Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Θανάσης Παφίλης: Η οργανωμένη ταξική κυριαρχία του κράτους - Εμείς μιλάμε για σοσιαλισμό κομμουνισμό, δεν μιλάμε για μαϊμούδες (VIDEO)

Κάλπικος ο «καυγάς» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το «κομματικό κράτος»

Τετάρτη 13/01/2021 - 21:20 - Ενημέρωση: Τετάρτη

Τον κάλπικο χαρακτήρα που έχει η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τη λειτουργία του κράτους ανέδειξε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Η τοποθέτησή του έγινε στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το σύστημα προσλήψεων και το ΑΣΕΠ, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την επέκταση του «κόφτη» της «συνέντευξης» σχεδόν σε όλο το Δημόσιο.

Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε πως η αντιπαράθεσή τους είναι ψεύτικη και υποκριτική γιατί υπάρχει πλήρης ταύτισή τους σε αυτό που υπηρετεί το κράτος, δηλαδή τον καπιταλισμό.

Με συγκεκριμένα παραδείγματα επιβεβαίωσε πως εξίσου ψεύτικη είναι η αντιπαράθεσή τους για συγκεκριμένες πλευρές του νομοσχεδίου, όπως η συνέντευξη για παράδειγμα την οποία είχαν προωθήσει και οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Όπως εξήγησε, το κεφάλαιο δεν ενδιαφέρεται για το κομματικό κράτος, θέλει στελέχη που θα προωθούν με συνέπεια τη στρατηγική του.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, καθώς ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ. Με εξαίρεση την Ελληνική Λύση που δήλωσε «παρών», το σχέδιο νόμου καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.