Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

ΕΕΔΥΕ-ΕΔΥΕΘ: 77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι ― Συγκεντρώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη ― Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί ― Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (VIDEO)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση για τα 77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Τρίτη 09/08/2022 - 21:17

«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους». Συγκέντρωση στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο, με το σύνθημα αυτό, διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ για τα 77 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, στη μνήμη των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη συγκέντρωση αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στράτου Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ). 

«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, στέλνοντας μήνυμα αγώνα ενάντια στους κινδύνους που δημιουργεί η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Με τις πικέτες της ΕΕΔΥΕ απαίτησαν αποδέσμευση της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ, την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων, την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ  Δημήτρη Αρβανιτάκη, Κώστα Παρασκευά, Θοδωρή Χιώνη.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Χρύσα Λεμπέση, πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. (κάτω) 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. (κάτω)

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το πειραϊκό σύνολο «Libro Coro», με τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθέτων που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το δικαίωμά του να ζει σε έναν δίκαιο και ειρηνικό κόσμο.

Πήραν μέρος οι μουσικοί μέλη του συνόλου Μικαέλα Δανά (τραγούδι), Νίκος Παχάκης (κιθάρα) και η Ανθή Γουρουντή (πιάνο και μουσική επιμέλεια).

902

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μαζική πορεία για τα 77 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών

Τα θύματα του ιμπεριαλισμού στις δύο μαρτυρικές ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τίμησε ο εργαζόμενος λαός της πόλης με τη συμμετοχή του στην αποψινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο μετά από κάλεσμα της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Παράλληλα έστειλε μήνυμα έντασης του αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και καταδίκασε το νέο έγκλημα του δολοφονικού καθεστώτος του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Θεοδωρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού του ΑΠΘ. Κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

«Ήρθαμε σήμερα, 77 χρόνια μετά την τραγωδία των πυρηνικών βομβαρδισμών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, γιατί δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ αυτό το έγκλημα. Σήμερα, που σε όλο τον πλανήτη χτυπούν ολοένα και πιο δυνατά τα τύμπανα του πολέμου, προαναγγέλλοντας νέες αιματηρές τραγωδίες για τους λαούς. Από την Ουκρανία και το Κόσοβο, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η οικονομική αντιπαράθεση μεταξύ των μονοπωλίων, που οδηγούν σε πολέμους και καταστροφές, σε ατελείωτα καραβάνια προσφύγουν, σε ανθρωποθυσίες και ανείπωτη δυστυχία για τους λαούς.

Εβδομήντα επτά χρόνια μετά, δίνουμε με συνέπεια το αγωνιστικό "παρών", αποδίδουμε φόρο τιμής στα 300.000 και πλέον αθώα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι».

Σημείωσε ότι «μ' αυτήν την φρικαλεότητα οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές θέλησαν να κάμψουν το φρόνημα των λαών, που αναπτερωμένοι από την αντιφασιστική νίκη ατένιζαν με αισιοδοξία το μέλλον. Με νέα ορμή συνέχιζαν τον αγώνα για την εθνική και κοινωνική τους απελευθέρωση, για το γκρέμισμα της αποικιοκρατίας και την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη ήθελαν να τρομοκρατήσουν πρωτίστως την ίδια τη Σοβιετική Ενωση, με σκοπό να εξασφαλίσουν την υπεροχή τους στο τραπέζι των μεταπολεμικών διαπραγματεύσεων και τους μεταπολεμικούς συσχετισμούς δύναμης. Με τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι εγκαινιάστηκε η εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».

Τόνισε ότι σήμερα, εβδομήντα επτά χρόνια μετά, «κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα ανάμεσα στους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μια, με τη Ρωσία και την Κίνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με υπαρκτό το ενδεχόμενο γενίκευσης του». Πρόσθεσε ότι «στόχος των αδηφάγων μονοπωλίων είναι οι αγορές, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ο πλούτος που παράγουν οι λαοί και οι δρόμοι μεταφοράς του» και πως «αυτή η αντιπαράθεση έχει ήδη ολέθριες συνέπειες για τους λαούς και δεν θα ανατραπεί αν δε συναντήσει την ενωμένη και μαζική αντίστασή τους!»

Αναφέρθηκε και στο μύθο, πως η βαθύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, μπορεί τάχα να συμβάλλει στη προστασία της άμυνας, της ασφάλειας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα. Όπως είπε, «ο μύθος καταρρίπτεται από την ίδια την πραγματικότητα. Ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου είναι υπαρκτός και η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τον εφησυχασμό που καλλιεργεί».

Τέλος αναφερόμενος στην συμμετοχή της περιοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στάθηκε στο γεγονός ότι στην Θεσσαλονίκη, «το πρώην 3ο Σώμα Στρατού έχει αναβαθμιστεί ως αρχηγείο χημικού και ηλεκτρονικού πολέμου, στο οποίο προβλέπεται η αποθήκευσης όπλων μαζικής καταστροφής - χημικών, βιολογικών και πυρηνικών. Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας γίνονται ορμητήρια ενάντια σε άλλους λαούς». Είπε ακόμη ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συνδρομή και των άλλων αστικών κομμάτων, συνεχίζει και βαθαίνει την πολιτική αναβάθμισης της επικίνδυνης στρατηγικής συνεργασίας της χώρας μας με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, την ίδια ώρα που αυτό σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό και, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, απειλεί το Ιράν και τη Συρία».

Κάλεσε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, τονίζοντας ότι «αποτελεί μονόδρομο το δυνάμωμα της πάλης του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος, με τη συσπείρωση νέων δυνάμεων. Ο λαός με την πάλη του έχει τη δύναμη να βγει στο προσκήνιο της Ιστορίας, να διεκδικήσει ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, με κοινωνική δικαιοσύνη, φιλία, αλληλεγγύη, με την συναδέλφωση όλων των λαών».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση το Αμερικάνικο Προξενείο, με συνθήματα όπως «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή - η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «ΝΑΤΟ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «έξω οι βάσεις και τα στρατηγεία, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «δώστε λεφτά για πρόνοια υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία».

Μπροστά στο Αμερικάνικο Προξενείο, ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, τόνισε ότι «τα σχέδιά τους δεν μπορούν να περάσουν. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού μας. Παλεύουμε ο ίδιος να εμπιστευθεί τη δύναμή του. Οι λαοί μπορούν να βάλουν φρένο στα εγκληματικά σχέδια του ιμπεριαλισμού».

Η πορεία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στην Αριστοτέλους.

902

*

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στ. Τάσσος: Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί

Στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στο Θησείο μίλησε ο πρόεδρός της Σταύρος Τάσσος.

Ολόκληρη η ομιλία έχει ως εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, αντίστοιχα, να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι θηριωδίες είναι γέννημα – θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που έχει στο DNA του τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τον πόλεμο και την προσφυγιά, που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Γιατί:

"Τι είναι τα παιδιά και οι άνθρωποι μπροστά στο κέρδος; Είναι η πραγματική απάντηση, πέρα από τα υποκριτικά λόγια περί ειρήνης, δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνούς δικαίου κλπ, που δίνουν οι εγκληματίες ιμπεριαλιστές στην έκκληση του κοριτσιού «να μην σκοτώνονται πια τα παιδάκια, και να μπορούν να τρων τις καραμέλες»" στο συγκλονιστικό ποίημα του Nazim Hikmet «Το κοριτσάκι της Χιροσίμα», σε απόδοση Γιάννη Ρίτσου.

Φίλες και φίλοι,

Και από το βήμα της σημερινής εκδήλωσης καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες βάρβαρες, δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού Λαού στη Λωρίδα της Γάζας, με απολογισμό - μέχρι στιγμής - δεκάδες νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά και εκατοντάδες τραυματίες.

Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και η κατάπτυστη προαναγγελία από την πλευρά του Ισραήλ για "εβδομάδα επιχειρήσεων" στη Λωρίδα της Γάζας έρχονται να προστεθούν στην κλιμάκωση της επιθετικότητας του κράτους – μακελάρη του Ισραήλ, που βρίσκει τη στήριξη κι ενισχύεται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα κάθε λογής στηρίγματά τους, κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Αποτελεί πρόκληση το χιλιοπαιγμένο επιχείρημα της “προληπτικής” δράσης που επικαλείται το Ισραήλ, για να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες κι απαράδεκτες επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων και μάλιστα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Φανερώνονται οι πολύ βαριές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που διαρκώς αναβαθμίζουν τις οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ. Την ίδια στιγμή αποτελεί πρόκληση η άρνηση τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Από εδώ, από το Θησείο, εκφράζουμε γι’ ακόμη μια φορά την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό. Απαιτούμε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τον τερματισμό της κατοχής, την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

Απαιτούμε: Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Φίλες και φίλοι,

Το έγκλημα του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι επιβεβαιώνει εκείνο που πολύ χαρακτηριστικά υπογράμμιζε ο Μπρεχτ στο “Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου”, ότι δηλαδή “ο πόλεμος και η ειρήνη τους μοιάζουν όπως ο άνεμος με τη θύελλα… ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους”. Πριν αλλά και μετά από τον πόλεμο υπάρχει μια βεντάλια μέσων: πρώτα από όλα η αντιλαϊκή πολιτική στο εσωτερικό κάθε χώρας που αυξάνει την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Μετά, το ψέμα, η χειραγώγηση, η συκοφαντία, η προβοκάτσια, η καταστολή, οι επεμβάσεις για να δικαιολογήσουν και να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Συγχρόνως ο πόλεμος είναι μια άλλη πολύ κερδοφόρα επιχείρηση, όπως είναι η ενέργεια, η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, αλλά και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και ανάγκη.

Το 1945 οι ιμπεριαλιστές για να δικαιολογήσουν το έγκλημα του πυρηνικού ολοκαυτώματος χρησιμοποίησαν το ψέμα της "στρατιωτικής αναγκαιότητας", ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε ήδη ουσιαστικά τελειώσει. Πραγματικός στόχος ήταν οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα με το αυξημένο κύρος που είχε λόγω της τεράστιας συμβολής του στη συντριβή του ναζισμού, που αποσπούσε κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων, που μπορούσε να εγγυηθεί έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Σήμερα, 77 χρόνια μετά το έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, οι λαοί βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής σύγκρουσης, και ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται και ο άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μεταξύ, από τη μια μεριά των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με αντιπρόσωπο την κυβέρνηση μαριονέτα της Ουκρανίας, και από την άλλη της Ρωσίας, με θύμα τον Ουκρανικό, το Ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής, που βλέπουν τα παιδιά τους να σκοτώνονται για τα συμφέροντα μιας χούφτας καπιταλιστών-ολιγαρχών, είναι απόδειξη αυτής της πορείας κλιμάκωσης, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει έκρηξη. Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Κίνα έχουν μπει σε νέα φάση, καθώς η τελευταία αμφισβητεί ολοένα και περισσότερο την αμερικάνικη οικονομική, στρατιωτική και πολιτική πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Τελευταίο επεισόδιο αυτής της όξυνσης είναι η επίσκεψη της Νάνσυ Πελόζι στην Ταϊβάν. Οι εξελίξεις στα στενά της Ταϊβάν και γενικότερα στον Ινδοειρηνικό, στο φόντο των οξυνόμενων ανταγωνισμών, της κλιμάκωσης της επιθετικότητας, της συγκέντρωσης τεράστιας δύναμης πυρός – με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις Κινεζικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά τις τελευταίες μέρες – προειδοποιούν για μεγάλους κινδύνους.

Οι λαοί πληρώνουν τον πόλεμο, όπως πληρώνουν και την ιμπεριαλιστική ειρήνη με τον ιδρώτα και με το αίμα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ζήτημα της Ενέργειας, όπου οι επιπτώσεις του πολέμου ήρθαν να επιβαρύνουν κι άλλο την ήδη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά εξαιτίας της πολιτικής της απελευθέρωσης για τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η μέχρι τώρα καταστροφή από τις φετινές πυρκαγιές στην Αττική, Λέσβο, στην σεισμόπληκτη Βρίσα, στην Ηλεία κ.ά. αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τις τρομερές ελλείψεις στην αντιμετώπισή τους, και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων τους. Η ανυπαρξία ολοκληρωμένων σχεδίων αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, η υποχρηματοδότηση, σε αντίθεση με την υπερχρηματοδότηση για τις επιθετικές ανάγκες του ΝΑΤΟ, έχει σαν αποτέλεσμα τις τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα. Οι ελλείψεις αυτές σε συνδυασμό με την ουσιαστική έλλειψη μέτρων αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων, πολλαπλασιάζουν εκθετικά τόσο την ένταση όσο και την έκταση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές.

Για εμάς, το περιβάλλον, η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια, η λαϊκή περιουσία, δεν λογαριάζονται με την εγκληματική λογική “κόστους – οφέλους”. Λογική που πιστά ακολουθούν η ΕΕ, και οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα και τα στηρίγματά τους σε Δήμους και Περιφέρειες, που βλέπουν ως κόστος δίχως αντίκρυσμα, δηλαδή κέρδος, την προστασία του λαού από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες και φυσικές καταστροφές.

Φίλες και φίλοι,

Το ενδεχόμενο της επανάληψης της χρήσης των πυρηνικών όπλων για το ξαναμοίρασμα των ενεργειακών και φυσικών πόρων, των δρόμων μεταφοράς τους, των νέων αγορών και σφαιρών επιρροής είναι πάγια πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Από την άλλη, όμως, δεν είναι μόνο τα πυρηνικά, αφού παράλληλα αναπτύσσεται, εξελίσσεται και γίνεται ακόμη πιο επιθετικό κι επικίνδυνο και το συμβατικό οπλοστάσιο, με χρήση θερμοβαρικών όπλων, όπλων υψηλής ακρίβειας κ.ο.κ, που πλέον είναι ικανό να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), τα 9 κράτη με πυρηνικό οπλοστάσιο, δηλαδή η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ, και η Βόρεια Κορέα διαθέτουν τόσες πυρηνικές κεφαλές, ικανές να καταστρέψουν πολλές φορές τον πλανήτη. Παρόλα αυτά, και παρά τη λεκτική υποστήριξη του Μπλίνκεν στη Συνθήκη για τη «Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (Nuclear Non-Proliferation Treaty)» ο Λευκός Οίκος, το Κογκρέσο και οι στρατιωτικοί ανάδοχοι προχωρούν σε ένα πρόγραμμα πυρηνικού επανεξοπλισμού σχεδόν 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ονομάστηκε ευφημιστικά «Πυρηνικός Εκσυγχρονισμός», με πυρηνικές βόμβες 20 φορές ισχυρότερες από αυτές που κατέστρεψαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Από το 1966 στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που δημιουργήθηκε το 1949 και εξ’ αρχής λειτούργησε ως επιθετικός οργανισμός ενάντια στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, λειτουργεί η Ομάδα Πυρηνικού Σχεδιασμού (Nuclear Planning Group). Με βάση το δόγμα του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος», που ως «προληπτική πυρηνική επίθεση», υιοθετήθηκε στα πρώτα χρόνια μετά τη δημιουργία του ΝΑΤΟ, αναπτύχθηκε η επιθετική πυρηνική υποδομή του ΝΑΤΟ σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, με αρχικό στόχο τη Σοβιετική Ένωση αλλά και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες. Σ’ αυτή την ανάπτυξη συμμετείχε και η Ελλάδα, με παραχώρηση υποδομών αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στη Νέα Μάκρη παλιότερα, στον Άραξο αργότερα μέχρι το 2002 αλλά και σήμερα, υποθηκεύοντας συνειδητά την ασφάλεια του ελληνικού λαού.

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβίας το 2016, εξετάστηκε ξανά το δόγμα του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος» και στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες τον Ιούνη του 2021 υιοθετήθηκε το πρώτο πυρηνικό πλήγμα ως στοιχείο της Στρατηγικής ΝΑΤΟ 2030. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να πλήξει πρώτο με πυρηνικά όπλα μεγάλης ισχύος τους αντιπάλους του, αν εκτιμήσει ότι απειλείται. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι αποφάσεις που εξειδικεύονται παραπέρα στη “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” του ΝΑΤΟ που αποφασίστηκε στη Σύνοδο της Μαδρίτης, λαμβάνονται στην διάρκεια της εξέλιξης του ιμπεριαλιστικού πόλεμου στην Ουκρανία, με την Ρωσία να έχει ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο και να απειλεί με αντίποινα.

Η αναπροσαρμοσμένη πυρηνική υποδομή του ΝΑΤΟ αποτελεί σήμερα επιθετικό μοχλό άσκησης πίεσης σε οικονομικούς ανταγωνιστές, όπως Ρωσία και Κίνα, που απαντώντας στην πρόκληση έχουν αναπτύξει τη δικιά τους στρατιωτική και πυρηνική υποδομή, σε βάρος βέβαια των λαϊκών αναγκών. Είναι ενδεικτικό ότι η Ρωσία έχει αναγγείλει τη πρόθεση της να πλήξει πρώτη με πυρηνικά όπλα, ακόμα και αν δεχθεί μαζική επίθεση με συμβατικά όπλα. Στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα δεχθούν μια τέτοια επίθεση, αφού εδώ βρίσκονται η βάση της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης, και οι άλλες βάσεις προπύργια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, και της ΕΕ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαριές ευθύνες. Επιδιώκοντας να παίξει το ρόλο του πρωτοπαλίκαρου για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και με τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού μετατρέπει τη χώρας μας σε μια απέραντη πολεμική βάση, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Στο πλαίσιο αυτό:

  • Κλιμακώνεται η Τουρκική επιθετικότητα. Πληθαίνουν οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, “γκριζάρεται” το Αιγαίο.
  • Αμφισβητούνται η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και της Κύπρου.
  • Το τουρκικό σκάφος-γεωτρύπανο βγαίνει σήμερα για γεωτρήσεις στην Μεσόγειο.
  • Ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου είναι υπαρκτός και η κυβέρνηση της ΝΔ από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα καλλιεργούν τον εφησυχασμό.
  • Στη λογική της συνοχής του ΝΑΤΟ στην περιοχή στρώνεται το έδαφος για την οδυνηρή λύση της συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων και της έκπτωσης στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
  • Προωθείται η συγκαλυμμένη ή απροκάλυπτη διχοτόμηση της Κύπρου.

Παράλληλα η χώρα μας αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Γιατί τι άλλο είναι:

  • Η ψήφιση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις.
  • Η εγκατάσταση νέων βάσεων και υποδομών σε πάνω από 20 σημεία σε όλη τη χώρα.
  • Οι ασκήσεις – πρόβες πολέμου όπως η “Defender Europe 21”, “Sea Breeze” κλπ.
  • Το ενδεχόμενο της αποθήκευσης πυρηνικών στον Άραξο ή σε άλλο σημείο της χώρας.
  • Η επιτήρηση, για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου.
  • Οι συμφωνίες Αμοιβαίας Αμυντικής Συνδρομής με τη Γαλλία, και με τα άκρως αυταρχικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας, και των ΗΑΕ, υποδηλώνοντας την υποκρισία τους, αφού κατά τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά και για τα ελληνικά αστικά κόμματα, ο αγώνας είναι ανάμεσα στις δημοκρατίες και τις απολυταρχίες.
  • Η αποστολή συστοιχιών πυραύλων «Πάτριοτ», αλλά και προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία,
  • Τα σχέδια για την αποστολή δυνάμεων στην Αφρική σε συνέχεια της συμμετοχής της χώρας μας σε δεκάδες δήθεν ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία. Τα τεράστια ποσά, που ξεπερνούν το 3,82% του ΑΕΠ, δηλαδή πάνω από 6,6 δις ευρώ το χρόνο, που διατίθενται στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση αναλογικά ανάμεσα στα κράτη – μέλη της λυκοσυμμαχίας. Πρόκειται για εξοπλισμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια, την άμυνα, την προστασία της κυριαρχίας της Ελλάδας. Αντίθετα, πρόκειται για εξοπλισμούς οργανικά ενταγμένους στους επιθετικούς αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή.
  • Η αναβάθμιση της επικίνδυνης στρατηγικής συνεργασίας με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, την ίδια ώρα που σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό και απειλεί, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, το Ιράν.

Όλα αυτά κουρελιάζουν το μύθο ότι η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Φίλες και φίλοι, Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Το μέλλον του λαού και της νεολαίας δεν βρίσκεται στα αποκαΐδια που αφήνει πίσω του καθημερινά το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους ανταγωνισμούς, τις κρίσεις, τους πολέμους, την προσφυγιά. Το σάπιο αυτό σύστημα ούτε ακλόνητο είναι, ούτε ανίκητο. Ο λαός, μέσα από την οργανωμένη πάλη του, έχει τη δύναμη να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Απέναντι σ’ αυτούς που σχεδιάζουν και υλοποιούν αυτές τις πολιτικές σε όφελος των λίγων, είμαστε εμείς οι πολλοί, ο λαός, η εργατική τάξη, το εργατικό- λαϊκό κίνημα, που θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, να είμαστε υγιείς και μορφωμένοι, να χαιρόμαστε τη ζωή συμμετέχοντας στα κοινά, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα ταξίδια, να προστατευόμαστε από τις φυσικές καταστροφές, με δυο λόγια να ικανοποιούμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία, να συνεργαζόμαστε ισότιμα με τους άλλους λαούς. Για ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς, μακριά κι έξω από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και κάθε άλλου ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Από τη σημερινή εκδήλωση σας καλούμε να δυναμώσουμε αποφασιστικά την πάλη για:

  • Να καταργηθούν τα πυρηνικά όπλα.
  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Nα κλείσει η βάση της Σούδας, και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα - να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

902

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Χρ. Λεμπέση: Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις

Τρίτη 09/08/2022 - 20:38

Xαιρετισμό στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στο Θησείο έκανε η Χρύσα Λεμπέση, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Η Χρ. Λεμπέση σημείωσε:

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Αθήνας, οι νέοι και οι νέες βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ενώσουμε για άλλη μια φορά την φωνή μας με τους εργαζόμενους και το λαό ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενάντια στα δολοφονικά σχέδιά τους, που στόχο έχουν το αιματοκύλισμα των λαών όπου Γης για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Δεν δεχόμαστε η χώρα μας να γίνεται πολεμικό ορμητήριο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και ο λαός μας στόχος αντιποίνων!

Είμαστε εδώ και διαδηλώνουμε απαιτώντας να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους! Να ξηλωθούν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις! Να επιστρέψουν τώρα όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων! Η νεολαία της χώρας μας, ο λαός μας να μη χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων!

Τα όνειρα και οι ανάγκες μας δεν χωράνε στο ασφυκτικό πλαίσιο του σάπιου συστήματος που έχει για θεό του το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους. Δεν χωράνε στο Πανεπιστήμιο – επιχείρηση που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα προωθούν! Η επιστημονική γνώση που αποκτάμε θέλουμε να είναι προσανατολισμένη στο να καλύπτει τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας στη μόρφωση, στη δουλειά, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Η επιστημονική γνώση που αποκτάμε, τα αντικείμενα των σπουδών μας δεν μπορούν να είναι και δεν θα γίνουν εμπορεύματα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι προκλητικό η Ελλάδα να βγαίνει πρωταθλήτρια στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, να παίρνει μάλιστα και συγχαρητήρια από τις ΗΠΑ και την ίδια ώρα οι προϋπολογισμοί για τα Πανεπιστήμια να μειώνονται συνεχώς. Εκατοντάδες συμφοιτητές μας να πετιούνται έξω από τις εστίες, άλλοι να διακόπτουν τις σπουδές του. Εμείς και οι οικογένειές μας να ζούμε με το βραχνά του πως θα τα βγάλουμε πέρα με το τεράστιο κόστος σπουδών, να αναγκαζόμαστε να κάνουμε δυο και τρεις δουλειές, να μην μπορούμε να πάμε ούτε διακοπές γιατί δεν έχουμε πως να τα βγάλουμε πέρα!

Οι γνώσεις μας δεν θέλουμε να αξιοποιούνται για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που αλωνίζουν μέσα στα πανεπιστήμιά μας με τα κάθε λογής ερευνητικά τους προγράμματα, για “έξυπνες” βόμβες και πυρηνικά όπλα που στρέφονται κατά των λαών! Θέλουμε οι γνώσεις μας να αξιοποιούνται για την ευημερία, τη φιλία, την ειρήνη μεταξύ των λαών!

Κι από το σημερινό βήμα ξεκαθαρίζουμε σε κάθε κατεύθυνση: τα σχέδια και ο νόμος για το πανεπιστήμιο – επιχείρηση θα μείνει στα χαρτιά! Οι φοιτητές μαζί με τους εργαζομένους, μαζί με το λαό θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας ένα Πανεπιστήμιο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας!

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με αφορμή την συμπλήρωση 77 χρόνων από την ρίψη των ατομικών βομβών στις πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Η ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ αποτέλεσε ξεκάθαρα μια επίδειξη ισχύος απέναντι στην Σοβιετική Ένωση, η οποία είχε αποκτήσει αυξημένο κύρος στους λαούς για την τεράστια συμβολή της στη συντριβή του ναζισμού. Απώτερο στόχο είχε να τρομοκρατήσει τους λαούς, την ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα, σκορπίζοντας για πρώτη φορά τον πυρηνικό όλεθρο και τον θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων είτε ακαριαία είτε έπειτα λόγω ραδιενέργειας.

Κι από εδώ σήμερα δηλώνουμε ότι: τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού κατά της ανθρωπότητας ούτε ξεχνιούνται, ούτε παραγράφονται! Αντίθετα, μεγαλώνει η ευθύνη μας για να συμβάλλουμε να ενισχυθεί ακόμη πιο αποφασιστικά η πάλη των λαών για να επιβάλλουν το δίκιο τους, κλείνοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των ανταγωνισμών, των πολέμων, της προσφυγιάς!

Ιδιαίτερα σήμερα, 77 χρόνια μετά, παραμένει το ίδιο ζωντανός ο κίνδυνος για έναν νέο πυρηνικό όλεθρο με την κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη να ρίχνει λάδι στην φωτιά. Με τις ΗΠΑ και την Ρωσία να αποχωρούν από τις δεσμεύσεις για την μη χρήση πυρηνικών όπλων. Με τις ίδιες τις εξελίξεις, την τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός σε δεκάδες εστίες σε όλη την υδρόγειο, όπως στην Ουκρανία, στον Ινδοειρηνικό κ.α. και τον κίνδυνο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Με το ΝΑΤΟ να εντείνει την πολεμική του προετοιμασία μέσω της “Νέας Στρατηγικής Αντίληψης”, μετά και την πρόσφατη σύνοδο, για πολεμικούς εξοπλισμούς με τεράστια ανάπτυξη τόσο του συμβατικού, όσο και του πυρηνικού του οπλοστασίου. Με τις διάφορες ασκήσεις και γυμνάσια που διεξάγονται με την πιθανή χρήση των πυρηνικών όπλων. Αυτά και άλλα πολλά είναι που μυρίζουν μπαρούτι για όλους εμάς, για τους λαούς όλου του κόσμου που θα κληθούμε να πληρώσουμε και ήδη πληρώνουμε το τίμημα μέχρι και με το αίμα μας.

Αυτή είναι η πολιτική την οποία στην χώρα μας πιστά ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά με συνέπεια υπηρέτησαν και τώρα στηρίζουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και είναι επικίνδυνη! Η “γεωστρατηγική αναβάθμιση”, η παραπέρα πρόσδεση της Ελλάδας στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας, με την ασφάλεια και την άμυνα, την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, όπως επιχειρούν η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τα κάθε λογής στηρίγματά τους να μας πείσουν. Αντίθετα, βρωμάει μπαρούτι και αίμα. Ωφελεί μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους. Η νεολαία δεν έχει κανένα συμφέρον να στηρίξει αυτή την επικίνδυνη πολιτική! Είναι αυτή που μας μπλέκει πιο βαθιά στους θανάσιμους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που γεμίζει την χώρα με βάσεις του θανάτου και μάλιστα στον Άραξο με βάση που κατέχει υποδομή για πυρηνικά όπλα.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Έχουμε φωνή: δεν θα τους αφήσουμε να μας βάλουν στο χέρι, ούτε θα γίνουμε συνένοχοι στον φόνο. Ξέρουμε καλά πως όλα αυτά γίνονται για το συμφέρον των καπιταλιστών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για αυτό και δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη ούτε στις κυβερνήσεις τους, ούτε στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και τις ενώσεις, που παίζουν με τις ζωές και τα δικαιώματά μας. Τους γυρίζουμε την πλάτη γιατί ξέρουμε καλά και έχει αποδειχθεί ότι διέξοδο μπορούμε να δώσουμε με την συλλογική και οργανωμένη μας πάλη μέσα από τους Συλλόγους μας στο πλευρό του εργαζόμενου λαού.

Διδασκόμαστε κι εμπνεόμαστε από την πάλη των λαών! Δυναμώνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη! Ξέρουμε ότι το δίκιο και η πραγματικά σωστή πλευρά της ιστορίας βρίσκεται στην ασίγαστη αυτή πάλη, ώστε να γίνει κάθε λαός νοικοκύρης στον τόπο του. Να μπει μπροστά και να οικοδομήσει ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς. Μακριά κι έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία. Οι λαοί δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών! Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα, της πάλης για τη ζωή που μας αξίζει! Θα νικήσουμε!

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.