Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Σοφιανόν το σαφές: Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και η ενοχoποίηση των διαδηλώσεων (AUDIO)

Νίκος Σοφιανός (γεν. 1965). Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 28.XI.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Εγκληματική η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

(AUDIO)

Κυριακή 31/01/2021 - 14:57

«Αυτή η τακτική της κυβέρνησης που αξιοποιεί τις ανακοινώσεις της Επιτροπής είναι μέρος μιας συνολικότερης διαχείρισης της πανδημίας, ιδιαίτερα του δεύτερου κύματος, μια διαχείριση εγκληματική κυριολεκτικά που έχει καταδικάσει στο να ζούμε στον πολύμηνο αποκλεισμό με συγκεκριμένες συνέπειες στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας του λαού μας», σημείωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας την Κυριακή στον «Real FM» ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Υπογράμμισε πως

οι εργαζόμενοι στο σύστημα Υγείας μέσα σε ένα χρόνο μειώθηκαν κατά 2,5% σε αντίθεση με την αστυνομία που αυξήθηκε κατά 6% και πρόσθεσε ότι παραμένει τραγική η κατάσταση στα ΜΜΜ, η ανεξέλεγκτη κατάσταση σε χώρους δουλειάς και σχολεία, αλλά και στα κλειστά Πανεπιστήμια, σημειώνοντας πως όλα αυτά είναι «οι συνέπειες μιας εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης που δίνει σε λίγους σε αυτές τις συνθήκες και καταδικάζει τους πολλούς στον αποκλεισμό και στις τραγικές οικονομικές συνέπειες».

Επεσήμανε ακόμα πως με σωστά μέτρα μπορούν μια σειρά κλάδοι της οικονομίας να ανοίξουν, αλλά και να στηριχθούν οι μικροί επαγγελματίες και οι αγρότες, όμως

«αυτό απαιτεί κονδύλια και άλλες προτεραιότητες» και στάθηκε στο άνοιγμα των συνόρων το περασμένο καλοκαίρι «χωρίς όρους και προϋποθέσεις», όταν τα κρούσματα ήταν σχεδόν μηδενικά. «Ο φόβος και η ανησυχία γίνεται και οργή. Θα μεγαλώσει το κύμα της οργής τις επόμενες ημέρες απέναντι σε αυτή την εγκληματική διαχείριση», επεσήμανε ο Ν. Σοφιανός.

Χαρακτήρισε θράσος το ότι η κυβέρνηση φέρνει εν μέσω πανδημίας νομοσχέδια, όπως αυτό για την Παιδεία και ταυτόχρονα θέλει ο κόσμος να μην αντιδρά.

«Αν κόπτεται για τη δημόσια υγεία, ας αποσύρει το νομοσχέδιο», τόνισε και πρόσθεσε «ήδη πήραν δείγματα την προηγούμενη βδομάδα και αυτά θα πολλαπλασιαστούν», καθώς «είναι στα κάγκελα» οι άνθρωποι του αθλητισμού, οι εργαζόμενοι στην εστίαση, οι άνθρωποι του πολιτισμού. Είναι υποκρισία, σημείωσε, να μην ελέγχονται οι κλειστοί εργασιακοί χώροι, ενώ οι διαδηλώσεις, οι ανοικτοί χώροι που ακόμα και με τα δικά τους λεγόμενα μειώνουν την επικινδυνότητα της μετάδοσης, στοχοποιούνται για να κρυφτούν οι δικές τους ευθύνες. 

Για τα ελληνοτουρκικά ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε πως:

και η σημερινή κυβέρνηση κινείται σε ένα αντιδραστικό πλαίσιο που δεν προοιωνίζει τίποτα το καλό για τα εθνικά μας συμφέροντα, όταν γίνεται υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και των Ευρωπαίων και όταν οι τελευταίοι υπονομεύουν ζητήματα κυριαρχίας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.