Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Καταπίνει την καμήλα που καταδιώκει την κομμουνιστική ιδεολογία, και διυλίζει το… πάπλωμα της Άγγελας του Αδώνιδα και του Πέτρου


Ο ΣΥΡΙΖΑ για το «αντιρατσιστικό»...

Δεν πάει καιρός που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε στη Βουλή τη βασισμένη στον «τρομονόμο» τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, με την οποία ενισχύθηκε το οπλοστάσιο των αντιπάλων του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Και δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από την ανταλλαγή κατηγοριών με τα «ΝΕΑ» για το ποιος είναι περισσότερο «σταλινικός». Εξετάσεις στους αστούς έδινε και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Ήταν συνεπώς αναμενόμενη η στάση του απέναντι στο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και η παγερή του αδιαφορία για το γεγονός ότι αυτό ενσωματώνει απόφαση της ΕΕ που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης, των ριζοσπαστικών ιδεών, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης.
Στη σχετική του ανακοίνωση η μόνη αναφορά έχει ως εξής:
  • «Επιχειρεί να εντάξει στην εθνική νομοθεσία την απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία εστιάζει στο ρατσιστικό λόγο, αντί να προβλέπει την τιμωρία του δράστη της αξιόποινης πράξης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».
  • Το ότι στην πραγματικότητα η απόφαση-πλαίσιο της ΕΕ στοχοποιεί το ριζοσπαστικό λόγο και δρομολογεί «τιμωρίες» για τη ριζοσπαστική δράση, είναι ανάξιο λόγου για το ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το ότι η απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ προωθεί ουσιαστικά την επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων» και του «ολοκληρωτισμού», όπου ανιστόρητα τσουβαλιάζεται ο φασισμός - ναζισμός με τον πιο αδιάλλακτο αντίπαλό του, αυτόν που τον συνέτριψε στο πεδίο της μάχης, τον κομμουνισμό, μάλλον δεν ενοχλεί ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε έχει προσυπογράψει πολλές φορές την κυρίαρχη αντιδραστική ανάγνωση και ερμηνεία ιστορικών γεγονότων, μεταξύ άλλων και στα ίδια τα ντοκουμέντα του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της οπορτουνιστικής δύναμης που επέλεξε τον Αλ. Τσίπρα ως υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν.
  • Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναμενόμενη για μια δύναμη από το στρατόπεδο της αστικής τάξης που ορέγεται τη διαχείριση της εξουσίας της.
Ο αντίπαλός της είναι και δικός του αντίπαλος.
Γι' αυτό όχι μόνο αποκηρύσσει το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε, αλλά και τον πολεμά με όπλο τον «αντισταλινισμό».
Φυσιολογική αντίδραση για όποιον γνωρίζει πως εκεί όπου θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον κόσμο της δουλειάς, εκεί θα πέσει η αυλαία για την τάξη των εκμεταλλευτών συμπαρασύροντας μαζί της στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και όσους την υπηρέτησαν.
Ψ.


Και οι καβγάδες του για το «πάπλωμα»

Να συγκαλύψει το κραυγαλέο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις κινούνται στο ίδιο στρατηγικό πλαίσιο επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας, που όσο ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, τόσο πιο ανούσιο καθιστά το περιεχόμενό της. Με αφορμή τη συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι θα την
  • «παρακαλέσει να τον λυπηθεί» με «μοναδικό επιχείρημα, λυπηθείτε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ (...) και δεν ξέρω αν η κυρία Μέρκελ θα τον λυπηθεί, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι σίγουρα είναι αξιοθρήνητος»...
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, συντήρησε τον καβγά με τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί συμφέροντα φαρμακοβιομηχάνων.
Ο Π. Σκουρλέτης δεν έκρυψε την έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ για τους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους -καλυπτόμενος πίσω από τις θέσεις εργασίας στο όνομα των οποίων κι άλλες φορές οι δυνάμεις του έβαλαν τους εργαζόμενους να διεκδικούν δανεικά για τους εργοδότες- λέγοντας σε απάντηση όσων τους καταλογίζει ο Α. Γεωργιάδης:
  • «Εμείς προτείναμε μια γενικευμένη, σε εγχώρια και εισαγόμενα φάρμακα, οριζόντια μείωση 15 με 20%. Αντ' αυτού, έχουμε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πριμοδοτήσει εις βάρος των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών εισαγόμενα φάρμακα πολυεθνικών, τα οποία είναι και αμφιβόλου ποιότητας».
Στην επικαιρότητα συντηρείται και το θέμα Τατσόπουλου, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του κόμματος αποδοκιμάζουν τη στάση του. Ο ίδιος ο Π. Σκουρλέτης ερωτηθείς αν αισθάνεται άνετα με τις δηλώσεις του βουλευτή απάντησε:
  • «...αν αισθανόμασταν άνετα, δε θα συζητάγαμε για τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τον κ. Τατσόπουλο, υπάρχει θέμα μιας συλλογικής αλληλεγγύης και έκφρασης από όλους και ένας σεβασμός στο συλλογικό πλαίσιο των αποφάσεων».
Ομολογώντας εμμέσως την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι ενώ καλά κρατεί η αντιπαράθεση με τον ΔΟΛ, ο Π. Τατσόπουλος φιλοξενείται σχεδόν καθημερινά στο ΜΕΓΚΑ αλλά και στον ρ/σ «Βήμα», ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε:
  • «Αυτό με προβληματίζει πάρα πολύ, γιατί δεν ξέρω πώς καμιά φορά να αντιμετωπίσω τον κ. Τατσόπουλο. Αν έχεις μια μόνιμη συνεργασία σε εβδομαδιαία βάση, με ποια ιδιότητα πηγαίνεις; Του σχολιαστή σε εβδομαδιαία βάση ή του βουλευτή;».
Ο Χ. Καραγιαννίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο συστήνει στον Αλ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά που θα καταπιαστεί με την κατάρτιση ψηφοδελτίων.
  • «Είναι όμως κι ένα "μάθημα" που τουλάχιστον τα συλλογικά όργανα και η ηγεσία του κόμματος πρέπει επιτέλους να πάρουν. Η ανάδειξη ανθρώπων που δεν έχουν τη παραμικρή σύνδεση, ιδεολογική και πολιτική, με τον χώρο δημιουργεί "περσόνες"», αναφέρει και προσθέτει, καρφώνοντας πολλούς απ' το κόμμα του που έχουν καθιερώσει να παρεμβαίνουν πολιτικά μέσα από το facebook και το twitter:
  • «Η πολιτική διαβούλευση δε μπορεί να γίνεται μέσω της ανταλλαγής like στο Facebook, ούτε με retweets. Εκτός αν τελικά πιστεύουμε ότι οι πιο "σημαντικοί" άνθρωποι είναι αυτοί που απλά "πουλάνε", που φωτογραφίζονται χιλιάδες φορές κι έχουν τέλος πάντων μια αγοραία σχέση με την επικαιρότητα και την κοινωνία». 


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 23/11/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.