Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Αλοζανφάν! Νέα τεράστια διαδήλωση στη Μασσαλία (VIDEO-ΦΩΤΟ)

ΓΑΛΛΙΑ

Νέα τεράστια διαδήλωση τώρα στη Μασσαλία (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Νέα τεράστια διαδήλωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Μασσαλία, στο πλαίσιο της σημερινής πανεθνικής απεργίας.

Ο κόσμος για άλλη μια φορά πλημμυρίζει το λιμάνι της πόλης, διατρανώνοντας την αντίθεσή του στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και ξεκαθαρίζοντας ότι με τον αγώνα του θα το καταργήσει στην πράξη.

Οι δρόμοι μικρών και μεγάλων πόλων σε όλη τη Γαλλία αρχίζουν να πλημμυρίζουν από τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές σε όλη τη χώρα, καθώς αυτή την ώρα ξεκινούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

Από το πρωί η χώρα βρίσκεται σε αγωνιστικό αναβρασμό, τους απεργούς να προχωρούν σε πολύμορφες δράσεις. 

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε η κάμερα στο Μπιάριτζ, στη γαλλική Χώρα των Βάσκων, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου οι απεργοί στο αεροδρόμιο της πόλης, με μία εντυπωσιακή δράση τους, έδωσαν ένα κόκκινο χρώμα στη σημερινή απεργία.

Στη Ρεν, από νωρίς το πρωί οι απεργοί, έχουν αποκλείσει κεντρικούς δρόμους, και καλούν στις νέες διαδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη!

Στη Βρέστη, σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης, η συμμετοχή στη συγκέντρωση είναι τεράστια πριν καν να ξεκινήσει η διαδήλωση.

Ανάλογες εικόνες καταγράφονται στη Νάντη...

...και στο Μονπελιέ

Στο Παρίσι, πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες συγκεντρώσεις, διαδηλωτές προχώρησαν στον αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών στο Gare de Lyon σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον Σεμπαστιέν, έναν σιδηροδρομικό εργάτη που τυφλώθηκε στο αριστερό μάτι από χειροβομβίδα την περασμένη Πέμπτη.

Στη Χάβρη, η διαδήλωση ξεκίνησε με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, ανάμεσά τους χιλιάδες λιμενεργάτες.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.