Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Γιάννης Πρωτούλης: Αντικομμουνισμός για να συντρίψουν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα − Ο Μακρόν έρχεται για τεχνογνωσία ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1
Η αντικομμουνιστική εκστρατεία πάει χέρι - χέρι με την προσπάθεια να ξηλωθούν όλα τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα
Δευτέρα 28/08/2017 - 10:16
Ιδιαίτερα στην ΕΕ, η αντικομμουνιστική εκστρατεία πάει χέρι - χέρι με την προσπάθεια να ξηλωθούν όλα τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που γνώρισε η Ευρωπαϊκή Ήπειρος κάτω από σκληρούς ταξικούς αγώνες και φυσικά κάτω από την επίδραση της ύπαρξης του σοσιαλισμού στη μισή Ευρώπη, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, αναφερόμενος στην αντικομμουνιστική επίθεση που εκδηλώνεται με αφορμή το «συνέδριο» εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό που έγινε στην Εσθονία.
«Αυτή η επίθεση», συνέχισε ο Γιάννης Πρωτούλης, «που ξεκινά και από τις Βαλτικές χώρες, συνεχίζεται στη Γερμανία, στη Γαλλία, όπου ο κύριος Μακρόν έχει ήδη έτοιμα νομοσχέδια προς ψήφιση, με τα οποία καταργούν και εκεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ξηλώνουν τα κοινωνικοασφαλιστικά συστήματα και προφανώς έρχεται στην Ελλάδα στις 7 Σεπτέμβρη για να πάρει και τεχνογνωσία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ειδίκευση απ’ ότι φαίνεται σε τέτοιου είδους βρώμικες δουλειές».
Πρόσθεσε, ότι αυτός είναι ο χαρακτήρας της αντικομμουνιστικής επίθεσης και για αυτό αφορά όλο τον λαό, αφορά κάθε άνθρωπο καλής προαίρεσης να αναχαιτιστεί αυτό το αντικομμουνιστικό κλίμα, αυτή η αντικομουνιστική υστερία, γιατί είναι προπομπός στην επίθεση που δέχεται ο λαός μας, συνοδεύει κάθε προσπάθεια για να μείνει η εργατική τάξη χωρίς δικαιώματα, για να μην διεκδικήσει αυτονόητα πράγματα, για να μην διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή, πολύ περισσότερο τώρα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και μιας προσπάθειας που γίνεται για την περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη, είναι ζήτημα στρατηγικής -για μονοπώλια, τους εφοπλιστές, βιομήχανους, τους τραπεζίτες. Όρος γι' αυτή την ανάπτυξη, τα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων.
«Εμείς λέμε ότι μέσα από αυτή την κουβέντα», κατέληξε ο Γιάννης Πρωτούλης, «που αφορά το σήμερα, αφορά τους ίδιους τους εργαζόμενους, χρειάζεται να σκεφτούμε τι μέτρα πρέπει να πάρουν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι για να αρχίζουν να προσεγγίζουν τη διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για το παρόν και το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.