Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Αλοζανφάν! «Νίκη στους απεργούς της Γαλλίας» — Συγκέντρωση στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα — Πανεθνική απεργία στη Γαλλία: Με πρωτοφανή συμμετοχή οι απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα — Δημήτρης Κουτσούμπας: Κοινός ο αγώνας των εργαζόμενων σε Γαλλία και Ελλάδα, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι (6 VIDEO - 11 Tweet - 20 Φωτό)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

«Νίκη στους απεργούς της Γαλλίας» - Συγκέντρωση στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα

«Νίκη στους απεργούς της Γαλλίας». Με συγκέντρωση έξω από τη γαλλική πρεσβεία, σωματεία και μαζικοί φορείς διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Γαλλίας και στη νέα πανεθνική τους απεργία ενάντια στην αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

«Σε Ελλάδα και Γαλλία κλέβουν τη ζωή, ποτάμι θα τους πνίξει η λαϊκή οργή», φώναξαν εργαζόμενοι και νεολαία και διαμήνυσαν: «Ασφάλιση - Υγεία - σύνταξη - δουλειά, δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά».  

Το δικό τους «παρών» με πικέτες, συνθήματα και τραγούδια στη γλώσσα τους έδωσαν Γάλλοι φοιτητές που βρίσκονται στη χώρα μας. Οι συγκεντρωμένοι άναψαν καπνογόνα στα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας και ένωσαν τη φωνή τους: «Από την Αθήνα μέχρι το Παρίσι, το δίκιο κι η ζωή στο τέλος θα κερδίσει».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Οι Γάλλοι φοιτητές ξάπλωσαν συμβολικά στον δρόμο.














«Για τους καπιταλιστές τα κέρδη αξίζουν περισσότερο από τη ζωή μας», ανέφερε στον χαιρετισμό της Γαλλίδα φοιτήτρια από το πανεπιστήμιο της Λυών. «Εκ μέρους όλων των Γάλλων που βρίσκονται στην Αθήνα σας ευχαριστούμε», τόνισε και διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων είναι κοινός.

«Λέμε στα αδέρφια μας στη Γαλλία: Ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία», υπογράμμισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. «Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Η εργατική τάξη της Ελλάδας ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας», υπογράμμισε.

«Σήμερα δεν θα μπορούσαν οι φοιτητές να λείψουν από την κινητοποίηση αυτή», επισήμανε η Ασημίνα Γιαννείου, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και μίλησε για τη συμμετοχή των νέων, μαθητών και φοιτητών στον απεργιακό αγώνα, δίνοντας την υπόσχεση στους γονείς και τους παππούδες τους πως τα δικαιώματα που κέρδισαν με τον αγώνα τους θα παλέψουν για να τα κρατήσουν.

Ακολούθως, Γάλλοι φοιτητές συνοδευόμενοι από Έλληνες εργαζόμενους τραγούδησαν τη «Διεθνή» μπροστά στη γαλλική πρεσβεία. Ξεκίνησαν να την τραγουδούν στη γλώσσα τους οι Γάλλοι φοιτητές και ακολούθησαν στα ελληνικά οι Έλληνες.

*

Ο Δ. Κουτσούμπας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι

(Βλέπε κάτω)




*

Κατήγγειλαν επίσης το γεγονός ότι μπροστά από τη Γαλλική Πρεσβεία είχαν παραταχθεί Κλούβες ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται στη Γαλλία συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους Γάλλους εργαζόμενους.

*

ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Με πρωτοφανή συμμετοχή οι απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 23/03/2023 - 19:19

Πρωτοφανή συμμετοχή έχουν οι απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία, στο πλαίσιο της σημερινής πανεθνικής απεργίας, με τους εργαζόμενους, έχοντας στο πλευρό τους, φοιτητές, μαθητές, αυτοαπασχολούμενους, να πλημμυρίζουν τους δρόμους μεγάλων αλλά και μικρότερων πόλεων σε όλη τη χώρα, κάνοντας ξεκάθαρο ότι θα καταργήσουν στην πράξη το νόμο που ξηλώνει τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση στο Παρίσι, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 800.000 διαδηλωτές.

Παρότι το λαϊκό κίνημα ενάντια στις αντιασφαλιστικές αλλαγές συμπληρώνει ήδη δύο μήνες, η «κόπωση» στην οποία πόνταρε η κυβέρνηση δεν έχει έρθει. Αντίθετα η συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Στη Μασσαλία, πάνω από 280.000 άνθρωποι διαδηλώνουν. Στην τεράστια διαδήλωση συμμετέχει και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Συγκλονιστικές εικόνες στη Λιλ, με τους διαδηλωτές να τραγουδούν τη «Διεθνή», στην πόλη όπου τραγουδήθηκε για πρώτη φορά το 1888...

Ανάλογες εικόνες και στη Λυών, με χιλιάδες λαού να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης.

Στο Μπορντό, σύμφωνα με το συνδικάτο UD της CGT, η σημερινή, είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών.

Τεράστια η πορεία και στη Νάντη.

Μεγαλειώδης απεργιακή διαδήλωση και στη Βρέστη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ αρχικά υπολογιζόταν ότι θα συμμετείχαν στη διαδήλωση περίπου 12.000, τελικά οι συμμετέχοντες είναι πάνω από 30.000, σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις.

Συγκλονιστική η διαδήλωση και στη Ρεν.

Στο Μοντομπάν, στη νότια Γαλλία, περίπου 60 χλμ. βόρεια της Τουλούζης, στην πορεία που ξεκίνησε από την Esplanade des Fontaines συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι. #manif23mars

Μεγάλο το πλήθος και στη διαδήλωση στο Μονπελιέ.

Μέγα πλήθος συμμετείχε στη διαδήλωση και στην Τουλούζη.

Στη Μυρέ, στα νότια της Τουλούζης, που έχει πληθυσμό περίπου 25.000 κατοίκους, σχεδόν η μισή πόλη βγήκε στους δρόμους.

*

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ο Δ. Κουτσούμπας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι

Κοινός ο αγώνας των εργαζόμενων σε Γαλλία και Ελλάδα τόνισε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι.

H δήλωση

«Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο».

«Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό σας»

O Δημήτρης Κουτσούμπας σε χαιρετισμό του στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας».

Αναλυτικά:

«Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή Γενική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτό τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Αυτός ο αγώνας σας, έχει ήδη γράψει ιστορία.

Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!

Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας. Venceremos».

Στη συνέχεια από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούστηκε η Διεθνής, την οποία τραγούδησαν οι Γάλλοι στα γαλλικά και οι Έλληνες στα ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.