Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ελλάς - Τουρκία: Στον 62ο γύρο της συνδιαχείρισης με νοκ άουτ των λαών ή Η σημαία της αστικής τάξης δεν έχει χρώμα και όρια — ΚΚΕ: Πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας υπό τις ευλογίες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ολοκληρώθηκε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας, οι οποίες υλοποιούνται εντός του ευρωατλαντικού πλαισίου

Δευτέρα 25/01/2021 - 15:09 - Ενημέρωση: Δευτέρα 25/01/2021 - 18:02

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με την επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου να διεξάγεται υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που «σπρώχνουν» προς συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο. 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ


Οι αστικές δυνάμεις εμπλέκουν επικίνδυνα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο συνολικότερο φάσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών

Δευτέρα 25/01/2021 - 17:56 - Ενημέρωση: Δευτέρα 25/01/2021 - 18:02

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε το εξής σχόλιο για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας: 

«Τόσο η κυβέρνηση, που "ωραιοποιεί" την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, όσο και άλλες αστικές δυνάμεις, που τις απορρίπτουν συλλήβδην ή αυτές που επιδίδονται σε "ευχές", έχουν ως κοινό στοιχείο ότι δεν αμφισβητούν -αντίθετα επιζητούν- την ενεργό ανάμειξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, δηλαδή εκείνων που ευθύνονται για την όξυνση της κατάστασης στην περιοχή, τη δημιουργία τετελεσμένων και την ανοχή στην τουρκική επιθετικότητα.

Όλες οι πλευρές εμπλέκουν επικίνδυνα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο συνολικότερο φάσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών στην περιοχή.

Έτσι καταλήγουν να είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της πιο βαθιάς εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που οδηγούν σε μεγάλους κινδύνους την ειρήνη, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

902

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  έγινε -σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες- η παρουσίαση των θέσεων των δύο πλευρών, ενώ παρουσιάστηκε και η ατζέντα που θέτει η κάθε πλευρά στο τραπέζι των παζαριών που θα ακολουθήσουν.

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις απόψεις της τουρκικής θα αναπτυχθεί στον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί σε ελληνικό έδαφος.

Στη συνάντηση αυτή θα γίνει και η ανάπτυξη των τουρκικών θέσεων σε απάντηση των ελληνικών επιχειρημάτων.

  • Οι συναντήσεις αυτού του είδους χαρακτηρίζονται «άτυπες», «μη δεσμευτικές» και δεν κρατούνται πρακτικά.
  • Ωστόσο, οι επικίνδυνοι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί που αντιμετωπίζουν τα ελληνοτουρκικά ως μια «εκκρεμότητα» η οποία θα πρέπει να κλείσει στη λογική της συνδιαχείρισης στην περιοχή, για χάρη της συνοχής του «δυτικού στρατοπέδου», προδιαγράφουν το γενικότερο αρνητικό πλαίσιο.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τους πρέσβεις Παύλο Αποστολίδη και Αλέξανδρο Κουγιού και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες.

Κατά πληροφορίες, στις συζητήσεις παρέστη και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί αν συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.