Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Εντείνει την επίθεση στο Ασφαλιστικό η κυβέρνηση - Mετατροπή του συστήματος σε ανταποδοτικό, στα πρότυπα των ιδιωτικών ατομικών συμβολαίων ασφάλισης


Ένταση των αντιασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την προαγωγή της απασχόλησης και της ασφάλισης».
Ο Γιάννης Βρούτσης εξήγγειλε τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Κοινωνική Ασφάλιση κατά 1,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχει μειωθεί η κρατική επιχορήγηση κατά 2,1 δισ. ευρώ για το 2014.
«Το ασφαλιστικό σύστημα συνεχίζει να χρήζει σημαντικών και δραστικών βελτιώσεων», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και μάλιστα το «δύσκολο» έργο των δραστικών, ανατροπών επί της ουσίας, θα αναλάβει σχετική επιτροπή που θα συγκροτηθεί το επόμενο διάστημα.
Η κυβέρνηση στην προσπάθεια ανατροπών του ασφαλιστικού συστήματος έχει αρωγό το διοικητή του ΙΚΑ. Στην ομιλία του ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος σκιαγράφησε την ενοποίηση των τριών βασικών Ταμείων κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) σε έναν Ενιαίο Εθνικό Οργανισμό Συντάξεων, με τρεις κλάδους: Μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών.
Ο διοικητής του ΙΚΑ δεν αναφέρει καθόλου την ύπαρξη των επικουρικών ταμείων, ενώ ως βασικό πυλώνα προβάλλει τη δημιουργία των Επαγγελματικών Ταμείων.
Παράλληλα ζήτησε τη «μετατροπή των δικαιωμάτων ασφάλισης από δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί στη βάση του χρόνου, σε δικαιώματα που θεμελιώνονται με βάση τα χρηματικά ποσά των ασφαλιστικών εισφορών».
Δηλαδή, μετατροπή του συστήματος σε ανταποδοτικό, στα πρότυπα των ιδιωτικών ατομικών συμβολαίων ασφάλισης.
Στο στόχαστρο μπαίνουν και τα αποθεματικά των Ταμείων, αφού ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος πρότεινε να τα διαχειρίζονται εταιρείες που μεγάλο μέρος τους τοποθετείται σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, ενώ ζήτησε η ακίνητη περιουσία τους να προωθηθεί ως «ανώνυμη εταιρεία» στο χρηματιστήριο.

Κατηγορία: Πολιτική
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.