Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Συνδικαλιστές Ν/Ζώνης: Με παράσταση διαμαρτυρίας απάντησαν στη βιομηχανία διώξεων - Η σημερινή δίκη αναβλήθηκε για τις 8 Απρίλη του 2014


Παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Νικόλαο Ποιμενίδη πραγματοποίησαν αμέσως μετά την αναβολή της σημερινής δίκης συνδικαλιστές της Ν/Ζώνης, έχοντας στο πλευρό τους τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
Κατήγγειλαν τη βιομηχανία διώξεων, δικών και αποφάσεων που έχει  στήσει σε βάρος των συνδικαλιστών και των εργαζομένων η γνωστή ομάδα των εργολάβων της Ζώνης, που καταπατά κατάφωρα τα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 
  • Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, δεν είναι δυνατόν να γίνεται δίκη για την έκδοση μιας απλής ανακοίνωσης ενός σωματείου.
Από την πλευρά του ο δικαστικός λειτουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το περιεχόμενο των διαμαρτυριών και καταγγελιών τους. Σημειώνεται ότι η μήνυση έγινε από εργοδότες του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ). 
Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τις 8 Απρίλη του 2014.
Εργοδότες, κυβέρνηση και ταξική δικαιοσύνη κλιμακώνουν την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, με μπαράζ διώξεων και καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος και πρωτοπόρων εργατών
Μετά την καταδίκη συνδικαλιστών της Ζώνης, σε δυο δίκες που έγιναν τον τελευταίο μήνα, η τωρινή δίκη αφορά στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, της Πανελλήνιας Ένωσης Αμμοβολιστών-Καθαριστών, του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων, του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών και της τότε Ένωσης Μετάλλου Σαλαμίνας.
Κατηγορούνται για «συκοφαντική δυσφήμιση», ύστερα από μήνυση εργολάβου του ΒΙΠΑΣ.
  • Σημειώνεται ότι άλλες 15 μηνύσεις, με το ίδιο ακριβώς κείμενο, αλλά από διαφορετικούς εργοδότες, εκκρεμούν να δικαστούν.
Η υπόθεση είναι «κρίκος» στην αλυσίδα των απανωτών διώξεων, με τελευταία αυτή σε βάρος των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», η δίκη των οποίων διακόπηκε την περασμένη Παρασκευή και συνεχίζεται στις 29 Νοέμβρη.

  • Το μπαράζ των διώξεων επαληθεύει την αναγκαιότητα να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η ταξική οργάνωση των εργαζομένων, για να πέφτει στο κενό κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των εργατικών, λαϊκών αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.