Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Τους αγωνιστές της ΕΑΜικής εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ των Δαμουλιανάτων τίμησε η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ

ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τίμησε τους αγωνιστές της ΕΑΜικής εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ των Δαμουλιανάτων

Δευτέρα 08/08/2022 - 16:26

Τους αγωνιστές της ΕΑΜικής εθνικής αντίστασης της περιόδου 1941-44 ενάντια στην κατοχή των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, καθώς και τους μαχητές της εποποιίας του ΔΣΕ που συνέχισαν τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη της χώρας και των υποστηρικτών της, τίμησε με εκδήλωση στα Δαμουλιανάτα, η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ.

Χωριό με μεγάλη συμβολή στην στελέχωση των αντιστασιακών οργανώσεων του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και στο ΔΣΕ στο νησί, με δεκάδες νεκρούς στα πεδία των μαχών αλλά και εκτελεσμένους, όπου ξεκληρίστηκαν ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, τιμήθηκε για τη συμβολή των κατοίκων του στον αγώνα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό, για κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στην επιτυχημένη εκδήλωση, με συμμετοχή κόσμου από το χωριό και τις γύρω περιοχές, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιάννης Κουρούκλης, μέλος της ΤΕ, αναφερόμενος και στα επίκαιρα σημερινά μηνύματα βάση και των εξελίξεων, καλώντας σε αποφασιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Στο ιστορικό του χωριό και σε βασικά γεγονότα της περιόδου 1941-49, αναφέρθηκε ο Μπάμπης Ζαφειράτος, στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των Δαμουλιανάτων προς τιμήν των νεκρών του, από την ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ, το ΤΣ της ΚΝΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.