Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: Πάνω από 100.000 τα κρούσματα και 314 θάνατοι σε μία εβδομάδα ― ΚΚΕ: Αλλάζει ο προσδιορισμός των θανάτων από COVID για να «μαγειρεύονται» τα στατιστικά


ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Πάνω από 100.000 τα κρούσματα και 314 θάνατοι σε μία εβδομάδα

Τρίτη 09/08/2022 - 15:40

Συνολικά 100.421 κρούσματα κορονοϊού (-19% εβδομαδιαία μεταβολή) καταγράφηκαν την εβδομάδα από 1η έως 7 Αυγούστου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ. 

Οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 21% των κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 4.474.616, εκ των οποίων 51,8% γυναίκες.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αλλάζει ο προσδιορισμός των θανάτων από COVID για να «μαγειρεύονται» τα στατιστικά

Τετάρτη 10/08/2022 - 14:17

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αύξηση των νεκρών από την πανδημία και το νέο “μοντέλο καταγραφής” των θανάτων του Υπ. Υγείας, αναφέρει: 

«Ο τριπλασιασμός των νεκρών από την πανδημία σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, οι 8.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία του τελευταίου μήνα και τα καλέσματα της κυβέρνησης στο λαό "να μάθει να συμβιώνει με τον κορονοϊό" αποδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες της εξαφανισμένης επιδημιολογικής επιτήρησης και τα ανύπαρκτα πρωτόκολλα των εταιρειών του τουρισμού και των μεταφορών.

Οι αλλαγές στο "μοντέλο" προσδιορισμού των θανάτων από COVID-19, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, δεν γίνονται από επιστημονική ανάγκη ούτε με κριτήριο την προστασία της ζωής του λαού, αλλά για να "μαγειρεύονται" ευκολότερα τα στατιστικά της πανδημίας, ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει να παρουσιάζει μία μαγική εικόνα "κανονικότητας".

Η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας έχει περάσει σε "άλλη πίστα". Η πραγματικότητα των γονατισμένων νοσοκομείων και του συστήματος υγείας που αγκομαχάει να τα βγάλει πέρα, εκθέτει όσους υπηρετούν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τη σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που μάταια προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από τη ΝΔ στα "σημεία' της ίδιας επικίνδυνης στρατηγικής.

Ο αγώνας για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των πραγματικών αναγκών, πρέπει να δυναμώσει σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να πάψει η Υγεία να αποτελεί εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται με σκοπό το κέρδος».

902

 

Το σύνολο των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ήταν 2.343 ασθενείς, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 2.195 ασθενείς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς ήταν 120 (60,8% άνδρες) με διάμεση ηλικία τα 70 έτη, ενώ το 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 314 θάνατοι ασθενών (-18% εβδομαδιαία μεταβολή). Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 31.722 θάνατοι, εκ των οποίων το 95,9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη.

Επίσης ανακοινώθηκε πως παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα από 25 έως 31 Ιούλη, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε δύο από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε εννέα και σταθεροποιητική τάση σε μία περιοχή.

Ειδικότερα αυξητική ήταν η τάση σε Πάτρα (224%) και Αττική (28%), πτωτικές τάσεις καταγράφηκαν σε Χανιά (57%), Λάρισα (50%), Ξάνθη (44%), Ηράκλειο (37%), Αλεξανδρούπολη (29%), Βόλο (18%), Κέρκυρα (16%), Θεσσαλονίκη (15%) και  Άγιο Νικόλαο (12%) ενώ σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (-10%).

Τέλος στον έλεγχο που έγινε σε 370 δείγματα της περιόδου από 1η έως 31 Ιούλη, όλα βρέθηκαν θετικά στην παραλλαγή «Όμικρον».  

Πλέον η κατάσταση δεν μπορεί να κρυφτεί και για πολλοστή φορά η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη για τον αυξημένο αριθμό θανάτων COVID στο «μοντέλο καταγραφής». Απαντώντας σε ερώτηση για τους πολλούς θανάτους, ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε το «μοντέλο καταγραφής» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ): «Βάσει αυτού, όταν κάποιος έχει νοσήσει από COVID, ακόμα κι όταν η αιτία θανάτου δεν είναι ο κορονοϊός και απλώς έχει βγει θετικός, τότε καταγράφεται ως θάνατος από COVID».

Έκανε ταυτόχρονα σινιάλο για «επαναπροσδιορισμό» του πρωτοκόλλου καταγραφής COVID θανάτων από τον ΕΟΔΥ, το οποίο αναμένεται να αποτυπωθεί τις επόμενες βδομάδες στις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ. Ενδεικτικές είναι οι μέχρι τώρα διαρροές των κριτηρίων που θα πρέπει να πληροί ένας θάνατος για να χαρακτηριστεί ότι προκλήθηκε από COVID: Να έχει θετικό αποτέλεσμα σε τεστ κορονοϊού, να έχει εμφανίσει πνευμονία λόγω της λοίμωξης COVID και να έχει λάβει θεραπεία για την αντιμετώπισή της!

Η κυβέρνηση, όπως και η ΕΕ, καταφεύγει σε επιστημονικές και μαθηματικές αλχημείες, πότε για να καλύψει την εκτίναξη της «πλεονάζουσας θνητότητας», πότε τη θνητότητα από COVID ή τις υπόλοιπες νόσους για τις οποίες οι πόρτες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας έμειναν κλειστές, τα τακτικά περιστατικά που έγιναν επείγοντα από την αναμονή.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.