Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ - Συγκέντρωση των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο (VIDEO - ΦΩΤΟ) - Στο πλευρό των εργαζομένων το ΠΑΜΕ, ταξικά σωματεία και φορείς - Σχόλιο από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Δείτε εδώ βίντεο με δηλώσεις έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 07/11/2013 - 20:07

Συγκέντρωση διοργανώνουν από τις 4 το απόγευμα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά).

*
Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Σχόλιο για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ 

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο. Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη», αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων».

*** 

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση που διοργανώνουν από τις 4 το απόγευμα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής από τα χαράματα, οπότε και αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν  στο κτίριο. 
Εκπρόσωποι κομμάτων, σωματείων, φορέων, οργανώσεων και πλήθος κόσμου συγκεντρώνονται διαρκώς στην είσοδο της ΕΡΤ, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων. Στον χώρο της συγκέντρωσης γίνονται σύντομοι χαιρετισμοί, μεταξύ άλλων από εκπροσώπους αγροτών, των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, νοσοκομείων της Αττικής που συρρικνώνονται, καταργούνται ή συγχωνεύονται. Κοινή απαίτηση η άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής και να επαναπροσληφθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Την Παρασκευή 8 Νοέμβρη, αποφασίστηκε ευρεία σύσκεψη, σωματείων, εργαζομένων για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση και δράση τους.
Στο πλευρό τους και τώρα αλλά και από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Σε δηλώσεις του από την απογευματινή συγκέντρωση της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, κατήγγειλλε την κυβερνητική λογική της «μηδενικής ανοχής» και του αυταρχισμού για την συνολική προώθηση της αντιλαικής πολιτικής. Επανέλαβε την στήριξη και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματά τους.
Υπενθυμίζεται ότι η Μεσογείων άνοιξε νωρίς το μεσημέρι από τις κλούβες των ΜΑΤ που έφραζαν την πρόσβαση στους συγκεντρωμένους, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είναι παραταγμένες στην είσοδο του κτιρίου. Σε μια κίνηση που συμβολίζει τον κυβερνητικό αυταρχισμό, η κεντρική πόρτα της ΕΡΤ είναι κλειδωμένη με χειροπέδες.
Η αστυνομική επέμβαση
Ακολουθώντας το δόγμα «νόμος και τάξη», η κυβέρνηση επιστράτευσε τα ΜΑΤ εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Περίπου στις 4.20 τα ξημερώματα τουλάχιστον 8 διμοιρίες εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, παρουσία του εισαγγελέα.
Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν το κτίριο και έκαναν χρήση χημικών για να τους πετάξουν έξω. H αστυνομία προσήγαγε τέσσερα άτομα τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.                       
Από την πρώτη στιγμή στο  πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ βρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Διαμάντω Μανωλάκου και Σπύρος Χαλβατζής. Επίσης, από το πρωί βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, ταξικά σωματεία, φορείς και συνδικαλιστές που στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων. 
Οι Ενώσεις δημοσιογράφων και προσωπικού στα ΜΜΕ κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας από τις 3 το μεσημέρι. Το απόγευμα θα  πραγματοποιηθούν  συγκεντρώσεις στα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα.
Δηλώσεις βουλευτών του ΚΚΕ έξω από την ΕΡΤ
Με δήλωσή του ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, κατήγγειλε την «καταδρομική επιχείρηση της κυβέρνησης που έρχεται ως συνέχεια του μαύρου στην ΕΡΤ». Απαίτησε να απομακρυνθούν τώρα τα ΜΑΤ, να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να επαναλειτουργήσει η κρατική ραδιοτηλεόραση, όχι στην κατάσταση που ήταν πριν, αλλά με συνθήκες που να επιτρέπουν την αντικειμενική ενημέρωση. Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους «να βρίσκονται σε ετοιμότητα», προειδοποιώντας ότι μετά την ΕΡΤ ακολουθούν τα ΕΑΣ και άλλες κρατικές επιχειρήσεις. (Δείτε βίντεο πάνω)
Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, δήλωσε πως  «μετά το μαύρο της ΕΡΤ και τις μαζικές απολύσεις, η κρατική βία και τρομοκρατία δείχνει σήμερα το πρόσωπό της, δεν πρέπει να περάσει. Καλούμε το λαό να αντισταθεί και να φτιάξει ακόμα περισσότερες εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης». (Δείτε βίντεο πάνω)
Ο Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε ότι «σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες διαλύονται δημόσιες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας». Επανέλαβε την καταδίκη του ΚΚΕ στην αστυνομική επέμβαση και τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων (Δείτε βίντεο πάνω)
Η τοποθέτηση του ΚΚΕ στη Βουλή
Την εισβολή των δυνάμεων της Αστυνομίας στην ΕΡΤ κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Όπως είπε, «η σημερινή αστυνομική επιχείρηση αποτελεί κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης». (Δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε αναλυτικά την είδηση)
Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξέφρασε ο  βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.Η τοποθέτησή του έγινε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης». (Δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε αναλυτικά την είδηση)
Παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς
Χέρι χέρι με το βούρδουλα πάει η αντιλαϊκή πολιτική που θα γίνει ακόμα πιο σκληρή, τόνισε στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ (Ακούστε εδώ).
Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και ζητά από το μαζικό κίνημα να στηρίξει και αυτόν τον αγώνα, τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας τηλεφωνικά στο «MEGA» (Δείτε εδώ βίντεο).
«Να δημιουργήσει εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης» κάλεσε το λαό και τους εργαζόμενους η Δ. Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του «ΣΚΑΪ» (Δείτε εδώ βίντεο).
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο. Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη», αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων».
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ 
«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.
Καλούμε τα συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν την κρατική και εργοδοτική βία, να δυναμώσει η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει ο φόβος, το δόγμα "νόμος και τάξη". Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας». 
Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΟΓΕ, η  ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, Ομοσπονδίες και συνδικάτα (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Προκλητική η κυβέρνηση 
«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Επιμένοντας να χαρακτηρίζει παράνομη κάθε κινητοποίηση εργαζομένων, ισχυρίστηκε ότι «το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου», ενώ πρόσθεσε ότι «η επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα».
Εξάλλου μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο Σίμος Κεδίκογλου χρησιμοποίησε φρασεολογία άλλων εποχών, λέγοντας πως η επίθεση της Αστυνομίας έγινε «για την αποκατάσταση της ομαλότητας». Το γεγονός επιβεβαιώνει ότι οι διακηρύξεις της κυβέρνησης περί διασφάλισης της σταθερότητας έχουν ως στόχο το εργατικό - λαϊκό κίνημα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).

902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.