Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΥΒΑ: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Η ελπίδα δεν μπλοκάρεται και δεν τρομοκρατείται

Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί"

Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ – Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ

Υπογράφουμε ΕΔΩ

Μία από τις τελευταίες ίσως πράξεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ ήταν να βάλει και πάλι την Κούβα στην τρομοκρατική λίστα των ΗΠΑ που αξιολογούν κυρίαρχα κράτη – χωρίς καμία ουσιαστική ή ηθική νομιμοποίηση και στοιχεία - ως χώρες που (υποτίθεται) υποθάλπουν την τρομοκρατία.

Πρόκειται για μια λίστα που φυσικά δεν περιλαμβάνει τα "κράτη- τρομοκράτες" που αποτελούν στρατηγικούς σύμμαχους των ΗΠΑ, όπως π.χ, το Ισραήλ. Υπό αυτή την έννοια, η σχετική λίστα των ΗΠΑ είναι μάλλον το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζονται.

Η Κούβα βρiσκόταν στη λίστα αυτή από τo 1982, ενώ αφαιρέθηκε μόλις το 2015 επί Ομπάμα. Ο υπουργός εξωτερικών Πομπέο έκανε ειδική αναφορά στην υποστήριξη της Κούβας προς την κυβέρνηση  της Βενεζουέλας του Νικολάς Μαδούρο, την οποία το επιτελείο του επιχειρεί να ανατρέψει.

 Όπως αναφέρει σε δήλωσή του στις 11/1 το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών

«Η Κούβα είναι ένα κράτος θύμα της τρομοκρατίας και ο πληθυσμός μας την έχει ζήσει στο πετσί του, με κόστος 3.478 θανάτους και 2.099 άτομα με αναπηρία, από πράξεις που διαπράχθηκαν από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ή διαπράχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το έδαφος αυτής της χώρας. με την ανοχή των επίσημων αρχών της. Οι Κουβανοί καταδικάζουμε με περιφρόνηση κάθε ελιγμό που στοχεύει στη χειραγώγηση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος, για ποταπούς σκοπούς πολιτικού καιροσκοπισμού».

Είναι λοιπόν απόλυτα δόλια και υποκριτική η εκ νέου ένταξη της Κούβας σε αυτή τη λίστα και είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι εξυπηρετεί εσωτερικές αντιθέσεις του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ, εν όψει της νέας προεδρικής θητείας  και έρχεται να επισφραγίσει τη σκλήρυνση του οικονομικού πολέμου που αντιμετωπίζει η Κούβα τα τελευταία χρόνια, ορθώνοντας περαιτέρω εμπόδια στην άρση του αποκλεισμού (εμπάργκο).

Ο μόνος που τρομοκρατείται από την Κούβα είναι ο ιμπεριαλισμός , ο πραγματικός πλανητικός τρομοκράτης, για τον οποίο, οι γιατροί της Κούβας είναι οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες, επειδή  δείχνουν σε όλο τον κόσμο ,που δοκιμάζεται από την πανδημία, ότι υπάρχει και μια άλλη αντίληψη που έχει στο κέντρο τον άνθρωπο και όχι την οικονομία.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη με την Κούβα, καλεί κάθε τίμιο και προοδευτικό άνθρωπο να καταδικάσει έμπρακτα την καινούργια εγκληματική – τρομοκρατική απόφαση των ΗΠΑ:

  • Ενισχύοντας τη διαρκή καμπάνια για τον τερματισμό του εμπορικού – οικονομικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα εδώ και 60 χρόνια.
  • Μαζικοποιώντας την καμπάνια #UnblockCuba που πραγματοποιείται τώρα και θα διεξάγεται μέχρι το Μάιο του 2021 σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
  • Προσθέτοντας την υπογραφή του στις πάνω από 2.000 που έχουν συγκεντρωθεί από την Ελλάδα στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας:

Υπογράφουμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.