Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τσίπρας-Σαμαράς: Μονομαχία γιγάντων - Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Αλέκα Παπαρήγα: «Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση όπου η Ελλάδα θα είναι στην ΕΕ και θα κυριαρχούν τα μονοπώλια. Δεν σκοπεύουμε να δώσουμε χέρι βοηθείας στα παραδοσιακά αστικά κόμματα και στις ιμιτασιόν λύσεις»


Βουλή, 10/11/2013

Με ψήφους 124 υπέρ και 153 κατά, απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρόν ψήφισαν 17 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, ψήφισε η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία, τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
«Όσο ο λαός θα είναι στην αντιπολίτευση, θα είμαστε και εμείς», τόνισε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη βουλή. Όπως είπε όταν ο λαός αποφασίσει να βγει στην εξουσία, το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες του για μια κυβέρνηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. (Δείτε εδώ αναλυτικά την ομιλία της).
Σκηνικό δικομματικής κοκορομαχίας
Με στόχο να ενισχύσουν το νέο διπολισμό ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας αναβίωσαν τις χειρότερες στιγμές του δικομματισμού.Μετατρέποντας τη συζήτηση σε θέατρο σκιών κατέφυγαν σε προσωπικές αντεγκλήσεις και σε χαρακτηρισμούς που ξεπερνούν τα όρια της ευτέλειας. Σε επίπεδο θέσεων οι δύο πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί πιο ικανοποιητικά τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού, εντός του «ευρωμονόδρομου» και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Ο διάλογος που ακολουθεί είναι ενδεικτικός:
Αλ. Τσίπρας: Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Κοιτάξτε με κύριε Σαμαρά, δεν είναι κακό.
Αντ.Σαμαράς: Το έχετε ρίξει στο ψυχογράφημα. Κοιτάω από την άλλη για να μην γελάω.
Αλ.Τσίπρας: Δεν είστε για γέλια, αλλά για κλάματα, γιατί ο λαός υποφέρει.
Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για το Σκάνδαλο των υποβρυχίων, προκάλεσαν την αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος τον... προκάλεσε σε πολιτική μονομαχία... Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε: «μου δώσατε την ευκαιρία για να σας αποκαλύψω για ποιο λόγο πήγα στο Τέξας. Για να μάθω να μονομαχώ στο Ελ Πάσο». Η απάντηση του κ. Βενιζέλου ήταν πως ο στόχος που έβαλε στο Τέξας ήταν ένα τρύπιο δολάριο.
Ο Αντώνης Σαμαράς
Τα νέα δεινά που περιμένουν το λαό περιέγραψε από το βήμα της βουλής ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Παρά τους ισχυρισμούς ότι «ο μεγάλος μαραθώνιος είναι προς το τέλος του» και ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα λιτότητας» τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης που περιέγραψε, θα φέρουν συνέχιση της βαρβαρότητας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).
Ο Αλέξης Τσίπρας
Ως αποτελεσματικότερο διαχειριστή εμφάνισε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τους μνημονιακούς νόμους και θα ψηφίσει νέους οι οποίοι «θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση» της καπιταλιστικής οικονομίας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Η υπεράσπιση του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου και η επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει κύριος εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της τοποθέτησης του προέδρου του από το βήμα της Βουλής.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει σημαντικό στήριγμα για το κεφάλαιο, ενώ παράλληλα θέλησε να απαντήσει στην κριτική ότι αποτελεί «ουρά» της ΝΔ, παρουσιάζοντας το κόμμα του ως καθοριστικό εταίρο στη συγκυβέρνηση και τον ίδιο ως πρωταγωνιστή της προσπάθειας «σωτηρίας της χώρας». Χαρακτήρισε την πρόταση μομφής «ομολογία πολιτικού αδιεξόδου» και «κίνηση πολιτικά ακραία», συμπληρώνοντας ότι είναι «εθνική ανευθυνότητα» καθώς υπονομεύει την εθνική ενότητα, την ώρα που γίνεται προσπάθεια να βγούμε από μνημόνιο (διαβάστε εδώ την είδηση).
Ο Πάνος Καμμένος
Επίθεση στην κυβέρνηση με «εθνικιστικές κορώνες» αλλά και αρκετή δόση σκανδαλολογίας περιείχε η τοποθέτηση του προέδρου των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνου Καμμένου στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).
Ο Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης υιοθέτησε την εκβιαστική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι η πρόταση δυσπιστίας αποδυναμώνει την διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας. Επίσης εμφανίστηκε ως εγγυητής της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος, κάνοντας λόγο για «δεξιά και αριστερή ανωριμότητα». ιαβάστε εδώ την είδηση).
Ο Γιάννης Στουρνάρας
Να εξαπατήσει το λαό επιχείρησε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας υποστηρίζοντας ότι δε θα ληφθούν άλλα «οριζόντια» μέτρα, ωστόσο προανήγγειλε σκληρές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.
Ο Γ. Στουρνάρας υποστήριξε  «ότι στον δημοσιονομικό τομέα έχει υλοποιηθεί το 80% της προσπάθειας», ενώ σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του υπόλοιπου 20% ισχυρίστηκε ότι δε θα προέλθει από οριζόντια μέτρα αλλά από την ανάκαμψη και ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας, που προϋποθέτει εντονότερη αντεργατική επέλαση, από  περικοπές δημοσιών δαπανών, από τη φορολογική συμμόρφωση, από τις  αναδιαρθρώσεις δημόσιων οργανισμών και του δημόσιου τομέα (διαβάστε εδώ την είδηση).
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.