Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Εμβόλια Covid-19: Όπου φτωχός κι η μοίρα του — ΠΟΥ: Οι πλούσιες χώρες έχουν την πλειοψηφία των προμηθειών — Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι επικοινωνιακοί εμβολιασμοί και οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης

Πότε θα φτάσουν τα εμβόλια;

*

Η ΕΕ «έκλεισε» άλλα 300 εκατ. εμβόλια της «Pfizer», ενώ εντός της λυκοσυμμαχίας έχουν βγει «μαχαίρια» στο φόντο της έλλειψης επαρκών δόσεων

*

Το «μαύρο - άσπρο» από την κυβέρνηση για τον εμβολιασμό, ετοιμότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει πλάτη στη διαχείριση της πανδημίας

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Η κυβέρνηση αξιοποιεί επικοινωνιακά το θέμα των αναγκαίων εμβολιασμών για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες

Παρασκευή 08/01/2021 - 14:14 - Ενημέρωση: Παρασκευή 08/01/2021 - 14:20

Σε δήλωσή του για τον εμβολιασμό και τα μέτρα της κυβέρνησης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αξιοποιεί επικοινωνιακά το θέμα των αναγκαίων εμβολιασμών, εν μέσω μάλιστα επιδείνωσης της πανδημίας, για να κρύψει τις παλινωδίες και τις εγκληματικές της ευθύνες, αφού δεν προχωρά στη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, σε μαζικά τεστ του πληθυσμού και στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές.

Ακόμη, όμως, και αυτός ο εμβολιασμός προχωράει πολύ αργά, εξαιτίας των ανταγωνισμών των εταιρειών και των συμφωνιών που έχει υπογράψει η ΕΕ. Σήμερα, μάλιστα, ακούσαμε την κυνική δήλωση της προέδρου της Κομισιόν ότι τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να έχουν το δικό τους σχέδιο προμήθειας εμβολίων. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ έχει ζητήσει να δοθούν στη δημοσιότητα οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η ΕΕ με τις διάφορες εταιρείες.

Όλα τα παραπάνω είναι πρωτίστως ζητήματα διεκδίκησης και πάλης του λαού. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ούτε και στις δήθεν "εθνικές" συνεννοήσεις και σε συμβούλια πολιτικών αρχηγών που επικαλούνται εναλλάξ πότε ο ΣΥΡΙΖΑ, πότε η ΝΔ, πότε το ΚΙΝΑΛ, αφού το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν τελικά άλλοθι στην κυρίαρχη πολιτική που πλήττει τον λαό μας».

902

***

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο: Κι εδώ πότε;

Χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος δεν έχουν παραλάβει ακόμη εμβόλια της Covid-19

Παρασκευή 08/01/2021 - 21:11 - Ενημέρωση: Παρασκευή 08/01/2021 - 21:12

Το κέρδος πάνω από όλα, και από τη ζωή και την υγεία, στον καπιταλισμό! Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τον πόλεμο του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όχι μόνο μεταξύ των μονοπωλίων για την παραγωγή του, αλλά και μεταξύ κρατών για την προμήθειά του. 

Υπάρχει «ξεκάθαρο πρόβλημα» που χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος δεν έχουν παραλάβει ακόμη εμβόλια κατά της Covid-19, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 

«Οι πλούσιες χώρες έχουν την πλειοψηφία των προμηθειών», τόνισε σήμερα ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη. 

Παρότρυνε κράτη και φαρμακευτικές εταιρείες να σταματήσουν να κάνουν διμερείς συμφωνίες εις βάρος του μηχανισμού COVAX. Το COVAX είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για τη χορήγηση εμβολίων στις πιο φτωχές χώρες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.