Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Αλοζανφάν! Απεργία στη Γαλλία: Ποτάμια οργής κατά της αντιασφαλιστικής επίθεσης συγκλονίζουν τη χώρα — Το ΠΑΜΕ βρίσκεται εκεί — Γιάννης Τασιούλας: Ο αγώνας σας είναι δίκαιος, είναι αγώνας για τη ζωή - Είναι και δικός μας αγώνας, είναι όλων των εργατών — Δημήτρης Κουτσούμπας: Μετέφερε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στην εργατική τάξη της Γαλλίας, μιλώντας σε σιδηροδρομικούς (8 VIDEO - 16 ΦΩΤΟ)

 

Από τη συγκέντρωση της Μασσαλίας

*

Παρίσι: Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στην εργατική τάξη της Γαλλίας μετέφερε ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας σε σιδηροδρομικούς

*

Συγκλονιστικές εικόνες: Γάλλοι απεργοί σιδηροδρομικοί υποδέχονται τον Δ. Κουτσούμπα

*

Τραγούδια του αγώνα των απεργών σιδηροδρομικών παρουσία του Δ. Κουτσούμπα 

*

Συνθήματα των απεργών σιδηροδρομικών παρουσία του Δ. Κουτσούμπα


(Κείμενο κάτω)



*

ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Γιάννης Τασιούλας: Ο αγώνας σας είναι δίκαιος, είναι αγώνας για τη ζωή - Είναι και δικός μας αγώνας, είναι όλων των εργατών


*

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Ποτάμια οργής κατά της αντιασφαλιστικής επίθεσης σχηματίζονται σε ολόκληρη τη χώρα

Ανθρώπινα ποτάμια σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά από άκρη σε άκρη της Γαλλίας σχηματίζονται από εργαζόμενους κάθε κλάδου, νεολαίους, αγρότες, καθώς η απεργία σημειώνει πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια συμμετοχή.

Από τη Λυών

Από την πόλη Pont-Audemer

Μετά από πολλά χρόνια, τρακτέρ έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε εργατικές κινητοποιήσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις σε πόλεις που τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, δεν είχαν γίνει απεργιακές συγκεντρώσεις. Κινητοποιήσεις  πραγματοποιούνται επίσης και σε εθνικές οδούς, σε αεροδρόμια και σε χώρους δουλειάς.

902, Πέμπτη 23/03/2023 - 13:25

Φωτό από:

Κλερμόν-Φεράν, Ρουέν, Πάου, Νάντη, Λιλ, Νίκαια, Νάντη, Νίκαια, Λουνέλ






Βλέπε και

 Από τα πυρηνικά εργοστάσια, μέχρι τα εμπορικά καταστήματα, οι εργάτες σήμερα απεργούν (ΦΩΤΟ)

Μαθητές και φοιτητές στο πλευρό των εργαζομένων σε όλη την χώρα (ΦΩΤΟ)

Μπλόκα, κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

ΠΑΡΙΣΙ

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στην εργατική τάξη της Γαλλίας μετέφερε ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας σε σιδηροδρομικούς (VIDEO επάνω)

Πέμπτη 23/03/2023 - 12:31

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε σήμερα, ημέρα της πανεργατικής απεργίας στη Γαλλία, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μον Παρνάς, στο Παρίσι, όπου τον υποδέχτηκαν θερμά οι παρευρισκόμενοι εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί, στους οποίους απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του στα γαλλικά, μεταφέροντας «την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας». Με τον ίδιο τρόπο, μιλώντας στα γαλλικά τελείωσε την ομιλία του, σημειώνοντας πως «είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο σε Γαλλία και Ελλάδα. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας».

Παραθέτουμε τον χαιρετισμό του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: 

«Αγαπητές φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή Γενική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτό τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί, η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Οι τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, που κάνουν το γύρο του κόσμου, η πολύμορφη και μαχητική δράση σας εδώ και μήνες, δείχνει για ακόμη μια φορά την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης και του οργανωμένου αγώνα, της ταξικής πάλης που μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο και να φέρει στο προσκήνιο τους πραγματικούς δημιουργούς του πλούτου.

Η πάλη σας ανάγκασε την κυβέρνηση Μακρόν να πετάξει κάθε ψεύτικο προσωπείο και να δείξει το πραγματικό, αντεργατικό πρόσωπο του εχθρικού αστικού κράτους. Νομοθετούν κόντρα στη θέληση του λαού, αξιοποιώντας τα νομικά και συνταγματικά όπλα της εξουσίας του κεφαλαίου. Απαγορεύουν διαδηλώσεις, απειλούν αγωνιστές συνδικαλιστές, τρομοκρατούν τον λαό, για να διασφαλίσουν τα κέρδη μιας μειοψηφίας εκμεταλλευτών. Αποδεικνύουν ότι η “δημοκρατία” τους σταματάει έξω από τους χώρους δουλειάς και υπάρχει μόνο για να υπηρετεί τα κέρδη τους.

Τίποτα από όλα αυτά δεν πιάνει όμως. Έχουν γίνει όλα κουρελόχαρτα μπροστά στην αποφασιστικότητα του αγωνιζόμενου γαλλικού λαού. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μαρτυρούν την αδυναμία και τον φόβο τους.

Επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά ότι δεν αποτελεί λύση η λογική του «μικρότερου κακού», που αποτέλεσε τη «σημαία» διαδοχικών αντιλαϊκών κυβερνήσεων στη Γαλλία. Έδωσε ώθηση στην αντεργατική επίθεση ενώ, όχι μόνο δεν έφραξε το δρόμο στην ακροδεξιά, αλλά αντίθετα την ενίσχυσε περαιτέρω.

Πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος, στη Γαλλία, στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα, είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον -κάθε φορά- κυβερνητικό διαχειριστή της. Μόνο έτσι μπορούν να ηττηθούν οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, να μπουν εμπόδια στις αντιλαϊκές επιλογές, να αλλάξουν πραγματικά οι πολιτικοί συσχετισμοί, να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδιέξοδη πορεία.

Σήμερα, που η πρόοδος της επιστήμης και της παραγωγικότητας επιτρέπουν να δουλεύουμε λιγότερες ώρες ημερήσια, λιγότερα χρόνια στη ζωή μας, δεν μπορούμε να δεχτούμε να δουλεύουμε ως τα 64, όπως προβλέπει ο νόμος της κυβέρνησης Μακρόν ή μέχρι τα 67, όπως προβλέπει ο νόμος που πέρασε στην Ελλάδα η κυβέρνηση της δήθεν “αριστεράς” του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Και τότε η ελληνική εργατική τάξη βρέθηκε μαζικά στις απεργίες και στους δρόμους. Το ίδιο κάνει και τις τελευταίες βδομάδες, που ξεχειλίζει η οργή για ένα έγκλημα που στοίχησε τη ζωή 57 ανθρώπων, κυρίως νέων παιδιών, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν το βράδυ της 28ης Φλεβάρη, εξαιτίας της απουσίας των αναγκαίων μέτρων προστασίας. Όλα στο βωμό του κέρδους.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα με σύνθημα «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ». Αυτό είναι το δίλημμα για κάθε εργάτη, σε κάθε χώρα. Και ο δικός σας αγώνας δίνει ηχηρή απάντηση ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται νέες θυσίες.

Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο σε Γαλλία και Ελλάδα. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!».

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που βρίσκεται στο Παρίσι, συμμετέχουν ακόμα τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιοι βουλευτές Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Γιώργος Πέρρος.

Οι σιδηροδρομικοί υποδέχθηκαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας αγωνιστικά τραγούδια. 

Δεν αφήνουμε τίποτα να χαθεί, τα παίρνουμε πίσω όλα», και «ενισχύουμε την απεργία, μπλοκάρουμε την οικονομία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στον σταθμό Μον Παρνάς, έναν από τους πέντε μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γαλλίας, ο οποίος ήταν άδειος από τρένα λόγω της απεργίας. 

Μετά τον χαιρετισμό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνομίλησε με απεργούς, οι οποίοι του χάρισαν μια σημαία του συνδικάτου τους. 

Νωρίτερα, οι συνδικαλιστές έδειξαν στον Δημήτρη Κουτσούμπα το μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο που τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής παραδόθηκαν στους ένοπλους εργάτες του Παρισιού. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.