Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Η ΘΡΗΝΟΣΕ της Κομισιόν: «Εξαιρείται» η ασφάλεια αν υπάρχει «απώλεια εσόδων»! — Χρήστος Κατσώτης: Η πολιτική του κέρδους σκοτώνει κυριολεκτικά τον λαό — ΚΚΕ: Οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις και προειδοποιήσεις από το 2016 έως πρόσφατα τον Γενάρη του 2023 (VIDEO)

*

Χρήστος Κατσώτης: Η πολιτική του κέρδους σκοτώνει κυριολεκτικά τον λαό

(Κειμενάκι κάτω)

*

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

Κομισιόν: «Εξαιρείται» η ασφάλεια αν υπάρχει «απώλεια εσόδων»!

«Η προσωρινή μη εφαρμογή έγινε δεκτή βάσει του άρθρου 7 παράγραφος 1 στοιχείο γ) της οδηγίας (ΕΕ) 2016/797, το οποίο αναφέρεται στην έλλειψη οικονομικής βιωσιμότητας της αναβάθμισης…»

«…οι αμαξοστοιχίες θα έπρεπε να αντικατασταθούν από λεωφορεία, γεγονός που (…) θα είχε οικονομικό αντίκτυπο στην απώλεια εσόδων και στο υψηλό άμεσο κόστος μιας εναλλακτικής υπηρεσίας οδικής μεταφοράς, (…) και απώλεια της εμπιστοσύνης των επιβατών στον εν λόγω φορέα εκμετάλλευσης…».

Τα παραπάνω είναι δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την απόφαση της Κομισιόν, με την οποία απαντούσε στο αίτημα των Κάτω Χωρών και της Γερμανίας για την εξαίρεση των σιδηροδρόμων που εκτελούν τα δρομολόγια ανάμεσα στο Μάαστριχτ (τι ειρωνία…) της Ολλανδίας και το Άαχεν της Γερμανίας, από συστήματα ασφαλείας που περιγράφονται στον - περιβόητο πια - κανονισμό ECTS της ΕΕ. 

Τι λέει η Κομισιόν;

Οτι σύμφωνα με την ίδια την Οδηγία της ΕΕ, ακόμα και αυτοί οι κανονισμοί ασφαλείας που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα της καπιταλιστικής κερδοφορίας, μπορούν να έχουν «εξαιρέσεις» όταν δεν υπάρχει «οικονομική βιωσιμότητα» της αναβάθμισης και όταν διακυβεύεται η απώλεια εσόδων για τις εταιρείες! 

Η ζωή των λαών στο ζύγι της απώλειας εσόδων!  

Και πότε τα λέει όλα αυτά η Κομισιόν;

Μια βδομάδα πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, στις 22 Φλεβάρη του 2023! 

Αυτοί είναι που σύμφωνα με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα διάφορα παπαγαλάκια των αστικών επιτελείων, θα «εγγυηθούν» την ασφάλεια του ελληνικού λαού! 

Αυτή είναι και η «ελληνική παρέκκλιση» από την «ευρωπαϊκή κανονικότητα», για την οποία «τσακώνονται» για να κρύψουν τον ένοχο που ξέρουν και οι πέτρες: Το κέρδος που όλοι τους υπηρετούν. 

Τους το αφιερώνουμε εξαιρετικά, με μια υπόσχεση: 

Το έγκλημα που φέρνει την υπογραφή όλων τους, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και «απελευθέρωσης» των μεταφορών που όλοι μαζί στηρίζουν, την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή του λαού στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, δεν θα ξεχαστεί!

902

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ

Η πολιτική του κέρδους σκοτώνει κυριολεκτικά τον λαό

(Video πάνω)

Η οργή που ξεχειλίζει για την τραγωδία στα Τέμπη πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης μέτρων ασφάλειας της ζωής του λαού, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ1.

Αφού εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους, ο Χρ. Κατσώτης κατήγγειλε την πολιτική που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο, πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις.

Επίσης, καταδίκασε την κατεύθυνση της Κομισιόν, που υιοθέτησαν όλα τα άλλα κόμματα και εξαιρεί την ασφάλεια στις μεταφορές αν αυτή επιφέρει απώλεια εσόδων. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε τις ευθύνες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην απελευθέρωση των σιδηροδρόμων, στη διάσπαση του ΟΣΕ, για το κέρδος που κυριολεκτικά σκοτώνει το λαό. Επισήμανε ότι όσο ο λαός δεν αποφασίζει να ανατρέψει αυτή την πολιτική, θα θρηνούμε θύματα.

Ακόμα, υπενθύμισε τις παρεμβάσεις τόσο των εργαζομένων στα τρένα, όσο και του ΚΚΕ που με αλλεπάλληλες ερωτήσεις από το 2016 έως πρόσφατα τον Γενάρη του 2023 έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις στην ασφάλεια, για τις ελλείψεις στο προσωπικό.

Κλείνοντας, έκανε λόγο για έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί και κάλεσε τον λαό να απαιτήσει μέτρα ασφάλειας ενάντια στην πολιτική που τον σκοτώνει.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.