Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΝΕΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ: Ούνα φάτσα ούνα ράτσα – Η αθλιότητα και ο αντικομμουνισμός τους όπως σκιαγραφούνται από την Κική Αλεξάνδρου του 902 και το ιστολόγιο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

 

Αντεγκλήσεις με κοινά επιχειρήματα και κοινή συνισταμένη τον αντικομμουνισμό και τον αντισοβιετισμό


  • «δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το σημερινό μνημονιακό - μιντιακό...».
  • «νεοσταλινικές ύαινες...».
  • «ο ζαχαριαδισμός και ο σταλινισμός ήταν πολύ σκληρές καταστάσεις...».
  • «τακτικές τύπου Ζαχαριάδη...».
Οι παραπάνω είναι ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν στις εκατέρωθεν αντεγκλήσεις που έχουν αυτές τις μέρες ΣΥΡΙΖΑ - «ΝΕΑ» και Μουλόπουλος - Τατσόπουλος. Η πρώτη φράση ανήκει στον Αλ. Τσίπρα, η δεύτερη στον αρθρογράφο των «ΝΕΩΝ», Ηλία Κανέλλη, η τρίτη στον Π. Σκουρλέτη και η τέταρτη στον Π. Τατσόπουλο. Σκοπίμως έχει αφαιρεθεί η συνέχεια της πρότασης. Δεν παίζει κανένα ρόλο.
Εκείνο που φαίνεται, παρά τις διαφορές, είναι η ενιαία γραμμή, επιχειρηματολογία, συνθηματολογία, συμβολισμός, που επιλέγουν και οι δυο, είτε υπηρετούν το σύστημα από την σκοπιά της δημοσιογραφίας, είτε από αυτή της πολιτικής. Είτε πρόκειται για παραδοσιακούς υποστηρικτές της πλουτοκρατίας, είτε για επίδοξους διαχειριστές των συμφερόντων της, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κοινή τους συνισταμένη είναι ο αντικομμουνισμός, η συκοφάντηση του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε τον 20ο αιώνα, του ηγέτη αυτής της οικοδόμησης. Άλλωστε, αυτή η κοινή συνισταμένη αποτελεί ομολογημένη ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία όλοι οι προαναφερόμενοι παίχτες του σόου, υπηρετούν με όλη τους την ψυχή.
Δε μας εκπλήσσει. Η επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, το χτύπημα κάθε ριζοσπαστισμού πάει χέρι - χέρι με τη συκοφάντηση της σοσιαλιστικής προοπτικής. Και αυτήν την επίθεση η αστική τάξη την εξαπολύει με όλα τα μέσα που έχει στα χέρια της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρα διαλέξει στρατόπεδο εντάσσοντας τον εαυτό του σε αυτά τα «μέσα». Γι' αυτό και ένα μέρος των εξετάσεων που δίνει στο σύστημα είναι και η χολή που πρέπει να χύνει στην ΕΣΣΔ και το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε.
Όλα τα υπόλοιπα αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, όπως το να μιλάει και ο Π. Τατσόπουλος για «τακτικές τύπου Ζαχαριάδη» ή να ισχυρίζεται ότι δεν έχει το «σύνδρομο Πλουμπίδη». Όπως και το να λέει ο Αλ. Τσίπρας ότι «το πιο σταλινικό μπλοκ είναι το μνημονιακό-μιντιακό που εκφράζεται κατά κύριο λόγο το βράδυ από το "ΜΕΓΚΑ" και το πρωί από "ΤΑ ΝΕΑ"».

Το να θες να μιλήσεις για τη διαπλοκή μεγαλοεπιχειρηματιών των μίντια με την εξουσία κ.λπ. και να τους ταυτίζεις με τον... Στάλιν, είναι αποδεικτικό πέρα από τον αντικομμουνισμό, δείγμα τουλάχιστον, γελοιότητας.
  • Υ.Γ. Προς Η. Κανέλλη των «ΝΕΩΝ»: Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη δεν ήταν έργο ενός ανθρώπου, αλλά των λαών. Αλλά κι ενός ανθρώπου να ήταν, σίγουρα δεν ήταν μονόπρακτο του Ρούζβελτ, όπως ισχυρίζεστε. Με βάση, λοιπόν, τα ιστορικά στοιχεία, τον αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη αντιφασιστική νίκη έπαιξε ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης που τότε είχε ηγέτη τον Στάλιν. Για να σας αντιστρέψουμε, λοιπόν, την ανιστόρητη τοποθέτησή σας: Ο άνθρωπος της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης αποκαλείται από εσάς και τον ΣΥΡΙΖΑ ως «σφαγέας»; Αντικομμουνιστική τρικυμία σε ροζ και μαύρες αποχρώσεις... 


 

Αθλιότητες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και των Συριζαίων

To καλοκαίρι , με την ευκαιρία της πώλησης του 902 , ήταν συνεταιράκια. Ο ένας έκοβε ο άλλος έραβε. Ξεχείλιζαν από αντικομμουνισμό και οι δύο φυλλάδες. Δεν προλάβαινε να δημοσιεύσουν κάτι ΤΑ ΝΕΑ το άρπαζε η ΑΥΓΗ. Τους ένωνε ο κοινός σκοπός, το χτύπημα του ΚΚΕ.
Σήμερα για την προίκα της κεντροαριστεράς πιάστηκαν στα χέρια. Πάλι όμως βρήκαν ευκαιρία να  κάνουν το αντικομμουνιστικό τους καθήκον, τα ναυάγια της ταξικής πάλης και οι συνεργάτες των Γερμανών,  χρησιμοποιώντας στα άθλια παιχνίδια μοιράσματος της εξουσίας, το όνομα του Στάλιν και του Ζαχαριάδη. 
Δεν περιμένουν δικαίωση από δαύτους οι καταξιωμένοι ηγέτες-ήρωες της εργατικής τάξης.
Η εργατική τάξη ,ειδικότερα δε οι εργαζόμενοι στις χώρες της ΕΣΣΔ, δεν έχουν ξεχάσει την τεράστια προσφορά του στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων στη Σοβιετική Ένωση, για το άλμα του βιοτικού επιπέδου το λαού του, για την προσφορά του στο παγκόσμιο εργατικό κίνημα. 
ΤΑ ΝΕΑ έχουν κάθε λόγο να μισούν αυτόν που συνέτριψε, εξαφάνισε  στρατιωτικά το φασισμό. 
Τα το(α)ξικά ναυάγια έχουν κάθε λόγο να διαβάλουν τους δύο ηγέτες της εργατικής τάξης. Ξέρουν πόσο ψηλά έχει τοποθετήσει το ΚΚΕ τους Στάλιν, Ζαχαριάδη, ξέρουν τον απέραντο σεβασμό των κομμουνιστών και στους 2. Από την άλλη η δημοσίευση του 2ου τόμου της ιστορίας του ΚΚΕ και η αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου των ιδεολογικών τους προγόνων, τους κάνουν να θέλουν πάση θυσία να σκεπάζουν τις βρωμιές τους  ρίχνοντας λάσπη σε πρόσωπα που έδωσαν τη ζωή τους ολόκληρη στην υπόθεση της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού. 
Ας έρθουμε τώρα στο παιχνιδάκι με την φωτογραφία του Στάλιν στα ΝΕΑ . Η φωτογραφία του Στάλιν να κρατά στο χέρι ένα κοριτσάκι με τη κόκκινη σημαία στο χέρι  που συμβολίζει την αιώνια νεότητα του κομμουνισμού, και η αντικατάσταση του από τον Τσίπρα ,συνιστά απίστευτη αθλιότητα.

Η προσπάθεια να  λερώσουν, να εκχυδαϊσουν αυτό που λαοί σύντομα θα αναζητήσουν, μόνο ως εξορκισμό του "κακού που θα βρει την τάξη τους" μπορεί να εκληφθεί. Ό,τι απεύχονται όμως αργά η γρήγορα θα τους προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.