Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΘΡΗΝΟΣΕ: Σε τροχιά συγκάλυψης — Γιατί τα σαλιγκάρια, οι γαιοσκώληκες και οι βδέλλες δεν έχουνε κόκκαλο — Κυρ Μητσοτάκης: Νέα κροκοδείλια δάκρυα και υπόσχεση για ένταση της πολιτικής που οδήγησε στο έγκλημα — ΚΚΕ: Τώρα προσπαθούν ξεδιάντροπα να φέρουν στα μέτρα τους τις κινητοποιήσεις, αλλοιώνοντας το περιεχόμενό τους — Μαχητικές συγκεντρώσεις των φοιτητών σε όλη τη χώρα (VIDEO)

*

Όλες οι εξελίξεις για την τραγωδία

*

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με μαχητική πορεία ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν τη συγκάλυψη του εγκλήματος (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ

Νέα κινητοποίηση σήμερα: «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί»

*

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα κροκοδείλια δάκρυα και υπόσχεση για ένταση της πολιτικής που οδήγησε στο έγκλημα

Πιστή εφαρμογή και ένταση της πολιτικής που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Κ. Μητσοτάκης, αφού έχυσε μερικά ακόμα κροκοδείλια δάκρυα, ζητώντας «δημόσια συγγνώμη στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν», αλλά και «προσωπικά», στη συνέχεια αναδίπλωσε την αρχική θέση του, ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος και κάτω από την πίεση των παλλαϊκών κινητοποιήσεων, αναγνώρισε ευθύνες σε όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και την εταιρεία.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι μπορούν να συγκαλύψουν τις αιτίες και τους ενόχους για το έγκλημα στα Τέμπη

Η λαϊκή και νεανική οργή, αργά ή γρήγορα, θα ανατρέψει το σημερινό σάπιο κράτος και όσους το υπηρετούν

Σε σχόλιό του για την εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: 

«Αφού απέτυχαν οικτρά να εμποδίσουν τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, τώρα προσπαθούν ξεδιάντροπα να τις φέρουν στα "μέτρα" τους, αλλοιώνοντας το ίδιο το περιεχόμενό τους.

Είναι, μάλιστα, τέτοια η υποκρισία του κυρίου Μητσοτάκη που έφτασε στο σημείο να προσπαθεί να φορτώσει το σημερινό σάπιο και εγκληματικό κράτος γενικά σε κάποιες "παθογένειες" και "συντεχνίες" και πάνω απ’ όλα στους ίδιους τους εργαζόμενους, ενώ πρόκειται για το κράτος του κεφαλαίου και του κέρδους που υπηρετεί η κυβέρνησή του, όπως και όλες οι προηγούμενες. Και, φυσικά, προσπαθεί στο όνομα δήθεν της "αλλαγής" αυτού του κράτους να αθωώσει και να συνεχίσει την ίδια -στην ουσία- πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη.

Ματαιοπονούν, αν νομίζουν ότι θα μπορούν πλέον να συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες και τους ενόχους. Η λαϊκή και νεανική οργή, αργά ή γρήγορα, θα ανατρέψει και το σημερινό σάπιο κράτος και όσους το υπηρετούν».

902

 

Με τη φράση όμως «όλοι φταίμε», επιχείρησε να προχωρήσει σε διάχυση ευθύνης και στους εργαζόμενους, οι οποίοι βέβαια κατήγγειλαν επανειλημμένα τα κενά, τις ελλείψεις και τα προβλήματα τα οποία προειδοποιούσαν για δυστύχημα. Πίσω από το «όλοι φταίμε» επιδιώκεται να οχυρωθεί όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που «έτρεξαν» ως κυβερνήσεις την πολιτική απελευθέρωσης των μεταφορών, τη στιγμή που το ΚΚΕ σταθερά αναδείκνυε και τους στόχους και τις συνέπειες που θα έχει αυτή η πολιτική. «Δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων, καθώς αν η τηλεδιοίκηση είχε ολοκληρωθεί το δυστύχημα δεν θα είχε γίνει», είπε χαρακτηριστικά. Ισχυρίστηκε ότι «θα κινήσει γη και ουρανό» ώστε το σύστημα τηλεδιοίκησης να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Ακόμα, θορυβημένος από τις μαζικότατες κινητοποιήσεις, ο Κ. Μητσοτάκης, κάλεσε «η οργή να μη γίνει σπίθα νέου διχασμού», αποδεικνύοντας ότι το σύνθημα «η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας», προκαλεί τρόμο στην κυβέρνηση. Ωστόσο, όσον αφορά στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για «άμεσες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων», επί της ουσίας υποσχέθηκε συνέχιση και ένταση της πολιτικής που οδήγησε στο έγκλημα!

Αφενός, έκανε λόγο για άμεσο μέτρο τοποθέτησης δύο σταθμαρχών σε κάθε βάρδια, χωρίς όμως να αναφερθεί σε προσλήψεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι ήδη λιγοστοί εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να δουλεύουν σε ακόμα πιο εξοντωτικά ωράρια! Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης, δεν παρέλειψε να προαναγγείλει επίθεση στους εργαζόμενους, καθώς, αξιοποιώντας παραδείγματα «εργατοπατέρων», της «δικής μας παράταξης», όπως ομολόγησε, υποσχέθηκε ένταση της αξιολόγησης, η οποία όμως θα ελέγχει τη συμμόρφωση με τα κριτήρια του κόστους - οφέλους.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ζήτησε έκθεση από την Κομισιόν για την ασφάλεια των τρένων, την ώρα που η ίδια πολιτική της απελευθέρωσης, που είναι κύρια κατεύθυνση της ΕΕ, μόνο μέσα στο 2021 προκάλεσε σχεδόν 1.400 σιδηροδρομικά ατυχήματα και δυστυχήματα στα κράτη - μέλη.

902, Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.