Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Ο εν πολάκης αμαρτίες περιπεσών ΣΥΡΙΖΑ ή Όσο έχουμε την υγειά μας

Πάμε για νέες δομές...
Κοινωνικές ευαισθησίες...
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στήνει το γνωστό σκηνικό. Την ώρα που συνεχίζει την αντιδραστική αναδιάρθρωση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που προωθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εμφανίζεται ως «κοινωνικά ευαίσθητη», ότι αντιμετωπίζει «κοινωνικές ανισότητες» και προωθεί την ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες Υγείας, σε αντίθεση μάλιστα με τους προκατόχους της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το έργο των οποίων συνεχίζει.
Από την άλλη, προσπαθώντας να συσκοτίσει τη στρατηγική τους ταύτιση και σε αυτά τα ζητήματα, «σηκώνει», σε συνεργασία με τη ΝΔ, έναν αποπροσανατολιστικό καβγά αναφορικά με ζητήματα διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής στο ζήτημα της Υγείας, σχέσεις και διασυνδέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους, στη βάση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των κρατικών δομών, τα περίφημα σκάνδαλα κ.λπ.
Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; 
  • Το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με κριτήριο πάντα τα γενικά και ειδικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που απαιτούν μείωση κρατικών δαπανών για τη φροντίδα υγείας των εργαζομένων, διαμορφώνει μηχανισμούς που ουσιαστικά λειτουργούν ως «κόφτες» των υπηρεσιών Υγείας, περιορίζουν την παροχή τους προς τους εργαζόμενους στο ελάχιστο.
...Με αναδιάρθρωση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Κλειδί σε αυτήν τη διαδικασία είναι η έννοια της «ατομικής ευθύνης».
  • Η κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και όλων των αστικών κυβερνήσεων, εξαντλείται στη διαμόρφωση περισσότερων επιλογών ανάμεσα στις υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας και στη μεταφορά στους ίδιους τους εργαζόμενους να επιλέξουν και όχι βεβαίως στην εξασφάλιση ενός δωρεάν και δημόσιου συστήματος Υγείας, που θα καλύπτει όλες τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες σε όλα τα επίπεδα.
Η διαμόρφωση μηχανισμών που θα λειτουργούν ως κόφτες και μάλιστα με πλαίσιο πειθάρχησης και των εργαζομένων στην Υγεία σε μια τέτοια λειτουργία προαναγγέλλει την περαιτέρω υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών.
  • Για παράδειγμα, βασική προτεραιότητα του «οικογενειακού γιατρού» που θεσπίζεται είναι να διασφαλίσει ότι ο ασφαλισμένος θα στοιχίσει όσο το δυνατό λιγότερο και ότι δεν θα υπερβαίνει το όριο των πετσοκομμένων προϋπολογισμών.
  • Για να διασφαλιστεί μάλιστα ότι έτσι θα λειτουργήσει ο «οικογενειακός γιατρός» προβλέπονται ποινές και κυρώσεις βάζοντας σε κρίση ακόμα και τη μη ανανέωση της σύμβασής του εφόσον περάσει τα επιτρεπτά «όρια»...
Ως κόφτες φαρμάκων, παροχών, εξετάσεων και θεραπειών θα λειτουργούν τα διάφορα διαγνωστικά, φαρμακευτικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα κ.λπ.
  • Για όποιον έχει όμως αμφιβολίες για το χαρακτήρα της αναδιάρθρωσης δεν έχει παρά να δει το γεγονός ότι ουσιαστικά αναγορεύει ως πρότυπο το ΓΝ Θήρας, που άνοιξε ως αυτοχρηματοδοτούμενη μονάδα με μορφή Ανώνυμης Εταιρείας και για το οποίο προβλέπει κίνητρα για τους επικουρικούς γιατρούς με ευθύνη του δήμου, ανοίγοντας ουσιαστικά τη μεταφορά δαπανών για τη λειτουργία του νοσοκομείου στους δημότες.
Από κινητοποίηση για την υγεία
Το σχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να το απορρίψουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, ως τμήμα αυτής ακριβώς της ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής, διεκδικώντας
  • την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,
  • με Κέντρα Υγείας, πλήρως στελεχωμένα με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων, σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, όλο το εικοσιτετράωρο, όλες τις μέρες του χρόνου.
Η κατεύθυνση της πάλης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών να είναι η προοπτική της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών και στην Υγεία με προϋπόθεση μια οικονομική ανάπτυξη που θα έχει ως κριτήριο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες και θα στηρίζεται στην κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.