Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

ΕΥΠαρακολουθήσεων με έδρα το Μαξίμου: Για λόγους ασφαλείας η κλήση σας καταγράφεται ― ΚΚΕ: Οι παραιτήσεις δεν αναιρούν τις ευθύνες του πρωθυπουργού

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ

Εντείνονται τα ερωτήματα μετά τις παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ και του γγ του πρωθυπουργού

Παρασκευή 05/08/2022 - 19:58

Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Οι παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ, Π. Κοντολέων και του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρ. Δημητριάδη, ενισχύουν αυτά τα ερωτήματα.

Από την κυβέρνηση ανέφεραν ότι η αφορμή για την παραίτηση του Π. Κοντολέων αφορά

«νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου» και πρόσθεσαν πως «αυτός τον οποίον αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και στο πώς ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ για να γίνει η νόμιμη επισύνδεση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, δήλωσε πως είναι

«είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία» να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το «Predator», «σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθησή μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε πως η Βουλή

«πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών».

Σε ό,τι αφορά την παραίτηση του Γρ. Δημητριάδη, κυβερνητικές πηγές ισχυρίστηκαν πως αυτή

«κρίθηκε ως η καλύτερη λύση εξαιτίας της τοξικότητας που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του που κατήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, αλλά και άλλων καταγγελιών για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και με βάση το κακόβουλο λογισμικό "Predator"».

Να υπενθυμίσουμε ότι το όνομα του Γρ. Δημητριάδη αναφερόταν σε δημοσιεύματα που του καταλόγισαν επιχειρηματικές συναλλαγές οι οποίες τον συνέδεαν με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Intellexa» που διακινεί το λογισμικό «Predator», μέσω του οποίου γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης, που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ και το συγκεκριμένο λογισμικό, κατήγγειλε επίσης στενές σχέσεις ανθρώπων της «Intellexa» με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω εταιρεία «χαίρει της προστασίας του Μαξίμου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, χαρακτήρισε τις δύο παραιτήσεις «ομολογία ενοχής», που «σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι:

«Οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ ούτε ακυρώνουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού, στον οποίον άλλωστε λογοδοτούσαν άμεσα τα παραπάνω πρόσωπα, ούτε αναιρούν την αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις.
Πολύ περισσότερο που από τις ίδιες τις παραιτήσεις γεννιούνται νέα μεγάλα ερωτηματικά. Άλλωστε, το θεσμικό πλαίσιο που διευκολύνει τέτοιου είδους πρακτικές είναι πολιτικό ζήτημα που υπερβαίνει τα διάφορα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τον ρόλο της "Ιφιγένειας" για να κρυφτούν οι βασικές πολιτικές ευθύνες».

902, Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.