Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

4 Ομοσπονδίες, 36 Σωματεία και 8 Επιτροπές Αγώνα: Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας - Διεκδίκησαν μέτρα στήριξης της Υγείας και του εισοδήματός τους, στο πλαίσιο της Μέρας Δράσης — 25 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Συλλαλητήριο την Πέμπτη (28/1/2021) - Αρνήθηκε το υπ. Παιδείας να τους συναντήσει (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Διεκδίκησαν μέτρα στήριξης της Υγείας και του εισοδήματός τους, στο πλαίσιο της Μέρας Δράσης

Τετάρτη 27/01/2021 - 19:23 - Ενημέρωση: Τετάρτη 27/01/2021 - 19:42

Με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή 4 Ομοσπονδιών, 36 Σωματείων και 8 Επιτροπών Αγώνα, ολοκληρώθηκε το απόγευμα η Μέρα Δράσης που οργάνωσαν με πολύμορφες παρεμβάσεις σε γειτονιές της Αττικής αλλά και διάφορες πόλεις της χώρας Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Οι συγκεντρωμένοι πήραν θέση πίσω από τα πανό των Ομοσπονδιών, των Ενώσεων και των Επιτροπών Αγώνα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

«Είμαστε ένα click πριν το κλείσιμο», κατήγγειλαν και απαίτησαν μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών, διαγραφή χρεών, τόκων και προστίμων, καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό.











Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας

«Αφορολόγητο η απαίτησή μας, δε θα παζαρέψουμε άλλο τη ζωή μας», διεκδίκησαν έξω από το υπουργείο. Το ίδιο αίτημα αποτύπωσαν με σύνθημα που έγραψαν στο πεζοδρόμιο στην είσοδο του υπουργείου.

Παράλληλα κατήγγειλαν τη νέα απαγόρευση των συγκεντρώσεων από την κυβέρνηση και απαίτησαν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχολεία.

Στο αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον λόγω της πανδημίας, αλλά μπορούν να κανονίσουν μια... τηλεσύσκεψη.

Χρειάζεται αγώνας και διεκδίκηση

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Θανάσης Καλαμπαλίκης.

Τη στήριξη της Πανελλαδικής Επαγγελματικής Ένωσης Υπαιθρίων Λιανεμπόρων και Μικροπωλητών στην κινητοποίηση και τα αιτήματά της μετέφερε ο πρόεδρός της, Πέτρος Χατζίρης. Όπως κατήγγειλε, η στήριξη της κυβέρνησης στους μικροπωλητές εξαντλήθηκε όλους αυτούς τους μήνες σε 1.100 ευρώ, ενώ τα χρέη τους είναι πολλαπλάσια. «Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε αγώνα», κατέληξε.

«Από τον Μάρτη συσσωρεύουμε χρέη και ζούμε πνιγμένοι στην αβεβαιότητα για το αύριο», τόνισε ο Βαγγέλης Γκίνης, από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας. «Η οριακή κατάσταση που έχουμε φτάσει απαιτεί αγώνα και διεκδίκηση», σημείωσε.

902

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ

Συνεχίζουν με το συλλαλητήριο της Πέμπτης - Αρνήθηκε το υπ. Παιδείας να τους συναντήσει

Τετάρτη 27/01/2021 - 14:08 - Ενημέρωση: Τετάρτη 27/01/2021 - 14:27

Με μεγαλύτερη ορμή οι 25 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας προετοιμάζουν το αυριανό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, μετά και την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να τους δεχτεί. Σήμερα οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στα όρια φοίτησης, στις διαγραφές φοιτητών, στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στα άλλα μέτρα καταστολής που περιλαμβάνει. Παράλληλα, διεκδικούν να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να επαναλειτουργήσουν οι σχολές από το εαρινό εξάμηνο.








Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με πρόφαση μια «τηλεδιάσκεψη» που «θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 2 μ.μ.», αρνήθηκε να συναντηθεί με τους φοιτητές, ενώ με διάφορα προσχήματα ανάγκασε τους φοιτητές να περιμένουν «μήπως βρεθεί λύση». Κάτω από την πίεση των φοιτητών, εκπρόσωπος του υπουργείου τους είπε να «κλείσουν ραντεβού για αύριο», προκειμένου να γίνει συνάντηση.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές, αφού κατήγγειλαν τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου, τόνισαν ότι το αυριανό ραντεβού θα δοθεί στους δρόμους στα νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.