Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

ΕΕΔΥΕ: 77 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι ― Δυναμώνουμε τον αγώνα ― Συγκέντρωση στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ Θησείο) και πορεία στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 8 μμ ― ΚΚΕ: 77 χρόνια μετά τη Χιροσίμα παλεύουμε με περισσότερη δύναμη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΕΕΔΥΕ

Στις 9 Αυγούστου οι συγκεντρώσεις για τα 77 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Συγκέντρωση στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ Θησείο) και πορεία στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ για τα 77 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, στη μνήμη των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από την Χρύσα Λεμπέση, πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ομιλία από τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ.

Επίσης, μουσικό πρόγραμμα από το πειραϊκό σύνολο «Libro Coro», με τραγούδια ελληνικά και ξένα με κέντρο τον άνθρωπο και το δικαίωμά του να ζει σε έναν δίκαιο και ειρηνικό κόσμο. Παίρνουν μέρος τα μέλη του: Μικαέλα Δανά (τραγούδι), Νίκος Παχάκης (κιθάρα), Ανδρέας Βιδάλης (τσέλο). Στο πιάνο και στη μουσική επιμέλεια η Ανθή Γουρουντή.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στο προξενείο των ΗΠΑ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση - εκδήλωση στο Ενετικό λιμάνι, στην πλατεία πίσω από το Γυαλί Τζαμί, την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ. για την καταδίκη του εγκλήματος των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, προς τιμήν των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 9 Αυγούστου καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Δεν ανεχόμαστε τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, που σπέρνουν τον όλεθρο στους λαούς», τονίζει η ΟΓΕ και καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να εντείνουν την πάλη για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και ανταγωνισμούς. «Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις, εντείνουμε την πάλη για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας! Μέσα από τον συλλογικό αγώνα δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για μια ζωή χωρίς ανισοτιμία, εκμετάλλευση και καταπίεση, για μια ζωή με δικαιώματα!», αναφέρει.

*

ΕΕΔΥΕ: Ετοιμότητα και δυνάμωμα του αγώνα Ανακοίνωση

Σήμερα, 77 χρόνια μετά, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα ανάμεσα της ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με υπαρκτό το ενδεχόμενο γενίκευσής του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, 8 μ.μ.
στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (Στάση ΗΣΑΠ Θησείο)
και πορεία στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ
ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, της 8 μ.μ., στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (Στάση ΗΣΑΠ Θησείο) για να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

77 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από της 6 και 9 Αυγούστου του 1945, όταν οι ΗΠΑ με τη ρίψη των ατομικών βομβών εξαφάνισαν από προσώπου γης εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Χιλιάδες ήταν, της, οι τραυματισμένοι, οι άνθρωποι που «έζησαν» με τα εγκαύματα και της πληγές από τον πυρηνικό όλεθρο. Η ρίψη των ατομικών βομβών από της ΗΠΑ αποτελούσε μια επίδειξη ισχύος απέναντι στην Σοβιετική Ενωση, η οποία είχε αποκτήσει αυξημένο κύρος της λαούς για την τεράστια συμβολή της στη συντριβή του ναζισμού. Στόχευε να τρομοκρατήσει της λαούς, την ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει της πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων, ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!

Σήμερα, 77 χρόνια μετά, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα ανάμεσα της ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με υπαρκτό το ενδεχόμενο γενίκευσής του. Στο έδαφος αυτό, οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τον Ιούνιο του 2022 και η “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” που αποφασίστηκε μυρίζουν μπαρούτι για της λαούς. Φανερώνουν τη γενικότερη πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη, προειδοποιώντας για μεγάλους κινδύνους. Το ΝΑΤΟ ενισχύει ακόμη περισσότερο την ικανότητά του να παρεμβαίνει σε όλη την υδρόγειο. Αναδιατάσσει σε θέση μάχης της στρατιωτικές δομές και δυνάμεις του. Εκσυγχρονίζει το πυρηνικό και συμβατικό οπλοστάσιό του. Προετοιμάζεται για τη μονιμοποίηση των δυνάμεων του στην Ανατολική Ευρώπη. Παλιά και νέα προσχήματα, της οι υβριδικές απειλές, η κυβερνοασφάλεια και η αποκαλούμενη κλιματική κρίση, η ενεργειακή κρίση, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου και άλλα, επιστρατεύονται για να στρώσουν το έδαφος για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Παράλληλα, η ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών στο πλαίσιο των επιθετικών, πολεμικών σχεδιασμών, τρέχει της πλάτες των λαών που καλούνται να πληρώσουν το τίμημα με τον ιδρώτα και με το αίμα της.

Η απειλή της πυρηνικού πλήγματος δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει και μάλιστα εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ήδη απ’ τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας το 2016, εξετάζονταν το δόγμα του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος» και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ της Βρυξέλλες τον Ιούνη του 2021 υιοθετήθηκε η απόφαση για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα ως στοιχείο της Στρατηγικής ΝΑΤΟ 2030. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να πλήξει πρώτο με πυρηνικά όπλα μεγάλης ισχύος της αντιπάλους του, αν εκτιμήσει ότι απειλείται. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι αποφάσεις που εξειδικεύονται παραπέρα στη “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” του ΝΑΤΟ που αποφασίστηκε στη Σύνοδο της Μαδρίτης, λαμβάνονται στην διάρκεια της εξέλιξης του ιμπεριαλιστικού πόλεμου στην Ουκρανία, με την Ρωσία να έχει ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο και να απειλεί με αντίποινα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαριές ευθύνες. Κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση με βαριές συνέπειες στη ζωή του λαού, που βιώνει την αβάσταχτη ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την επίθεση στο δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, συνολικά την όξυνση των προβλημάτων του. Την ίδια στιγμή, επιδιώκοντας να παίξει το ρόλο του πρωτοπαλίκαρου για της αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και με τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού μετατρέπει τη χώρας της σε μια απέραντη πολεμική βάση, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Παίρνει επιθετικές κι επικίνδυνες πρωτοβουλίες. Συμφωνεί και συντάσσεται μέχρι κεραίας με της αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Προχώρησε στην ψήφιση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για της Βάσεις που προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναβαθμίζοντας περισσότερο της ήδη υπάρχουσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και δημιουργώντας νέες. Όλο το προηγούμενο διάστημα έστειλε πολεμικό υλικό στο πεδίο του πολέμου στην Ουκρανία. Πήρε την απόφαση για την αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία! Λαμβάνει συγχαρητήρια γιατί βγαίνει πρωταθλήτρια της ΝΑΤΟικές δαπάνες για εξοπλισμούς που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, ξεπερνώντας κατά πολύ το 2% του ΑΕΠ.

Οι μύθοι ότι η παραπέρα πρόσδεση της Ελλάδας της επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, μπορεί τάχα να συμβάλλει στη προστασία της άμυνας, της ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας της ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα.

Ο κίνδυνος της θερμού επεισοδίου είναι υπαρκτός και η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τον εφησυχασμό που καλλιεργεί. Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, οι αξιώσεις στο πλαίσιο του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”, οι διαρκείς παραβιάσεις του θαλάσσιου, εναέριου χώρου και της ελληνικής κυριαρχίας σε συνδυασμό με της ίσες αποστάσεις από της ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τη λογική του “βρείτε τα μεταξύ της”, ενισχύουν την τουρκική επιθετικότητα, ρίχνουν νερό στο μύλο των συνεχών προκλήσεων! Αποκαλύπτεται ότι απώτερος στόχος είναι η διατήρηση της συνοχής στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με το βλέμμα στραμμένο σ’ έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά της πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Αποτελεί μονόδρομο το δυνάμωμα της πάλης του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος, με τη συσπείρωση νέων δυνάμεων. Ο λαός με την πάλη του έχει τη δύναμη να βγει στο προσκήνιο της Ιστορίας, να διεκδικήσει ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με της της λαούς.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από της ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα της
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα – να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής
  • Να ματαιωθούν οι αποστολές ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων
  • Όχι της στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Αποδέσμευση από της λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 77 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΗ ΡΙΨΗ
ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, της 8 μ.μ.
στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (Στάση ΗΣΑΠ Θησείο)
και πορεία στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για τα 77 χρόνια από το πυρηνικό έγκλημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Σάββατο 06/08/2022 - 10:05

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τα 77 χρόνια από το πυρηνικό έγκλημα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού με τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι:

«Ηταν πρωινό της 6ης Αυγούστου του 1945 όταν η πυρηνική βόμβα ουρανίου με την επωνυμία "Little Boy" ("Μικρό Αγόρι") σκόρπισε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία τον πυρηνικό όλεθρο, σκοτώνοντας ακαριαία στη Χιροσίμα 110.000 ανθρώπους.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου, ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός χτύπησε το Ναγκασάκι με μία ατομική βόμβα πλουτωνίου, με το όνομα "Fat Man" ("Χοντρός Αντρας"), σκοτώνοντας ακαριαία 70.000 ανθρώπους.

Ανυπολόγιστος ο συνολικός αριθμός των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών και από τα δύο χτυπήματα, που ακολούθησαν εξαιτίας της ραδιενέργειας.

Αυτά τα δύο πυρηνικά χτυπήματα δεν υπαγορεύτηκαν από στρατιωτικούς λόγους, μιας και από τις 9 Μάη 1945 η Κόκκινη Σημαία ανέμιζε στο Ράιχσταγκ και η Ιαπωνία είχε ουσιαστικά ηττηθεί στρατιωτικά και βρισκόταν ήδη πολύ κοντά στην παράδοση.

Ήταν μια επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ, για να επηρεάσει την προοπτική διαμόρφωσης του μεταπολεμικού κόσμου, με ιδιαίτερο αποδέκτη τη Σοβιετική Ένωση και το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.

Απέδειξε πως κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν έκαναν μόνο οι φασιστικές καπιταλιστικές δυνάμεις αλλά και οι λεγόμενες "δημοκρατικές", που συμμετείχαν στην αντιχιτλερική συμμαχία.

Σήμερα, 77 χρόνια μετά, τα "βαλιτσάκια" με τους κωδικούς χρήσης των πυρηνικών όπλων περιφέρονται μπροστά στις οθόνες των τηλεοράσεών μας, υπογραμμίζοντας πως ο πυρηνικός όλεθρος είναι υπαρκτός όσο ποτέ πριν.

Το γεγονός πως οι βασικές πυρηνικές δυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία έχουν αποσυρθεί από τη δέσμευση πως δεν θα χτυπήσουν πρώτες με πυρηνικά όπλα, το γεγονός πως και άλλες ισχυρές δυνάμεις του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου, όπως η Κίνα, αυξάνουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, τα στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται με την υποθετική χρήση και τέτοιων όπλων, οι εκατέρωθεν υπενθυμίσεις για την πιθανότητα χρήσης "μικρών" πυρηνικών ή γενικότερου ολοκαυτώματος είναι χαρακτηριστικές των κινδύνων για τους λαούς.

Ήδη εξελίσσεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, στον οποίο εμπλέκονται οι πυρηνικές δυνάμεις, από τη μια οι ΗΠΑ και η ΝΑΤΟική "σφηκοφωλιά" στο πλευρό της αντιδραστικής ουκρανικής κυβέρνησης, κι από την άλλη η καπιταλιστική Ρωσία, που αποτελεί ισχυρή πυρηνική δύναμη και είναι "προϊόν" της αντεπανάστασης και της ανατροπής του σοσιαλισμού.

Οι πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, που στοχεύουν τις ανταγωνιστικές πυρηνικές δυνάμεις του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, προσθέτουν νέο "λάδι στη φωτιά" στην κούρσα των κάθε είδους εξοπλισμών, με τα πυρηνικά όπλα να κρατούν τα "σκήπτρα".

Είναι έκθετη η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεπικουρούμενη από τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ25, προτάσσει την ενσωμάτωση της χώρας στους θανατηφόρους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, με το πρόσχημα της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων.

Η πάλη ενάντια στον πυρηνικό όλεθρο και για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών και όπλων, για να μη γίνει καμία χώρα "πεδίο βολής" πυρηνικών, ώστε να δείξουν οι καπιταλιστές την ισχύ τους, όπως έγινε σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, είναι αναπόσπαστα δεμένη:

  • Με την πάλη για να κλείσουν οι βάσεις, τόσο αυτές στις οποίες ήδη φυλάσσονται, ή υπάρχει υποδομή για να φυλαχθούν πυρηνικά όπλα, όπως στον Αραξο, αλλά και των άλλων, όπως είναι αυτές στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη κ.α., που αξιοποιούνται ως "προγεφύρωμα" των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ.
  • Με την πάλη για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, για την αποδέσμευση από τους σχεδιασμούς και τις ενώσεις του κεφαλαίου, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.
  • Με την πάλη για την ειρήνη, τη φιλία και αλληλεγγύη των λαών, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της ακρίβειας, των οικονομικών κρίσεων και των πολέμων, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας, με την εξουσία στα χέρια των λαών».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.