Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Μαλαματίνα: Αστικό κράτος και ταξική δικαιοσύνη στην υπηρεσία της εργοδοσίας ― Γιάννης Δελής: Να απελευθερωθούν οι δύο συλληφθέντες απεργοί (VIDEO) ― Ο αγώνας συνεχίζεται με τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες

*

Με συλλήψεις συνδικαλιστών επιχειρούν εργοδοσία και κυβέρνηση για να τρομοκρατήσουν τους απεργούς στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που συνεχίζουν τον αγώνα τους για ανάκληση των απολύσεων και για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από το εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη. Οι απεργοί με δηλώσεις τους και με παρέμβαση στους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ξεκαθάρισαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Η εντολή για τις συλλήψεις δόθηκε από την εισαγγελέα στην περίπτωση που «εμποδιστεί» απεργοσπαστικός μηχανισμός. 

*

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Γ. Δελής: Να απελευθερωθούν οι δύο συλληφθέντες απεργοί (VIDEO)

Είναι δίκαιος ο αγώνας των εργαζομένων

(Κείμενο κάτω)

*

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κράτος και δικαιοσύνη για ακόμη μια φορά στην υπηρεσία της εργοδοσίας

Σε σχόλιο της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τις συλλήψεις και την αστυνομοκρατία στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» σημειώνει:

«Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συλλήψεις συνδικαλιστών συμπληρώνεται σήμερα το παζλ στην προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ.

Μέχρι και τον άθλιο νόμο 330/1976 επιστράτευσε η εισαγγελέας για να υπερασπίσει το κατοχυρωμένο από το αστικό δίκαιο "δικαίωμα" της εργοδοσίας στην απεργοσπασία.

Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν στους απεργούς.

Είναι άκρως υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία αφού όσο ήταν κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατήργησε τις άθλιες διατάξεις του εν λόγω νόμου αλλά τον απογείωσε με το τερατούργημα Αχτσιόγλου που έθεσε ακόμα πιο αυστηρά πλαίσια στην κήρυξη απεργίας και παράλληλα έβαλε ταφόπλακα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ένα νόμο που κορυφαία στελέχη και σημερινοί υπουργοί της ΝΔ έτρεχαν να τον ψηφίσουν με δύο χέρια!

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα οι συλληφθέντες συνδικαλιστές και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το εργοστάσιο.

Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση όπως διεκδικούν οι εργαζόμενοι.

Υ.Γ. Είναι σαφές ότι η λεγόμενη "πρόοδος" για την οποία κοκορομαχούν τα αστικά κόμματα γυρίζει τους εργαζόμενους δεκαετίες πίσω. Αφού δεν καταφερε κανένας τους να ξεμπερδέψει με τους εργατικούς αγώνες, τώρα ψάχνουν σανίδα σωτηρίας σε νόμους τύπου Λάσκαρη που επιδίωκαν να καταργήσουν την ταξική πάλη. Λογαριάζουν για ακόμη μια φορά χωρίς τους εργάτες και την αλληλεγγύη τους».

902

*

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες τους για τα δίκαια αιτήματά τους

Τετάρτη 17/08/2022 - 19:33

Συνεχίζουν ανυποχώρητα τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη. Όπως ήδη έχουν αποφασίσει, προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως τις 21 Αυγούστου και ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού το πρωί της Πέμπτης, έξω από το εργοστάσιο, στην περιφρούρηση της απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι, δίνουν πολυήμερη απεργιακή μάχη απέναντι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς καταστολής, διεκδικώντας ανάκληση των 15 απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ.

Απέναντι στις συλλήψεις και στο όργιο αστυνομοκρατίας που εξελίχθηκε την Τετάρτη έξω από το εργοστάσιο, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους. 

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και στη συνέχεια ο Γιάννης Νιβορλής, αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με τα ανακριτικά οχήματα της αστυνομίας στο Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου.

Στο ίδιο ΑΤ οδηγήθηκε λίγο αργότερα, αλλά με συμβατικό όχημα της ασφάλειας, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, μετά από μήνυση που κατέθεσαν απεργοί, για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος τους. Συνεχίζοντας την τρομοκρατική πρακτική, ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας, κατέθεσε μηνύσεις για δήθεν άσκηση βίας, απειλών και εξύβρισης, σε βάρος των δύο ήδη συλληφθέντων και άλλων 8 εργαζομένων της επιχείρησης, ανάμεσα στους οποίους τον Γραμματέα του Σωματείου της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και τον πρόεδρο του Σωματείου Οδηγών - Πωλητών. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα.

902

*

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Γ. Δελής: Να απελευθερωθούν οι δύο συλληφθέντες απεργοί (VIDEO)

Είναι δίκαιος ο αγώνας των εργαζομένων

(Video επάνω)

Την άμεση απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών που συνέλαβε η αστυνομία έξω από το εργοστάσιο της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ» κατά τη διάρκεια της απεργιακή συγκέντρωσης, απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής που μετέβη στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνται οι δύο απεργοί. 

Όπως τόνισε ο Γ. Δελής, ο αγώνας και η απεργία των εργαζομένων στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» ενάντια στις 15 απολύσεις, είναι «δίκαιος και ιερός». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστια πολιτική ευθύνη που επιλέγει τη σύγκρουση με τους εργαζόμενους, στέλνοντας αστυνομία και προβαίνοντας σε συλλήψεις, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Η απεργία των εργαζομένων στη "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ" είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Ο αγώνας τους για να μην απολυθούν 15 συνάδελφοι τους είναι δίκαιος και ιερός, για αυτό αγωνίζονται.

Έχει τεράστια πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση που επιλέγει την σύγκρουση με τους εργαζόμενους. Επιλέγει να στείλει την αστυνομία στο χώρο όπου εξελίσσεται αυτός ο απεργιακός αγώνας των εργαζόμενων της "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ". Έχει προβεί η αστυνομία μέχρι τώρα σε δύο συλλήψεις, του προέδρου του σωματείου και ενός εργαζόμενους συνδικαλιστές και οι δύο, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να παραιτηθούν από αυτό τον αγώνα υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στη δουλειά.

Είμαστε εδώ στο αστυνομικό τμήμα της Σίνδου προκειμένου να απαιτήσουμε την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων. Δεν έχουν κάνει κανένα έγκλημα, ο αγώνας τους είναι δίκαιος και ιερός, και οφείλει να γίνει προκειμένου να μην απολυθούν οι 15 εργαζόμενοι.

Στέλνουμε το μήνυμα προς την κυβέρνηση και παντού ότι και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα, και το ΚΚΕ θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, στις διεκδικήσεις τους, για να ζήσουν μια ζωή αντάξια της σημερινής εποχής».

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.