Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Θανάσημος Παφίλης: Α, εδώ είσαι Ευκλείδη... σιγά τα αίματα. Και μη λέτε ποτέ όχι στη συγκυβέρνηση... είδατε και το ΠΑΣΟΚ που έλεγε όχι τι έκανε... Δεν ξεπλένονται οι ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν για το έγκλημα στα Τέμπη (VIDEO)

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Θ. Παφίλης: Δεν ξεπλένονται οι ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν για το έγκλημα στα Τέμπη (VIDEO)

Τις ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν, για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που περιλαμβάνει μέτρα για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, αλλά και πλήθος άρθρων για τη στήριξη του κεφαλαίου.

«Είστε συνυπεύθυνοι και δεν μπορεί να βγάλει κανένας από σας την ουρά του απ' έξω, γιατί κινηθήκατε στη γραμμή της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών μεταφορών», σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης, απευθυνόμενος προς τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Υπενθύμισε δε πως όλοι τους ενέκριναν τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει τον τεμαχισμό του σιδηρόδρομου, την παράδοση του κερδοφόρου τμήματος στους ιδιώτες και την παραμονή του κοστοβόρου τμήματος της συντήρησης του δικτύου στο κράτος.

«Τα μέτρα στήριξης για τους συγγενείς των θυμάτων, δεν μπορούν να ξεπλύνουν τοις ευθύνες όλων σας», είπε και κατήγγειλε την προσπάθεια να μεταφερθούν οι ευθύνες στους εργαζόμενους και στο ανθρώπινο λάθος, με τους ισχυρισμούς ότι φταίνε τα ρουσφέτια και οι παθογένειες του κράτους, αποκρύπτοντας όμως ότι αυτό το κράτος το έχουν δημιουργήσει τα ίδια τα αστικά κόμματα.

Σημείωσε ότι εκτός των 57 νεκρών στο έγκλημα των Τεμπών, έχουν γίνει 7 σοβαρά ατυχήματα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα τόσα επί διακυβέρνησης ΝΔ, ενώ συνολικά στην ΕΕ, από το 2021 έχουν γίνει 1.385 σιδηροδρομικά ατυχήματα, με 97 μετωπικές συγκρούσεις, 685 νεκρούς κι εκατοντάδες τραυματίες.

Κατήγγειλε το θράσος της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που μιλάνε τώρα για μέτρα ασφάλειας, ενώ έχουν ψηφίσει την έκθεση της Κομισιόν για τους σιδηροδρόμους η οποία ανέφερε πως μόλις το 13% των σιδηροδρόμων θα καλύπτεται από σύγχρονο σύστημα ασφάλειας και το υπόλοιπο δεν θα καλύπτεται γιατί είναι μακροπρόθεσμη η απόσβεσή του για τους επενδυτές,  αποδεικνύοντας ότι κύρια αιτία αυτών των ατυχημάτων είναι η λογική του κόστους - οφέλους. Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από την κατεύθυνση της ΕΕ ότι μέχρι το 2030 θα έχουν αποκτήσει το σύστημα ασφάλειας μόνο οι κεντρικές γραμμές και το 2040 οι δευτερεύουσες. Δηλαδή, «μπαίνεις με το ένα πόδι στον τάφο και μέχρι τότε ισχύει το πάμε κι όπου βγει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως όσο κι αν προσπαθούν τα αστικά κόμματα να καλύψουν τις ευθύνες τους και ν' αθωώσουν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ, οι πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι που διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα, με το σύνθημα «τα κέρδη τους, οι ζωές μας» καταδίκασαν τον πυρήνα του καπιταλιστικού συστήματος που θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στα κέρδη.  Καταλήγοντας κάλεσε τον λαό να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, που είναι το μοναδικό κόμμα που δικαιούται να πει στον λαό να κάνει  δράση, τη θλίψη και την οργή του και με την πάλη του να γκρεμίσει την βαρβαρότητα. Το ΚΚΕ δεν θέλει ν' αλλάξει ο μηχανοδηγός αλλά οι ράγες πάνω στις οποίες προχωρά η χώρα, με οδηγό τον λαό και μηχανοδηγό το ΚΚΕ κατέληξε.

Χρεοκοπημένα παραμύθια  από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που ισχυρίζεται ότι μπορεί ο καπιταλισμός να γίνει «καλύτερος» και πιο «ανθρώπινος», καλλιεργώντας αυταπάτες στον λαό κι αθωώνοντας την εγκληματική πολιτική της ΕΕ. Υπενθύμισε ότι όταν εκλέχθηκε ο Μακρόν ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε, ενώ με αφορμή την αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ στη Γαλλία, αναρωτήθηκε: «Σε ποιον συμπαραστέκεστε; Στους εργάτες που λένε ότι η σύνταξη στα 64 είναι πολλά ή στον Μακρόν που λέει ότι τα 64 χρόνια είναι λίγα; Εσείς βέβαια πήγατε τη σύνταξη στα 67»!

Κάνοντας λαθροχειρίες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Τσακαλώτος κατηγόρησε το ΚΚΕ πως η ανάδειξη των στρατηγικών συγκλίσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την άποψη «όλοι ίδιοι είναι» και άρα ενισχύει την αποχή.

Ο Θανάσης Παφίλης του απάντησε πως το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Υπενθύμισε δε πως παλαιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρόβαλαν τις διαφορές τους και τελικά συγκυβέρνησαν.

Aναφερόμενος στο χρεοκοπημένο παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να γίνει καλύτερος ο καπιταλισμός, σημείωσε πως πουθενά στην παγκόσμια ιστορία αυτό δεν έγινε και όσοι έλεγαν ότι θα τον πολεμήσουν «από μέσα», κατέληξαν να είναι πολύ πιο μέσα στο σύστημα. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δικαίωσε τα λόγια του Ανιέλι που είχε πει «όταν δεν μπορεί η δεξιά, υπάρχει η χρήσιμη αριστερά», φέρνοντας ως παράδειγμα το τρίτο μνημόνιο που έφερε η τότε κυβέρνηση.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.