Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

ΕΕΔΔΑ - Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης - Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης: Αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας για την πυρκαγιά στο Ματάνσας

ΕΕΔΔΑ

Μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας για την πυρκαγιά στο Ματάνσας

Την αλληλεγγύη της στον κουβανικό λαό που δοκιμάζεται από την καταστροφική πυρκαγιά στις δεξαμενές πετρελαίου του Ματάνσας εκφράζει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με μήνυμά της προς το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP).

Το μήνυμα αναφέρει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με μεγάλη λύπη και ανησυχία μάθαμε για το τρομερό ατύχημα που συνέβη στις υπερδεξαμενές πετρελαίου της Βιομηχανικής Ζώνης του Ματάνσας, λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την πτώση κεραυνού κατά την καταιγίδα, για το νεκρό πυροσβέστη, τους αγνοούμενους και τους τραυματίες. Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη βαθιά διεθνιστική αλληλεγγύη μας γι’ αυτό το νέο σοβαρό πλήγμα που δέχτηκε η χώρα σας, σ’ εσάς, στην κυβέρνηση και το λαό της σοσιαλιστικής Κούβας.

Σας παρακαλούμε να διαβιβάσετε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού πυροσβέστη, τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των αγνοουμένων και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Επίσης εκφράζουμε το βαθύ σεβασμό μας στο Πυροσβεστικό Σώμα, στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις (FAR) και στο Υπουργείο Εσωτερικών (MININT) για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή για την αποφυγή της εξάπλωσης και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ξέρουμε ότι το δυστύχημα αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην παραγωγή ενέργειας στη χώρα και στον κουβανικό λαό και επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει από την ενίσχυση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ έχει επιβάλει εδώ και πάνω από 60 χρόνια στο Νησί και απαιτούμε για μια ακόμα φορά την άμεση και χωρίς όρους άρση του.

Ο κουβανικός λαός έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές δύσκολες καταστάσεις και έχει σταθεί όρθιος. Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά θα ξεπεράσει με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα τη δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε. Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα σταθεί στο πλευρό του με όποιον τρόπο μπορεί.»

*

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εκφράζει τη συμπαράστασή του στην Κούβα για την πυρκαγιά στο Ματάνσας

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης εκφράζει τη συμπαράστασή του στο λαό και την κυβέρνηση της σοσιαλιστικής Κούβας, καθώς και στις οικογένειες των τραυματιών και των αγνοούμενων πυροσβεστών, σε όλους όσους παλεύουν να σβήσουν την τεράστια πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης αργού πετρελαίου του Ματάνσας.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή από κεραυνό κατά τη διάρκεια καταιγίδας, έχει καταστρέψει τρεις από τις οχτώ υπερδεξαμενές πετρελαίου του Ματάνσας, στερώντας ήδη την Κούβα από περισσότερους από 100.000 τόνους αργού πετρελαίου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενέργειας, τη στιγμή μάλιστα που η Κούβα αντιμετωπίζει ελλείψεις καυσίμων εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού.

«Θα στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τις προσπάθειες του κουβανικού λαού να ξεπεράσει τις αντιξοότητες, να υπερασπίσει την εθνική του ανεξαρτησία και τις κοινωνικo-πολιτικές του επιλογές», σημειώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης.

*

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Κούβα για την πυρκαγιά στο Ματάνσας

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, με μήνυμά του προς τον πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Κουβανικό λαό και στην ηγεσία του, για την μεγάλη πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στα προάστια της πόλης Ματάνσας, η οποία προκλήθηκε από πτώση κεραυνού.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «η καταστροφή στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είναι πλήγμα στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας και καθιστά το αίτημα για άρση του πολυετούς εγκληματικού εμπάργκο από τις ΗΠΑ ακόμα πιο κρίσιμο και επιτακτικό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.