Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Αλοζανφάν! Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι αγώνες των εργαζομένων φέρνουν την ελπίδα, γράφουν Ιστορία — Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες από το πλημμυρισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές Παρίσι την Πέμπτη, ημέρα πανεθνικής απεργίας, όπου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετέφερε την αλληλεγγύη του Κόμματος και των εργαζομένων της χώρας μας στην εργατική τάξη, τοn λαό και τη νεολαία της Γαλλίας που δίνουν εδώ και εβδομάδες έναν εμβληματικό αγώνα ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν (VIDEO) — Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό σας — Σύσκεψη και συζήτηση με τους Έλληνες μετανάστες στη Γαλλία — Αναντικατάστατος ο ρόλος των Κομμουνιστικών Κομμάτων (7 VIDEO - 12 ΦΩΤΟ)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Συγκλονιστικές εικόνες: Οι αγώνες των εργαζομένων φέρνουν την ελπίδα, γράφουν Ιστορία

Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες από το πλημμυρισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές Παρίσι την Πέμπτη, ημέρα πανεθνικής απεργίας, όπου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετέφερε την αλληλεγγύη του  Κόμματος και των εργαζομένων της χώρας μας στην εργατική τάξη, τοn λαό και τη νεολαία της Γαλλίας που δίνουν εδώ και εβδομάδες έναν εμβληματικό αγώνα ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιοι βουλευτές Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Γιώργος Πέρρος.

Στην πλατεία της Βαστίλης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα στη συγκέντρωση των συνδικάτων της CGT:

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ο Δ. Κουτσούμπας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι

Κοινός ο αγώνας των εργαζόμενων σε Γαλλία και Ελλάδα τόνισε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι.

H δήλωση:

«Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο».

«Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό σας»

O Δημήτρης Κουτσούμπας σε χαιρετισμό του στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας».

Αναλυτικά:

«Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή Γενική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτό τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Αυτός ο αγώνας σας, έχει ήδη γράψει ιστορία.

Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!

Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας. Venceremos».

Στη συνέχεια από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούστηκε η Διεθνής, την οποία τραγούδησαν οι Γάλλοι στα γαλλικά και οι Έλληνες στα ελληνικά.

Μόλις ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, οι Γάλλοι συνδικαλιστές τού πρόσφεραν ως αναμνηστικό ένα μαντήλι των «Φίλων της Κομμούνας του Παρισιού». Στο σημείο βρίσκονταν και Ελληνες μετανάστες απεργοί, που φώναζαν το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ενώ την ίδια ώρα άρχισε από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης να ακούγεται η «Διεθνής», την οποία τραγούδησαν μαζί στη γλώσσα τους Έλληνες και Γάλλοι συγκεντρωμένοι.

Ένα μοναδικό στιγμιότυπο, από αυτά που συναντούσε κανείς όπου γυρνούσε το βλέμμα στη συγκλονιστική διαδήλωση: Σε κάθε δρόμο που οδηγούσε στην πλατεία της Βαστίλης στο Παρίσι, από νωρίς το μεσημέρι οι δρόμοι άρχισαν να κλείνουν από τους απεργούς που έφταναν με προσυγκεντρώσεις από τους χώρους δουλειάς τους από κάθε πλευρά. Πλάι τους και μεγάλες ομάδες νεολαίων, μαθητών και φοιτητών που έπαιρναν τη θέση τους με πλακάτ και συνθήματα. Πριν ακόμα φανεί η μεγάλη στήλη της πλατείας, ο απεργιακός παλμός έφτανε έντονα στους δρόμους. Η προσέγγιση της πλατείας γινόταν όλο και πιο δύσκολη από την πυκνότητα του λαού που είχε συγκεντρωθεί, σε μια μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση, καθώς όπου γυρνούσε το βλέμμα έβλεπε πανό με συνθήματα και εργάτες με μπλούζες και τα διακριτικά των συνδικάτων τους.







 

*

Κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία

«Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, στα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει τον δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, στη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε από τον χώρο της συγκέντρωσης. 

Στη συνέχεια, απηύθυνε στα γαλλικά χαιρετισμό στη συγκέντρωση, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών και της εργατικής τάξης της Ελλάδας στον αγώνα που δίνει η εργατική τάξη της Γαλλίας. «Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ευχόμενος καλούς αγώνες και νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας, με το χαρακτηριστικό «Venceremos!».

Συγκινητικές εικόνες ταξικής αλληλεγγύης

Μόλις ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του, οι Γάλλοι συνδικαλιστές τού πρόσφεραν ως αναμνηστικό ένα μαντήλι των «Φίλων της Κομμούνας του Παρισιού».

Στο σημείο βρίσκονταν και Έλληνες μετανάστες απεργοί, που φώναζαν το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ενώ την ίδια ώρα άρχισε από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης να ακούγεται η «Διεθνής», την οποία τραγούδησαν μαζί στη γλώσσα τους Έλληνες και Γάλλοι συγκεντρωμένοι, προκαλώντας πολύ  μεγάλη συγκίνηση. 

«Είμαστε εδώ»...

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρευρέθηκε και χαιρέτισε το πρωί της Πέμπτης σε απεργιακή συγκέντρωση σιδηροδρομικών στον σταθμό του Μον Παρνάς.

Οι σιδηροδρομικοί υποδέχθηκαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας «Είμαστε εδώ! Είμαστε εδώ! Ακόμα κι αν δεν τον θέλει ο Μακρόν, εμείς είμαστε εδώ. Για την τιμή των εργατών και για έναν καλύτερο κόσμο, ακόμα και αν δεν το θέλει ο Μακρόν, είμαστε εδώ».

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Γαλλίας του ΚΚΕ (κάτω) με Έλληνες μετανάστες, εργαζόμενους και φοιτητές.

902

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Δ. Κουτσούμπας: Αναντικατάστατος ο ρόλος των Κομμουνιστικών Κομμάτων (ΦΩΤΟ)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης, «μιας αγωνιστικής μέρας» όπως τόνισε, σε σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Γαλλίας του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή δεκάδων Ελλήνων μεταναστών, μελών και φίλων του Κόμματος στο Παρίσι. Το μεσημέρι πήρε μέρος στην τεράστια απεργιακή συγκέντρωση των γαλλικών Συνδικάτων στην Πλατεία της Βαστίλης. 

Στη σύσκεψη και στη συζήτηση με τους Έλληνες μετανάστες στη Γαλλία, όπου τονίστηκε η σημασία που είχε η παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την ημέρα αυτή, «όχι μόνο για τον γαλλικό λαό, αλλά και για εμάς, τους Έλληνες μετανάστες εδώ», όπως αναφέρθηκε. Ακόμα, μεταφέρθηκε η πείρα από την «καταστροφική για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαών» πολιτική τη ΕΕ, πράγμα που έχουν βιώσει οι Έλληνες μετανάστες και στη Γαλλία.

Τη συζήτηση απασχόλησε και το πρόσφατο τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, όπου έγινε αναφορά και στην πείρα της Γαλλίας, όπου η πολιτική «κόστους - οφέλους» στους σιδηροδρόμους προκαλεί διαχρονικά θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν κοστίσει ζωές τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε επιβατικό κοινό.

 Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως οι σημαντικές διαδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα αποτελούν έκφραση ουσιαστικής αλληλεγγύης στην πάλη του λαού της Γαλλίας, όπως φυσικά και η παρουσία της αντιπροσωπείας του Κόμματος στο Παρίσι.

Ακόμα, είπε πως τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις μεγάλες μάχες που έχει δώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, βγαίνουν για τον λαό χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν τον αναντικατάστατο ρόλο των Κομμουνιστικών Κομμάτων. Το ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική δύναμη που παλεύει ενάντια στην πολιτική που στηρίζουν και υλοποιούν όλα τα αστικά κόμματα, και της οποίας οι καταστροφικές συνέπειες για τις λαϊκές ανάγκες, αποτυπώθηκαν σε διάφορους τομείς χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια, όπως στη διαχείριση της πανδημίας, την Παιδεία, κ.ο.κ.

Τόνισε πως είναι σημαντικό ο λαός να αξιοποιήσει αυτή τη πείρα, και προσπερνώντας τα διλήμματα που θέτει το σύστημα να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όπως και στις τοπικές που θα ακολουθήσουν. «Και η δική σας συμβολή σε αυτή τη προσπάθεια του Κόμματος είναι μεγάλη και πρέπει να συνεχιστεί, να συμβάλλετε και εδώ στο Παρίσι, σε άλλες πόλεις της Γαλλίας», είπε, και τους κάλεσε να συνεχίσουν τις εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίσουν και στην Ελλάδα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.