Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Κινητοποίηση στο υπ. Εργασίας: «Φτάνει πια, πληρώσαμε πολλά, να πληρώσουν τώρα τα αφεντικά» - Μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος (ΦΩΤΟ)

Με κινητοποίηση στο υπ. Εργασίας απαίτησαν μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος

Παρασκευή 29/01/2021 - 12:53 - Ενημέρωση: Παρασκευή 29/01/2021 - 14:12

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, Επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου, τα Σωματεία Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, Τουριστικών Συνοδών, Ξεναγών, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας, του εισοδήματος, των θέσεων εργασίας τους.

«Φτάνει πια, πληρώσαμε πολλά, να πληρώσουν τώρα τα αφεντικά», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ενώ επεσήμαναν πως οι εργαζόμενοι, στις πλάτες των οποίων χτίστηκε το «θαύμα» της τουριστικής ανάπτυξης, «μάτωσαν» τα προηγούμενα χρόνια για τα κέρδη και σήμερα πληρώνουν ακριβά την κρίση.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα εργαζομένων και σωματείων του κλάδου.

Την αντιπροσωπεία των Σωματείων συνάντησε ο διευθυντής του υπουργείου Κ. Αγραπιδάς και όχι ο υπουργός, παρά το γεγονός ότι τα Σωματεία είχαν εδώ και μέρες ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη.

Η στάση του νέου υπουργού, που στα χνάρια του προκατόχου του αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία, προκαλεί χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων του κλάδου, τόνισε ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης.

Όπως κατήγγειλε, η κυβέρνηση, που ισχυρίζεται με θράσος ότι στηρίζει τους εργαζόμενους, δεν συναντά τα σωματεία, αλλά πραγματοποίησε συνάντηση με τον ΣΕΤΕ στον οποίο υποσχέθηκε τη συνέχιση και επέκταση των αντεργατικών ρυθμίσεων.

«Μας είπαν ότι βλέπουν μήνα μήνα το θέμα της αναστολής των συμβάσεων και της καταβολής του επιδόματος ειδικού σκοπού. Εμείς όμως, συνάδελφοι, μπορούμε να λέμε στο παιδί μας θα έχεις ή δεν θα έχεις γάλα; Μπορούμε μήνα μήνα να προγραμματίσουμε τη ζωή μας;», αναρωτήθηκε.

Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο αγώνας και η διεκδίκηση θα συνεχιστούν και προανήγγειλε νέα κινητοποίηση μέσα στον Φλεβάρη.

Το γεγονός ότι οι ξεναγοί δεν συμπεριλαμβάνονται στο επίδομα για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη και βρίσκονται ακόμα στο «περίμενε» για να λάβουν το πενιχρό επίδομα για Γενάρη και Φλεβάρη, κατήγγειλε η Άντζελα Μανιάτη, από το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη», ξεκαθάρισε και απαίτησε οικονομική στήριξη όλων των εργαζομένων.

Στο κοινό υπόμνημά τους τα Σωματεία σκιαγραφούν την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο. Υπενθυμίζουν πως μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων όπως οι εποχικοί στον επισιτισμό, οι εργολαβικοί σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, οι τουριστικοί συνοδοί, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, οι ξεναγοί και οι υπάλληλοι τουριστικών γραφείων είναι αποκλεισμένοι ακόμα και από τα στοιχειώδη μέτρα στήριξης.

Την ίδια στιγμή οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού αντιμετωπίζουν μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές τους στον ΕΦΚΑ δεν έχουν καταβληθεί με σοβαρές παρενέργειες σε μια σειρά παροχές όπως τα επιδόματα ασθενείας και ανεργίας.

Παρά τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει την παραμικρή πρωτοβουλία για να προστατευτούν από τα χρέη σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και εφορία, από τους πλειστηριασμούς.

(Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συνδικάτου)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.