Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Οι ζωές δεν είναι κόστος: Πανεργατική Απεργία 16 Μάρτη 2023: Δεκάδες χιλιάδες στην τεράστια απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας - Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα — «Ή τα κέρδη ή οι ζωές μας», έγραψαν με κόκκινα γράμματα οι διαδηλωτές στη τζαμαρία της Hellenic Train — Σύσκεψη Συνδικάτων και Ομοσπονδιών την Τετάρτη — Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην απεργιακή συγκέντρωση της Καβάλας: Οι κυβερνήσεις οδηγούν τον ελληνικό λαό στις ματωμένες ράγες του ολέθρου (VIDEO)

*

Η οργή του λαού για την πολιτική που μετράει ως κόστος την ζωή του, ξεχείλισε σε όλη τη χώρα, όπου διοργανώθηκαν για ακόμη μια φορά πολύ μεγάλα συλλαλητήρια

Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, όλες οι πόλεις συγκλονίστηκαν από τις νέες κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες» ακούστηκε σε όλη τη χώρα. «Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας», διαδήλωσαν εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, λαϊκός κόσμος που εξοργίζεται από ένα κράτος που εγκληματεί.

Επόμενoς αγωνιστικός σταθμός η 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

*

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο εκσυγχρονισμός που αναζητά ο ελληνικός λαός και η νεολαία είναι η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

*

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ

Δεκάδες χιλιάδες στην τεράστια απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας - Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Σύσκεψη Συνδικάτων και Ομοσπονδιών την Τετάρτη

«Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα» και «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών αίμα για τα κέρδη των αφεντικών» βροντοφώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές στην απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα το απόγευμα στο Σύνταγμα για το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό και στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Συνδικάτων την Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Σπόρτιγκ.

Η τεράστια απεργιακή διαδήλωση, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και για 45 λεπτά περνούσε από τη Βουλή, ολοκληρώθηκε μπροστά από τα γραφεία της Hellenic Train με τους διαδηλωτές να γράφουν συνθήματα «Ή τα κέρδη ή οι ζωές μας» και «Οι ζωές δεν είναι κόστος».

Μάλιστα, οι χιλιάδες διαδηλωτές κατέλαβαν, στο μεγαλύτερο κομμάτι, και τα δύο ρεύματα της Συγγρού.

Απεργοί που και σήμερα βγήκαν στους δρόμους, πίσω από τα μπλοκ των Συνδικάτων τους ξεκαθάρισαν πως «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία».

Αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, φοιτητές και μαθητές με τους Συλλόγους τους, γυναίκες με μικρά παιδιά, άνθρωποι κάθε ηλικίας κλιμάκωσαν τον αγώνα τους για την προστασία της ζωής του λαού, ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους και του «κόστους - οφέλους» που έφερε την τραγωδία στα Τέμπη.

Ξεκαθάρισαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν να ξεχαστούν ή να συγκαλυφθούν οι αιτίες του και απαιτούν: Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, Υγεία δωρεάν για όλους. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Εδώ και τώρα αντισεισμικό έλεγχο σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς. Άμεσα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.