Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Γ. Λαμπρούλης: Τα μέτρα στην Υγεία έχουν στρατηγικό χαρακτήρα προς όφελος των μονοπωλίων (VIDEO) – Άδ. Γεωργιάδης: Θέλει τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτική εταιρεία και τον ασθενή πελάτη

Η τοποθέτηση του Γ. Λαμπρούλη
  
Γ. Λαμπρούλης: Τα μέτρα στην Υγεία έχουν στρατηγικό χαρακτήρα προς όφελος των μονοπωλίων (VIDEO)

Το στρατηγικό χαρακτήρα που έχουν τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται στο χώρο της Υγείας, σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ανέδειξε  ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.
Η τοποθέτησή του έγινε στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που ενσωματώνει την κοινοτική οδηγία για τη δημιουργία «διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης».
Όπως εξήγησε,
  • «Οι κοινοτικές οδηγίες και η διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη αποτελούν μέρος της συνολικής αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας».
Συμπλήρωσε πως
  • «Σε όλα τα κράτη-μέλη προωθούνται καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία, στην Πρόνοια και στο φάρμακο προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων».
Ο Γιώργος Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι
  • «Αυτούς τους στόχους εξυπηρετούν τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα μας καθώς περικόπτουν τις κρατικές παροχές, εμβαθύνουν την εμπορευματοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων και ενισχύουν την επιχειρηματική δράση του ιδιωτικού τομέα της Υγείας».
Καταλήγοντας τόνισε ότι
  • «Σε κάθε χώρα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να απολαμβάνουν σύγχρονες, επαρκείς και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας ανεξάρτητα της ασφαλιστικής και της οικονομικής τους κατάστασης».
***
Άδ. Γεωργιάδης: Θέλει τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτική εταιρεία και τον ασθενή πελάτη

Σε έναν οργανισμό που θα λειτουργεί σαν ιδιωτική εταιρεία και θα αντιμετωπίζει τον ασθενή ως πελάτη, θέλει να μετατρέψει τον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, διέψευσε τα περί κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ, αλλά διευκρίνισε ότι θα παραμείνει μόνο ως αγοραστής υπηρεσιών Υγείας.
  • Aυτό  σημαίνει ότι θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και θα συνάπτει συμφωνίες, είτε με δημόσιους, είτε με ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών Υγείας, με γνώμονα το χαμηλότερο κόστος και όχι την ασφάλεια του ασθενή.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι όλοι
  • Οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ θα βγουν στην κινητικότητα, εκτός από ένα κομμάτι διοικητικών που θα παραμείνουν στη νέα δομή.
Ειδικά για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι θα «βρεθούν στον αέρα».
Σύμφωνα με τον υπουργό για κάθε θέση που θα καταργηθεί θα προκηρύσσεται μια θέση στη δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Συμπλήρωσε ότι για τις θέσεις αυτές θα αξιολογηθούν όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ το επιθυμούν, ενώ στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος και όποιοι άλλοι γιατροί θέλουν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να μην απεργήσουν από τη Δευτέρα, όπως έχουν ανακοινώσει.
  • Μάλιστα, με προκλητικό τρόπο επιχείρησε να τους φορτώσει την ευθύνη για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και την πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα, υποστηρίζοντας ότι
  • Εάν απεργήσουν, θα συμβάλουν στην περαιτέρω υποβάθμιση των πολυϊατρείων και θα στρέψουν τον κόσμο στους ιδιώτες γιατρούς.
Αναφερόμενος στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη,
  • Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι στόχος είναι η ενίσχυση της δημόσιας δομής, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι.
Όμως αμέσως μετά
  • Αυτοαναιρέθηκε, αφού μιλώντας για τους ανασφάλιστους, ανέφερε ότι οι άποροι θα χρησιμοποιούν τα βιβλιάρια απορίας, ενώ οι υπόλοιποι θα χρεώνονται οι ίδιοι το κόστος της περίθαλψής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.