Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

ΘΡΗΝΟΣΕ: Στους 46 οι νεκροί, βρέθηκαν άλλοι 7 σοροί το πρωί — ΠΑΜΕ: Ντροπή και Αίσχος! Στέλνουν τα δικαστήρια τους απεργούς του μετρό — ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ! — Κινητοποίηση οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41)

*

Στους 46 οι νεκροί, βρέθηκαν άλλοι 7 σοροί το πρωί

Στους 46 έφτασαν οι νεκροί, ανασύρθηκαν σήμερα 7 απανθρακωμένες σοροί, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Οι έρευνες γίνονται στο βαγόνι-εστιατόριο που είναι σε σχήμα «Γ» μετά τη σφοδρή σύγκρουση. Μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, στο βαγόνι όπου βρισκόταν το εστιατόριο. Τόνισε, ακόμα ότι στο βαγόνι 2 υπάρχουν άτομα δυστυχώς σε πολύ κακή κατάσταση. 

Η Πυροσβεστική εκτιμά πως μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στο συγκεκριμένο βαγόνι. 

*

Όλες οι εξελίξεις για την τραγωδία

*

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!

ΠΑΜΕ: Ντροπή και Αίσχος! Στέλνουν στα δικαστήρια τους απεργούς του μετρό

Πέμπτη 02/03/2023 - 11:55

«Είναι αδίστακτοι! Την ώρα που η χώρα θρηνεί, συνεχίζουν προκλητικά και σήμερα, όπως και σε όλες τις προηγούμενες εργατικές κινητοποιήσεις που είχαν ως βασικό αίτημα το ζήτημα της ασφάλειας, να μιλούν για την ταλαιπωρία των λίγων, να προσπαθούν να τις λερώσουν για να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό» τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση για το γεγονός πως έστειλανξανά στα δικαστήρια τους απεργούς του μετρό που διεκδικούν μέτρα ασφάλειας!

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Όλες και όλοι σήμερα στις σημερινές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις για να μην περάσει η συγκάλυψη.

Η σύγκρουση τραίνων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα Συνδικάτα να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις σε όλη χώρα και στη συγκέντρωση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στη Αθήνα την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41).

Να απαντηθεί η έντονη προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών και η νέα, απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης και των γνωστών παπαγάλων σε ΜΜΕ που πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των νεκρών επιβατών και των εργαζόμενων σιδηροδρομικών, χυδαιολογούν ξανά απέναντι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Έφτασαν στο σημείο πριν από λίγο να στείλουν ξανά στα δικαστήρια τους απεργούς του μετρό για να βγάλουν τη σημερινή απεργία τους παράνομη.

Είναι αδίστακτοι! Την ώρα που η χώρα θρηνεί, συνεχίζουν προκλητικά και σήμερα, όπως και σε όλες τις προηγούμενες εργατικές κινητοποιήσεις που είχαν ως βασικό αίτημα το ζήτημα της ασφάλειας, να μιλούν για την ταλαιπωρία των λίγων, να προσπαθούν να τις λερώσουν για να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό.

Ντροπή και Αίσχος!

Προσπαθούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν για την υποχρηματοδότηση, την «απελευθέρωση» και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.

Δε θα περάσει!

902

*

ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Κινητοποίηση στις 6 μ.μ. στη Hellenic Train για την τραγωδία

Από την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων

Κινητοποίηση οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41).

Τα ξημερώματα έγινε εξόρμηση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου μέλη του Κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ν. Βιομηχανίας, μοίρασαν στους εργαζόμενους την ανακοίνωση του Συνδικάτου για το πολύνεκρο δυστύχημα από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΕ, καλώντας όλα τα Συνδικάτα να πάρουν μέρος στην απογευματινή κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η σύγκρουση τραίνων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

Σε μαζική συμμετοχή καλούν το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής,  ο Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», ο Σύλλογος ΕΒΕ Κορυδαλλού, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ), το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρ. ΔΕΚΟ - Τραπεζών, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης»

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στην Πάτρα, σε κινητοποίηση έξω απ' το σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στην Αγίου Νικολάου καλεί σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη στις 7.30 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο απαιτώντας πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στα Τέμπη, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.