Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΚΚΕ: Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΕΕ, η αυτονόητη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το απαράγραπτο των ευθυνών του − Σωτήρης Ζαριανόπουλος: Η επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, η παραχάραξη της ιστορίας και οι κυβερνητικοί υπηρέτες της (AUDIO)


*
Βλέπε και:
*
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για τη συζήτηση με αφορμή την αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία
Δευτέρα 21/08/2017 - 15:03
Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συζήτηση με αφορμή την αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία, αναφέρει:
(Περίληψη στο τέλος)
«Ο πρωτόγονος και χυδαίος αντικομμουνισμός, που στηρίζεται από επιτελεία της ΕΕ και στον οποίο πρωτοστατεί η ΝΔ και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι από κοινού φυσικά με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίδραση του ελληνικού λαού, όπως και όλων των λαών της Ευρώπης.
Η αυτονόητη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων ελληνικών κυβερνήσεων στο παρελθόν, φυσικά και δεν παραγράφει τις δικές του ευθύνες, αφού με τα παραπάνω κόμματα ψηφίζει τα αντιλαϊκά μνημόνια, ενώ ο αντισοβιετισμός και ο ιστορικός αναθεωρητισμός ήταν και είναι βασικό φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό του».
Κόντρα στο φόντο της διαστρέβλωσης της ιστορίας
Σημειώνεται ότι με κοινό παρανομαστή την αντικομμουνιστική ιδεολογία, που αποτελεί και επίσημη γραμμή της ΕΕ, που πιστά εφαρμόζουν, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, επιδίδονται τις τελευταίες μέρες σε έναν χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και «τηλεμαχιών», με αφορμή την άρνηση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στο Ταλίν, στις 23 Αυγούστου, με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».
Το σίριαλ ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση, δια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο, ενώ από την πλευρά της, η ΝΔ καταδίκασε την κυβερνητική απόφαση αναφέροντας ότι προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες.
Μάλιστα, ως γνήσιος οπαδός της θεωρίας των δύο άκρων, η ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ναζισμός και σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας, ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».
Η κυβέρνηση από την άλλη, σε μια προσπάθεια να καπηλευτεί την κομμουνιστική ιδεολογία και τα πανανθρώπινα ιδεώδη, (βλέπε Καισαριανή) επιχειρεί να αξιοποιήσει την άρνησή της προκειμένου να καλύψει τη βαθιά ταξική και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει, κατ' επιταγήν της ΕΕ, της οποίας είναι υπέρμαχος. 
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ Ρ/Σ ΤΗΣ ΕΡΤ 3
Η παραχάραξη της ιστορίας είναι η επίσημη ιδεολογία της ΕΕ που υπηρετεί η κυβέρνηση
(AUDIO)
Δευτέρα 21/08/2017 - 13:53
Η μη συμμετοχή της κυβέρνησης στο αντικομμουνιστικό συνέδριο στην Εσθονία ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου.
Πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους συνέδρια και εκδηλώσεις σε διάφορες χώρες, γίνονται κατ’ επανάληψη με την κάλυψη και με τη χρηματοδότηση της ΕΕ καθώς η εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού αποτελεί την επίσημη ιδεολογία της, δηλαδή η παραχάραξη της ιστορίας είναι η ιδεολογία της.
Υπογράμμισε ότι η μη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεπλύνει και να νομιμοποιήσει την βαρύτατα αντιλαϊκή πολιτική κατά των εργατικών δικαιωμάτων που εφαρμόζει, υπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ.
Ο αντικομμουνισμός είναι προπομπός νέων αντιλαϊκών μέτρων, κατέληξε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.