Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Σοφιανόν το σαφές! Ο Νίκος Σοφιανός απαντάει στους παπαχλιμίντζουρες και στα χατζηαβατάκια για τις συνεργασίες μνημονιακών και μεταμνημονιακών πολιτικών, για το αν το ΚΚΕ δεν λέει τίποτα(!) για τη Ρωσία, για τους φράχτες της ΕΕ και το λαθρεμπόριο ανθρώπινων ψυχών, για την... επικοινωνιακή εμφάνιση του Κουτσούμπα στη Γαλλία, για τον κόσμο που θα πεθαίνει δουλεύοντας πριν τα 67, για το μεγάλο κομμάτι του λαού που αντιτίθεται στο εχθρικό ΝΑΤΟ και στην εχθρική ΕΕ, για το έγκλημα στο Μάτι και στα Τέμπη, για τη σίγουρη ψήφο στο ΚΚΕ (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα

Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με ισχυρό ΚΚΕ, ο λαός έχει τη δύναμη να τιμωρήσει και να δώσει θετική διέξοδο στη χώρα, να βάλει φρένο στον κατήφορο που πληρώνουμε ακριβά, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ1. 

Σημείωσε ότι αυτό που ζούμε δεν ήρθε από το πουθενά, είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών και μεταμνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν όσοι κυβερνούν και κυβέρνησαν τη χώρα είτε ως αυτοδύναμες κυβερνήσεις είτε ως κυβερνήσεις συνεργασίας.


Αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ διαδήλωσε και στη ρωσική και στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Σημείωσε ότι ο λαός είναι αντίθετος στην εμπλοκή της χώρας στη σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα που γίνεται στην Ουκρανία.

Για το Μεταναστευτικό τόνισε ότι γίνεται συζήτηση για τον φράχτη και όχι για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα παρκαρίσματος ανθρώπινων ψυχών και σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από αυτή τη συμφωνία.

Μιλώντας για το Ασφαλιστικό και τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στη Γαλλία, τόνισε ότι οι αγώνες της εργατικής τάξης της Γαλλίας έχουν συγκλονίσει τη χώρα και έχουν καταρρακώσει τον Μακρόν που τον τιμούσε, όταν έβγαινε, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι το σύνθημα «δεν θα πεθάνουμε δουλεύοντας» αφορά και τους Έλληνες εργαζόμενους διότι με τον νόμο Κατρούγκαλου και προηγούμενους νόμους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφτασαν στα 67 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σημείωσε πως στην Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη έγιναν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις από το 2012 και τόνισε πως όταν οι λαοί θέλουν μπορούν να στριμώξουν κυβερνήσεις και να έχουν νίκες. Ανέφερε ότι για ένα μεγάλο κομμάτι του λαού η ΕΕ είναι εχθρική, όπως θεωρεί ότι είναι εχθρικό το ΝΑΤΟ και το κράτος που είναι αδιάφορο για τη ζωή με τους νεκρούς στο Μάτι και στα Τέμπη διότι νόμος του είναι το κέρδος.   

Να ταυτίσουμε την πολιτική μας θέση με αυτό που αισθανόμαστε, με ψήφο στο ΚΚΕ που είναι η σίγουρη ψήφος που αλλάζει τα πράγματα.

Επίσης ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό που θα εργάζονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Αρνητική ήταν η στάση του παριστάμενου υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκη που ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μια πάγια εκλογική νομοθεσία. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.