Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Αλοζανφάν! ΠΑΜΕ στη γαλλική πρεσβεία, Πέμπτη 23 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. — Αλληλεγγύη στους εργάτες της Γαλλίας (SPOT)

ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση σήμερα στη γαλλική πρεσβεία - Αλληλεγγύη στους εργάτες της Γαλλίας (SPOT)

Συγκέντρωση στην πρεσβεία της Γαλλίας σήμερα Πέμπτη 23 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. διοργανώνει το ΠΑΜΕ για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους εργάτες της Γαλλίας

Σημειώνει πως στους χώρους δουλειάς πρέπει να κυριαρχήσει το σύνθημα από την Ελλάδα «Νίκη στους εργάτες της Γαλλίας - Victoire pour les travailleurs de France», να σταλεί το μήνυμα ότι ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας είναι και δικός μας αγώνας. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ  θα συμμετάσχει στη μεγάλη γενική απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα «σε όλα τα συνδικάτα, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γαλλίας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών.

Στην Γαλλία συνεχίζονται μαζικές, αγωνιστικές δράσεις και απεργίες σε σειρά κλάδων. Οι δρόμοι της Γαλλίας και χθες το βράδυ είχαν πλημμυρίσει από έναν λαό που διαδήλωνε για τη ζωή του, ενώ σήμερα οργανώνονται απεργιακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες βιομηχανίες σε όλη τη χώρα.

Απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό, κυβέρνηση - εργοδότες έχουν εξαπολύσει ένα τεράστιο όργιο καταστολής και τρομοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα απειλούν ξανά τους εργάτες με επιστράτευση σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την τεράστια γενική απεργία που προετοιμάζεται για την Πέμπτη 23 Μάρτη.

Η εργατική τάξη της Γαλλίας δίνει έναν τεράστιο αγώνα. Και εμείς στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Στεκόμαστε με κάθε τρόπο, πολύμορφα στο πλευρό των εργατών της Γαλλίας. Στους χώρους δουλειάς να κυριαρχήσει το σύνθημα από την Ελλάδα "Νίκη στους εργάτες της Γαλλίας - Victoire pour les travailleurs de France".

Να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας είναι και δικός μας αγώνας.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα συμμετάσχει στη μεγάλη Γενική Απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.