Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Διώκονται συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της απεργίας - Τις ποινικές διώξεις καταγγέλλουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία - ΚΑΛΕΣΜΑ του ΠΑΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για κινητοποίηση αύριο Τρίτη (19/11/2013) ενάντια στη νέα δίωξη

Πηγή βίντεο: inkefalonia 


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κεφαλονιά: Κινητοποίηση την Τρίτη ενάντια στη νέα δίωξη στελεχών του ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΠΑΜΕ καλεί το λαό της Κεφαλονιάς την Τρίτη 19 Νοέμβρη, στις 9.00, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λιμεναρχείο, όπου θα διενεργείται η προανάκριση για τα στελέχη του ΠΑΜΕ που διώκονται γιατί υπεράσπισαν το δικαίωμα της απεργίας  την 1η Μάη 2013.

Με ανακοίνωσή της καλεί το λαό να δείξει το δικό του μπόι, να απαιτήσει να σταματήσει εδώ και τώρα η διαδικασία της δίωξης.
Κάλεσμα να κάνουν δική τους υπόθεση την αλληλεγγύη απευθύνει η Γραμματεία Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΠΑΜΕ σε όλα τα σωματεία και τις μαζικές οργανώσεις του νομού.

902 

To ΠΑΜΕ στην μπουκαπόρτα του «Νήσος Κεφαλονιά»
Δεν το άφησαν να αποπλεύσει
Τις ποινικές διώξεις συνδικαλιστών στην Κεφαλονιά καταγγέλλουν ταξικά ναυτεργατικά σωματεία

Τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων καταγγέλλουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία με τις ποινικές διώξεις σε βάρος στελεχών και μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Κεφαλληνία, γιατί υπεράσπισαν την απεργία της 1ης Μάη 2013, την ημέρα της εργατικής τάξης, που τιμάει τους αγώνες της και αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου.
Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία αναφέρουν: «Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία Λιμενικών δόθηκε Εισαγγελική Παρέμβαση στο Λιμεναρχείο της Κεφαλληνίας και καλεί στις 19/11/2013 σε απολογία 15 άτομα με την κατηγορία της "παρακώλυσης συγκοινωνιών", γιατί υπερασπίστηκαν και περιφρούρησαν την απεργία της 1ης Μάη 2013 στο Ε/Γ-Ο/Γ "ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ".

Η σωρεία διώξεων είναι πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης να περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και επιβεβαιώνεται από τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών από τα σωματεία πορθμείου Καβάλας - Θάσου, της Ελληνικής Χαλυβουργίας, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κ.ά.

Από την περιφρούρηση της απεργίας την 1η Μάη στην Κεφαλονιά
Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν τις ποινικές διώξεις των στελεχών και μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Κεφαλληνία.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να απαντήσουμε στη βία, την καταστολή και τις ποινικές διώξεις, με οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων, να μην περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να αναπτύξουμε αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την υπεράσπιση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας».
Την ανακοίνωση υπογράφουν η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν., η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων των ναυαγοσωστικών - ρυμουλκών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ 

902
***
Φωτό από την απεργιακή περιφρούρηση την 1η Μάη.
Οι περισσότεροι καλούνται σε προανάκριση
Νέο επεισόδιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης - Διώκονται γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της απεργίας

Σε προανάκριση με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» καλούνται από το Λιμενικό τουλάχιστον 15 στελέχη του ΠΑΜΕ σε Κεφαλονιά - Ιθάκη, επειδή συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας την 1η Μάη.
Το νέο επεισόδιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και του κυβερνητικού δόγματος «νόμος και τάξη» έρχεται μετά την ενόχληση εφοπλιστή επειδή λόγω της απεργίας δεν απέπλευσε πλοίο. 

Σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι εφοπλιστές έχουν αφήσει τα δύο νησιά σε συγκοινωνιακή απομόνωση.
Την τρομοκρατική ενέργεια καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης (τέσσερις από τους διωκόμενους είναι από την ΕΛΜΕ, ανάμεσά τους ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο οργανωτικός γραμματέας), υπογραμμίζοντας ότι « η υπόθεση δεν ανοίγει τυχαία τώρα. Πανελλαδικά η κυβέρνηση επιβάλλει το δόγμα του "νόμος και τάξη", μαζί με τα μονοπώλια και την ΕΕ, γιατί είναι διαρκείας η φοροληστεία, η ανεργία, οι ιδιωτικοποιήσεις σε Υγεία - Παιδεία και έρχονται πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με το βούρδουλα, γιατί το καρότο έχει τελειώσει». Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί: «Να σταματήσει εδώ και τώρα η διαδικασία της δίωξης. Να τσακιστεί το δόγμα του "νόμος και τάξη", που επιβάλλουν τα μονοπώλια σε συνθήκες κρίσης, ανεξάρτητα από το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται».
  • Στην ανακοίνωση καλούνται τα σωματεία του νομού, οι μαζικές οργανώσεις να κάνουν δική τους υπόθεση την αλληλεγγύη.
  • Να πάρουν θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.
  • «Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να απαιτήσουν την άμεση απαλλαγή των διωκόμενων».
  • Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ εξουσιοδοτεί το νέο ΔΣ να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία στην κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.