Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως — «Ο αγώνας των παιδιών της εργατικής τάξης είναι αγώνας των ίδιων των εργαζομένων» — ΚΝΕ: Οι φοιτητές δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη! (3 VIDEO - ΦΩΤΟ)

Απόσυρση του νομοσχεδίου - Να ανοίξουν σχολές και σχολεία με ασφάλεια


Πέμπτη 21/01/2021 - 13:02 - Ενημέρωση: Πέμπτη 21/01/2021 - 13:17 - Ενημέρωση: Πέμπτη 21/01/2021 - 16:21

Για τις σπουδές, τη μόρφωση και το μέλλον τους διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας φοιτητές, διεκδικώντας να ανοίξουν οι σχολές τους που εδώ και έναν περίπου χρόνο παραμένουν κλειστές, και καταδικάζοντας παράλληλα τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία σώματος της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια. Το video με την πορεία προς το Σύνταγμα:


Με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή 25 φοιτητικοί σύλλογοι διαδήλωσαν μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς, με σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων που ένωσαν τη φωνή τους με τους φοιτητές.

 

*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!

Πέμπτη 21/01/2021 - 15:09 - Ενημέρωση: Πέμπτη 21/01/2021 - 15:13

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ αναφέρει:

«Η πρώτη, μαζική, δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση δόθηκε σήμερα από χιλιάδες φοιτητές, που διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα για τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή.

Οι φοιτητές, μαζί με τις οικογένειές τους, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια, με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, ιδιαίτερα σ' αυτές τις συνθήκες, ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για «εξ αποστάσεως εξεταστική και διά ζώσης καταστολή» δεν πρόκειται να περάσει!

Δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους για επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, για απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Αν πιστεύει η κυβέρνηση πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη!

Δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη!

Θα συνεχίσουν αποφασιστικά τον αγώνα για Πανεπιστήμια ανοιχτά, δημόσια και δωρεάν, που θα προωθούν τη μάθηση και την έρευνα προς όφελος του λαού και όχι την επιχειρηματική δράση και τις επενδύσεις των λίγων, για Πανεπιστήμια ακαδημαϊκής ελευθερίας και έρευνας και όχι καταστολής και αυταρχισμού!».

*

«Υπερασπιζόμαστε τη μόρφωση και το μέλλον μας», «παλεύουμε για τις σπουδές και τη μόρφωση που έχουμε ανάγκη», διαμήνυσαν από τις ντουντούκες και τα μεγάφωνα.

 

«Ένα χρόνο με κλειστές σχολές οι φοιτητές είμαστε ξανά στο δρόμο», τόνισαν απαιτώντας τα 30 εκατομμύρια που η κυβέρνηση δίνει για να συστήσει σώμα της αστυνομίας, να δοθούν για να ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα οι σχολές.

 

Έξω από τη Βουλή οι φοιτητές σήκωσαν στα χέρια τους πανεπιστημιακά συγγράμματα δυναμώνοντας τα συνθήματά τους: «Απ τα ιδρύματα μας δε λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία» φώναξαν και απαίτησαν χρηματοδότηση για ανοιχτές σχολές, όχι για αστυνόμους και διαγραφές.


 

Σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικών και σύλλογοι γονιών συμμετείχαν στην κινητοποίηση και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα.

«Ο αγώνας των παιδιών της εργατικής τάξης είναι αγώνας των ίδιων των εργαζομένων», τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, χαιρετίζοντας την κινητοποίηση εκ μέρους του ΠΑΜΕ και των σωματείων.

Η ίδια πολιτική που μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε «υγειονομικές βόμβες» μέσα στην πανδημία, όπως σημείωσε, αφήνει χωρίς μέτρα προστασίας τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, ενώ η καταστολή που θέλει να φέρει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια «είναι κρίκος στην αντιλαϊκή αλυσίδα των μέτρων καταστολής» απέναντι στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στο απεργιακό δικαίωμα, στο δικαίωμά μας στη συνάθροιση και την κινητοποίηση, στις ελεύθερες συνδικαλιστικές εκλογές.

«Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν έναν κοινό στόχο: Να στύψουν την εργατική τάξη και τα παιδιά της όσο το δυνατόν περισσότερο. Να γιγαντώσουν την εκμετάλλευση για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», υπογράμμισε. «Θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης. Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε αγώνα. Συνεχίζουμε οργανωμένοι στους συλλόγους και στα σωματεία μας. Δίνουμε τον αγώνα μέχρι να νικήσουμε», κατέληξε.

«Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», ήταν η απάντηση των συγκεντρωμένων.

«Χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα στενάζουν πάνω από ένα κινητό και προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους εδώ και τρεις μήνες», σημείωσε ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος Διοίκησης ΟΛΜΕ.
Όπως πρόσθεσε, είναι τα ίδια παιδιά που από την αρχή της χρονιάς, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, μέσα από κινητοποιήσεις, καταλήψεις, πολύμορφες δραστηριότητες, διεκδικούσαν μέτρα προστασίας.
Η κυβέρνηση «αντί να πάρει μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια» περνάει νομοσχέδια το ένα μετά το άλλο νομοσχέδια που υπονομεύουν τα μορφωτικά δικαιώματα.
«Από την άνοιξη μέχρι τώρα πέρασαν το πολυνομοσχέδιο για το Λύκειο, πέρασαν το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση που πέρα χιλιάδες μαθητές από τα 14 έξω από το σχολείο στην ανήλικη εργασία. Και τώρα δυσκολεύουν για τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», υπενθύμισε, ενώ τώρα φέρνει την αστυνομία μέσα στις σχολές.
Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα να σταθούν δίπλα στα παιδιά, να βοηθήσουν τους μαθητές τους να εκδηλώσουν την οργή που νιώθουν με οργανωμένο κινηματικό τρόπο. «Στο δρόμο θα λύσουμε τα προβλήματα μας και εδώ είναι το μεγάλο χρέος των εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μαθητές τους», σημείωσε.

«Οι γονείς είμαστε εδώ γιατί δε θέλουμε άλλη μια χαμένη χρονιά», τόνισε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, στέλνοντας μήνυμα πως ο αγώνας για τη μόρφωση θα συνεχιστεί.

«Οι γονείς είμαστε σήμερα εδώ, όπως είμαστε στους δρόμους από πέρσι, γιατί διεκδικούμε το αυτονόητο: Τα παιδιά μας να μορφώνονται ισότιμα σε ασφαλές και υγιές περιβάλλον. Εμείς οι γονείς είμαστε εδώ γιατί δε θέλουμε άλλη μια χαμένη χρονιά. Και απαιτούμε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε καμία αλλαγή, ειδικά φέτος, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», ανέφερε. «Σε αυτόν τον δρόμο, στο δρόμο του αγώνα, που όλους αυτούς τους μήνες έχουνε βαδίσει μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, καταδικάζοντας την αντιεκπαιδευτικη πολιτική και αυτής της κυβέρνησης που παίρνει τη σκυτάλη από τις αλλαγές όλων των προηγούμενων», πρόσθεσε.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.