Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Νεα επιΔημιοκρατία: Ξεπέτσιασμα του λαού χωρίς αναισθητικό — ΚΚΕ: Υγεία αθωράκιστη, σχολεία ανασφαλή

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Από σήμερα η αυστηροποίηση των περιορισμών - Απουσιάζουν τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας και η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας

Κυριακή 03/01/2021 - 08:00 - Ενημέρωση: Κυριακή 03/01/2021 - 11:35

Αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων από τις 6 σήμερα το πρωί έως τις 11 Γενάρη, με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την πανδημία, ωστόσο «εκτός κάδρου» για μια ακόμη φορά μένουν τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, ΜΜΜ, κλπ., καθώς και η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Αθωράκιστο παραμένει το δημόσιο σύστημα Υγείας

Σάββατο 02/01/2021 - 12:14 - Ενημέρωση: Σάββατο 02/01/2021 - 15:43

Σε σχόλιό του για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την επιβολή νέου αυστηρού λοκντάουν το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού lockdown.

Αυτά τα "μπρος - πίσω" είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας».

902


Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις από σήμερα έως τις 11 Γενάρη, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21.00 το βράδυ μέχρι και 5.00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Η κυβέρνηση, με βάση και τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα το πρωί της Κυριακής σε ραδιοφωνικό σταθμό, θα προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, όπως τάξεις με 15 μαθητές, αξιοποίηση κτιρίων που παραμένουν κλειστά, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και μια σειρά άλλες τεκμηριωμένες προτάσεις που έγκαιρα και κατ' επανάληψη έχει διατυπώσει το κίνημα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα, θα επανέλθουν στις 11 Ιανουαρίου.

Πάντως, αυτά τα κυβερνητικά "μπρος - πίσω" είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.