Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Με τις υγείες μας: Δεν δέχεται άλλους καρκινοπαθείς το «Αττικόν» – Στα χαρτιά η αναβάθμιση του «Αγία Βαρβάρα» – Δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων για τις 330 διαθεσιμότητες στα Ψυχιατρεία


Δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων στα Ψυχιατρεία ενάντια στις 330 διαθεσιμότητες
Νέα κινητοποίηση το Σάββατο το πρωί
Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρείων Δαφνί και Δρομοκαΐτειο ενάντια στην αιφνιδιαστική εφαρμογή των διαθεσιμοτήτων 250 εργαζομένων από το ΨΝΑ και 83 εργαζομένων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Το πρωί προχώρησαν σε αποκλεισμό της Λεωφόρου Καβάλας στο Δαφνί και σε μερική κατάληψη του οδοστρώματος, στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο. Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Διοίκησης του Ψυχιατρείου.
Καλούν σε νέα συγκέντρωση στις 10 το πρωί του Σαββάτου έξω από το Δαφνί.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου, ο οποίος εντάσσεται στα πλαίσια της ΕΕ και της «αποασυλοποίησης», και όπως ξεκάθαρα τον γνωστοποίησε στην Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων ο Γιάννης Ευδοκιμίδης, διοικητής της 2ης ΥΠΕ, προβλέπεται ότι:
Το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα, 3 κλινικές (επί συνόλου των 7 που λειτουργούν στο ΨΝΑ), δηλαδή 3 μονάδες Οξέων Περιστατικών του ΨΝΑ μαζί με τις Δομές, τα Οικοτροφεία και τους Ξενώνες, με ολόκληρο το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τον πλήρη εξοπλισμό τους θα μετακινηθούν άμεσα στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Σωτηρία και Πολυκλινική.

Το σύνολο του προσωπικού, μόνο από το ΨΝΑ που μπαίνει στη διαδικασία της «αξιολόγησης» ανέρχεται σε 250, εκ των οποίων 150 είναι ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οι υπόλοιποι είναι τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο, το Δρομοκαΐτειο θα μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στο Ασκληπιείο Βούλας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες και κάτω από την άμεση και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «άδειασε» το διοικητή της 3ης ΥΠΕ και εμφανίστηκε καθησυχαστική για τις εξελίξεις στα Ψυχιατρεία, αν και κατ' επανάληψη έχει ξεκαθαρίσει ότι το Σύμφωνο Λυκουρέντζου - Άντορ θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα.
  • Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι το Υπουργείο καταφεύγει σε ελιγμούς, με στόχο την αγωνιστική εκτόνωση των διαθέσεων των εργαζομένων και τον αποπροσανατολισμό τους, ώστε να κερδίσει χρόνο για την απρόσκοπτη υλοποίηση του αντιλαϊκού σχεδιασμού του.
  • Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, θα κλιμακώσουν τη δράση τους και καλούν στην άμεση έκφραση ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης.
Οι εργαζόμενοι των δύο ψυχιατρείων αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να μεταβούν στο Υπουργείο Υγείας επιδιώκοντας συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα κρίθηκε επιβεβλημένο, καθώς φέρεται ότι μετά από αιφνιδιαστική εντολή του υπουργού Υγείας, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο στην οποία συμμετείχαν ο γγ του Υπουργείου, οι διοικητές της 2ης και 3ης ΥΠΕ, ο νέος διοικητής του Δρομοκαΐτειου και η υποδιοικήτρια του ΨΝΑ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε με διαδικασίες «fast track» να ζητηθούν από τις διοικήσεις των 3 ψυχιατρείων τα ονόματα και οι ειδικότητες όλων των εργαζομένων, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας.
  • Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο των ψυχιατρείων και η παράδοσή τους στις περιβόητες ΜΚΟ και τους ιδιώτες - επιχειρηματίες με την ανάλογη «έξοδο» του προσωπικού, προβλέπεται με βάση το παλαιότερο Σύμφωνο Ανδρέα Λυκουρέντζου - Λάζλο Άντορ, στα πλαίσια της ΕΕ. 

902

 
Δεν δέχεται άλλους καρκινοπαθείς από αρχές του Νοέμβρη το «Αττικόν»




 
Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»: Στα χαρτιά «αναβάθμιση», στην πράξη «αποθήκη ασθενών»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.