Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Οι πρώτες 100 μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, η αποστασία του ΠΑΣΟΚ, και η σύμπλευσή τους για την επιδείνωση της ζωής μας

Οι πρώτες 100 μέρες...
Εδώ και δεκαετίες, ένα από τα αγαπημένα θέματα των επίδοξων διαδόχων της αστικής διακυβέρνησης είναι η παρουσίαση του προγράμματος των πρώτων 100 ημερών.
Τι θα κάνει, δηλαδή, η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός μέσα σε αυτό το διάστημα.
Ποιος δε θυμάται τις πρώτες 100 μέρες του Καραμανλή το 2004, όταν διεκδικούσε η ΝΔ τη διακυβέρνηση;
Η τις πρώτες 100 μέρες του Γ. Α. Παπανδρέου το 2009;
Σήμερα, ακριβώς όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, διαβάζουμε και ακούμε για τις πρώτες 100 μέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα.
Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Κυρίως όταν οι πρωταγωνιστές έχουν πολλά κοινά...
Τα περί αποστασίας...
  • «Αν θα έπρεπε κανείς να μιλήσει για κάποιον ο οποίος είναι αποστάτης είναι ο Ευ. Βενιζέλος πρώτα απ' όλα απέναντι και στις ιδρυτικές αρχές του κόμματος του οποίου προΐσταται, αλλά θα έλεγα και στα όσα έχει υποστηρίξει πολύ πρόσφατα ως πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες έστω εκλογές».
Το ευφυολόγημα που επεξεργάστηκε το προπαγανδιστικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε ως πολύ επιτυχημένο και μετά τον Π. Σκουρλέτη «στο Κόκκινο» το επανέλαβε ο Δ. Στρατούλης στο ΜΕΓΚΑ δηλώνοντας:
  • «Οσον αφορά τη λεγόμενη αποστασία, αυτά είναι βαρείς χαρακτηρισμοί που λέγονται για τον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Καταρχάς, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει αποστατήσει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Προεκλογικά μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, απαγκίστρωση από το μνημόνιο και μη λήψη νέων μέτρων και τώρα κάνει τα αντίθετα».

Και η στρατηγική σύμπλευση
Από πού... αποστάτησε όμως το ΠΑΣΟΚ;
Κόμμα που εκπροσωπεί το κεφάλαιο ήταν και τέτοιο παραμένει και ως τέτοιο δε θα μπορούσε να εφαρμόσει φιλολαϊκά μέτρα.
Χώρια που όσα του «υπενθυμίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντάς το ότι τα εγκατέλειψε, δεσμεύσεις που σήμερα κοσμούν τη δική του ατζέντα, και πάλι δεν αφορούν σε ανακούφιση της ζωής του λαού.
Για τις ανάγκες της αστικής τάξης και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μπορεί να γίνει και απαγκίστρωση μπορεί να υπάρξει και αντικατάστασή του από ένα άλλο που δε θα ονομάζεται μνημόνιο.
Στο πλαίσιο, όμως, της εξουσίας της και της λυκοσυμμαχίας της ένα δε θα υπάρξει: αναστροφή της πορείας ραγδαίας επιδείνωσης της ζωής του λαού. Αυτή είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 21/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.