΕ: Να ξεμπερδεύει ο λαός με τις κυβερνητικές αυταπάτες - Σπύρος Χαλβατζής: Έκφραση της ταξικής πολιτικής η καταστολή (VIDEO)


Η ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή
Το ΚΚΕ καταγγέλλει  την κυβερνητική πολιτική και την αντιπαλεύει και με την ψήφο του τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπoυλος (Δείτε εδώ την τοποθέτησή του) μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στη Bουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα επέκρινε την «υποκρισία» και τον «αποπροσανατολισμό» του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει εξετάσεις στην άρχουσα τάξη ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα τα συμφέροντά του και να εγκλωβίσει το λαό.
Οπως είπε, «πρέπει ο λαός να ξεμπερδεύει από την αυταπάτη ότι με μια αλλαγή στην κυβέρνηση και στη διαχείριση μπορεί να λύσει τα προβλήματά του». Πρόσθεσε πως οι κυβερνήσεις ανεξάρτητα του επιθετικού προσδιορισμού, κεντροδεξιές, κεντροαριστερές, συντηρητικές, προοδευτικές, αριστερές, από τη στιγμή που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε «άσφαιρη» την αντιπολίτευση που επικεντρώνεται στα περί κλεπτοκρατίας και κατοχής γιατί κρύβει τους πραγματικούς υπεύθυνους που δεν είναι άλλοι από το καπιταλιστικό σύστημα. Συμπλήρωσε πως ο λαός δεν πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην πολιτική Ομπάμα και Μέρκελ, ανάμεσα στην επιμήκυνση και στο «κούρεμα» του χρέους.
Αναφερόμενος στον «αναντικατάστατο ρόλο του ΚΚΕ» που «αναδεικνύεται από τις σημερινές συνθήκες» υπογράμμισε ότι αποτελεί βασικό παράγοντα για την οργάνωση της πάλης του λαού, την ενίσχυση του ταξικού μετώπου, και τη συγκέντρωση δυνάμεων για τη λαϊκή συμμαχία. «Η διέξοδος δεν βρίσκεται εντός των τειχών» ανέφερε χαρακτηριστικά, «βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στην αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στη μονομερή διαγραφή του χρέους.
Αναφερόμενος στον «αναντικατάστατο ρόλο του ΚΚΕ» που «αναδεικνύεται από τις σημερινές συνθήκες» υπογράμμισε ότι αποτελεί βασικό παράγοντα για την οργάνωση της πάλης του λαού, την ενίσχυση του ταξικού μετώπου, και τη συγκέντρωση δυνάμεων για τη λαϊκή συμμαχία. «Η διέξοδος δεν βρίσκεται εντός των τειχών» ανέφερε χαρακτηριστικά, «βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στην αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στη μονομερή διαγραφή του χρέους.
Ο Χρήστος Κατσώτης 
Παίρνοντας το λόγο νωρίς το βράδυ της Παρασκευής ο Χρήστος Κατσώτης στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην κυβερνητική επιχείρηση ενάντια στα συνδικάτα προκειμένου να μπουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων. Αναφερόμενος στην «παραγωγική ανασυγκρότηση» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΚΚΕ διερωτήθηκε εύλογα: «Ποιοι θα κάνουν αυτή την ανασυγκρότηση; Οι καπιταλιστές και οι “υγιείς επιχειρηματίες”; Αυτοί δεν απαιτούν την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και της σταθερής δουλειάς;».

Σπύρος Χαλβατζής: Έκφραση της ταξικής πολιτικής η καταστολή 

Δεν υπάρχουν φιλολαϊκές πολιτικές μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στα ζητήματα δημοκρατίας που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι για να προωθηθεί η αντεργατική πολιτική και να στηριχθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, πρέπει να συνοδεύεται από την ένταση της δράσης της καταστολής που είναι η σταθερή έκφραση της ταξικής πολιτικής. Σε όσους, με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, κάνουν λόγο για «πρωτόγνωρο γεγονός», υπενθύμισε την επέμβαση των ΜΑΤ στην Ελληνική Χαλυβουργία, στους εργαζόμενους στα πρακτορεία Τύπου, τις επιστρατεύσεις των ναυτεργατών και άλλων κλάδων εργαζομένων, τα μαθητοδικεία και αγροτοδικεία και τις καταδίκες συνδικαλιστών. Επίσης υπογράμμισε ότι η Δημοκρατία σταματάει έξω από τα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς επισημαίνοντας ότι για αυτό δεν μίλησε κανένας.
Ο Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε τις ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων που ομνύουν καθημερινά όπως είπε στον ευρωμονόδρομο. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι σπέρνει αυταπάτες για εύκολες έως και ανώδυνες λύσεις με μια απλή αλλαγή του μίγματος διαχείρισης.
Ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε επίσης ότι το κύριο για το ΚΚΕ είναι μέσα από τους καθημερινούς αγώνες να αναπτυχθεί η Λαϊκή Συμμαχία που θα προωθήσει μια πολιτική σύγκρουσης και ρήξης για μια εργατική λαϊκή εξουσία και όχι για κάποια επιδιόρθωση της αστικής πολιτικής για μια καλύτερη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής..
Κατηγορία: Πολιτική

Συνδέσεις Ειδήσεων και από Μποτίλια: 
Κατηγορία: Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.