Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Μην αμελήσετε, πάρτε μαζί σας κόκκινο. Οι μέρες μας έχουνε μεγάλη μαυρίλα ― Κατεδάφιση μνημείων σε Λετονία - Πολωνία ― Συνεχίζεται η απόπειρα να σβηστεί η Αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού ― ΚΚΕ: Η αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν μπορεί να σβηστεί! - Κάτω τα χέρια από τα αντιφασιστικά μνημεία της Ευρώπης!

Φωτό: Απο την κατεδάφιση του μνημείου στην πόλη BrzegΑπο την κατεδάφιση του μνημείου στην πόλη Brzeg

Συνεχίζεται η καταστροφή του μεγάλου αντιφασιστικού μνημείου στη Ρίγα της Λετονίας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ξαναγραψίματος της Ιστορίας, σε μια χώρα όπου με την κάλυψη της ΕΕ, εφαρμόζονται αντικομμουνιστικές διώξεις και η οποία ήδη έχει προχωρήσει στη δικαίωση των συνεργατών των ναζί, των ναζιστικών «λεγεώνων», που πλέον κάθε χρόνο παρελαύνουν επίσημα.

Σήμερα συνεργεία του δήμου της Ρίγας, υπό την κάλυψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και υπό τις αποδοκιμασίες βετεράνων του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου και των οικογενειών τους, κατεδάφισαν το ύψους 80 μέτρων βάθρο που βρίσκονταν στο επίκεντρο του συμπλέγματος του μνημείου.

Η κατεδάφιση μεταδόθηκε ζωντανά από τα κανάλια της Λετονίας.

Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει τις αρχές της Λετονίας για την καταστροφή του αντιφασιστικού μνημείου και εκφράζει την αλληλεγγύη του με όσους αγωνίζονται για να μην περάσει ο αντικομμουνισμός και αντισοβιετισμός.

Παρόμοια επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην πόλη Brzeg της Πολωνίας με τα συνεργεία του δήμου να γκρεμίζουν το μνημείο των μαχητών του Κόκκινου Στρατού.

Σύμφωνα με το «Πολωνικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης», τον επίσημο φορέα του αντικομμουνισμού της εξίσωσης ναζισμού και κομμουνισμού και της παραχάραξης της ιστορίας, το οποίο χρηματοδοτείται αδρά από την ΕΕ, το μνημείο αυτό, συγκαταλέγεται στα 60 μνημεία που τιμούν τον Κόκκινο Στρατό, τα οποία θα κατεδαφιστούν το επόμενο διάστημα, καθώς η νέα ένταση που λαμβάνει αυτή η επιχείρηση, αξιοποιεί τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και προσπαθεί να ταυτίσει την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την συμπεριφορά της καπιταλιστικής Ρωσίας που προέκυψε από την αντεπανάσταση, με τη Σοβιετική Ένωση και την ένδοξη αντιφασιστική Νίκη.

902

*

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ THΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Η αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν μπορεί να σβηστεί!

Κάτω τα χέρια από τα αντιφασιστικά μνημεία της Ευρώπης!»

«Η αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν μπορεί να σβηστεί! Κάτω τα χέρια από τα αντιφασιστικά μνημεία της Ευρώπης!» τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την καταστροφή του αντιφασιστικού μνημείου στη Ρήγα της Λετονίας στις 23 Αυγούστου.  

Αναφέρει:

«Η απόφαση των αρχών της Λετονίας και της πόλης της Ρίγας να καταστρέψουν ολόκληρο το σύμπλεγμα του αντιφασιστικού μνημείου, που βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της Λετονικής πρωτεύουσας και αφορούσε την απελευθέρωση της Ρίγας από τους φασίστες κατακτητές, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση του ξαναγραψίματος της Ιστορίας. Πραγματοποιήθηκε σε μια χώρα όπου εφαρμόζονται αντικομμουνιστικές διώξεις και η οποία ήδη έχει προχωρήσει στη δικαίωση των συνεργατών των ναζί, των ναζιστικών “λεγεώνων”, που πλέον κάθε χρόνο παρελαύνουν επίσημα.

Η καμπάνια αυτή, που έχει τη “σφραγίδα” της ΕΕ και των κυβερνήσεών της και “σερβίρεται” με το ιδεολόγημα της “πάλης με τον ολοκληρωτισμό” και της ανιστόρητης ταύτισης κομμουνισμού - φασισμού, στοχεύει στις συνειδήσεις της νέας γενιάς. Θέλει να σβήσει την ηρωική συμβολή του σοβιετικού λαού και του Κόκκινου Στρατού στη συντριβή του φασιστικού τέρατος, που ήταν γέννημα – θρέμμα του καπιταλισμού.

Η νέα ένταση που λαμβάνει αυτή η επιχείρηση, αξιοποιεί τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωατλαντισμού και τη Ρωσία και προσπαθεί να ταυτίσει την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την συμπεριφορά της καπιταλιστικής Ρωσίας που προέκυψε από την αντεπανάσταση, με τη Σοβιετική Ένωση και την ένδοξη αντιφασιστική Νίκη.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις αρχές της Λετονίας για την καταστροφή του αντιφασιστικού μνημείου και εκφράζει την αλληλεγγύη του με όσους αγωνίζονται για να μην περάσει ο αντικομμουνισμός και αντισοβιετισμός.

Η αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν μπορεί να σβηστεί!

Κάτω τα χέρια από τα αντιφασιστικά μνημεία της Ευρώπης!»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.