Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Το έγκλημα στα τρένα: Κυριακή 12 Μάρτη κλιμακώνουν τον συγκλονιστικό τους αγώνα τα εργατικά σωματεία, οι ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές και μια σειρά ακόμα μαζικοί φορείςσε όλητη χώρα — Αθήνα: 12 μ. στο Σύνταγμα — Θεσσαλονίκη: 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους — Λάρισα: 12 μ. στην κεντρική πλατεία (VIDEO)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ

Όλοι στα συλλαλητήρια την Κυριακή - Συνέχεια με πανεργατική απεργία την Πέμπτη (SPOT)

Στην Αθήνα στις 12 μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους και στη Λάρισα στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία

Με νέες μεγάλες κινητοποιήσεις την Κυριακή 12 Μάρτη κλιμακώνουν τον συγκλονιστικό τους αγώνα τα εργατικά σωματεία, οι ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές και μια σειρά ακόμα μαζικοί φορείς. Μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, καλούν όλο το λαό σε μαζική συμμετοχή για να τιμωρηθούν οι εγκληματίες και να ληφθούν μέτρα για την προστασία της ζωής του λαού.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους και στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενώνουν τη φωνή τους με την ερμηνεία τους οι καλλιτέχνες: Σταυρούλα Δαλιάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Παντελής Θαλασσινός, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Κωτσίνης, Γιάννης Παπαζαχαρίακης, Απόστολος Ρίζος.

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, θα είναι στις 11.15 π.μ. σε Παλιά Βουλή, Μοναστηράκι, Προπύλαια, Στύλους Ολυμπίου Διός.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα

Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και φορείς έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ανάμεσα τους το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής. Επίσης, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό και Δέρμα, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Ανάπτυξης, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Ακόμα καλούν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ηΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Για την κινητοποίηση, λεωφορεία δρομολογούνται από τη βορειοδυτική Αττική.

«Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες», σημειώνουν τα σωματεία και ξεκαθαρίζουν: «Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας. «Η εργατική τάξη, ο λαός, να πάρουν θέση και να δυναμώσουν την αντίστασή τους απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που ξεζουμίζει από όλες τις πάντες τους πολλούς και δίνει τα πάντα στους λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματίες, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές και μεγαλέμπορους. Με όχημα αυτή την πάλη θα ανοίξουμε τον δρόμο για να επιβάλλουμε μέτρα προστασίας της ζωής μας», σημειώνουν τα σωματεία. 

«Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα, φταίει το κέρδος και όσοι κυβέρνησαν αυτή τη χώρα», τονίζουν τα σωματεία δίνοντας το «στίγμα» του αγώνα που ξεκίνησε με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη και βάζει στο στόχαστρο όλα όσα βασανίζουν τον λαό και τα παιδιά του.

Συνέχεια με πανεργατική απεργία την Πέμπτη

Απόφαση για 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη αποφάσισε το σώμα του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ για το έγκλημα στα Τέμπη. 

Ανάλογη απόφαση έλαβε η ΑΔΕΔΥ.

Σε όλη την Ελλάδα συλλαλητήρια

Την Κυριακή θα γίνουν κινητοποιήσεις στις εξής πόλεις:

  • Θεσσαλονίκη: Στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους.
  • Λάρισα: Στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 12 μ. στο πάρκο Ακαδημίας.
  • Βόλος: Στις 12 μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Γιάννενα: Στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Ελασσόνα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία 
  • Ζάκυνθος: Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου
  • Ηράκλειο: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Θήβα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Καβάλα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Λαμία: Στις 12 μ. στην πλατεία Πάρκου.
  • Ναύπλιο: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.
  • Ξάνθη: Στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Σέρρες: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. 
  • Τύρναβος: Στις 12 μ. στην πλατεία.
  • Φλωρινα: Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μόδη (κανόνια).
  • Χανιά: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Λαϊκή οργή για το έγκλημα

Εκτός από τα συλλαλητήρια της Κυριακής, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα: 

- Στη Νέα Μάκρη, τη Δευτέρα 13 Μάρτη, στις 9.30 π.μ. στην πλατεία.

- Στη Ραφήνα, τη Δευτέρα 13 Μάρτη, στις 12 μ. στην διασταύρωση.

- Στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, τη Δευτέρα 13 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Ελεούσας (Μετρό Αγία Βαρβάρα).

- Στη Θάσο, τη Δευτέρα 13 Μάρτη στις 6 μ.μ., στην παραλία Λιμεναριών.

- Στη Ν. Ιωνία Αττικής, την Τρίτη 14 Μάρτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη.

- Στη Χαλκίδα, την Τρίτη 14 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων.

- Στην Καλαμάτα, την Τρίτη 14 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Στα Άνω Λιόσια Αττικής, την Τρίτη 14 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Στο Μενίδι Αττικής, την Τετάρτη 15 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο.

- Στη Λιβαδειά, την Πέμπτη 16 Μάρτη.

 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.