Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Τραμπ: Εδώ τρέχουμε στου διαόλου τη μάνα... τη Βενεζουέλα θα αφήσουμε αβοήθητη; − ΚΚΕ: Η ιμπεριαλιστική πρακτική των προσχημάτων

Latuff του 2007 - Παλιός, καλός αμερικανικός ιμπεριαλισμός
ΗΠΑ
Με στρατιωτική επέμβαση απειλεί την Βενεζουέλα ο Τραμπ
Σάββατο 12/08/2017 - 08:29
Την ώρα που στη Βενεζουέλα, πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση της Συντακτικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, απείλησε το Καράκας με στρατιωτική επέμβαση, οξύνοντας την ενδοιμπεριαλιστική αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο την χώρα.
«Έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά και ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε γήπεδο του γκολφ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ στο Νιου Τζέρσεϊ, περιστοιχιζόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι.
ΚΚΕ
Προκλητικές οι απειλές του Ντ. Τραμπ προς τη Βενεζουέλα
Δευτέρα 14/08/2017 - 13:05
Ανακοίνωση για τις προκλητικές απειλές του προέδρους των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς τη Βενεζουέλα εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις προκλητικές απειλές του προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, περί δυνατότητας στρατιωτικής επίθεσης στη Βενεζουέλα. Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Βενεζουέλας. Οι εξελίξεις στη χώρα αυτή είναι υπόθεση του λαού της, ο οποίος είναι η μόνη δύναμη, που μπορεί να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα στη χώρα αυτή στο δρόμο της ανατροπής, της κατάργησης της βάσης που γεννάει την ανεργία, τη φτώχεια, την καπιταλιστική εκμετάλλευση.
Οι απειλές σε βάρος της Βενεζουέλας, όπως και οι απειλές κατά της Βόρειας Κορέας, είναι πολύ επικίνδυνες, συνδέονται με την όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τη γνωστή ιμπεριαλιστική πρακτική της κατασκευής και χρησιμοποίησης προσχημάτων, όπως έκαναν οι ΗΠΑ με τους άλλους συμμάχους τους, στους προηγουμένους πολέμους και επεμβάσεις.
Τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της έντασης της πάλης κατά των ιμπεριαλιστικών απειλών, επεμβάσεων και πολέμων.
Η δύναμη βρίσκεται στον αντιμονοπωλιακό αντικαπιταλιστικό αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία».
902

«Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, ανάμεσα σε αυτές και μια πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο», σημείωσε ο Τραμπ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά μια στρατιωτική επιχείρηση, μια στρατιωτική επιλογή, είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε», πρόσθεσε.
Λίγο μετά την δήλωση Τραμπ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου Έρικ Πάχον τόνισε ότι το Πεντάγωνο δεν έχει λάβει καμία εντολή από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τη Βενεζουέλα.
Ο Ντ. Τραμπ περιστοιχισμένος από τον Ρ. Τίλερσον και την Ν. Χέιλι 
Πηγή: Associated Press
«Τρελή» η απειλή Τράμπ δηλώνει ο υπουργός Άμυνας της χώρας
Η απειλή του Αμερικανου προέδρου είναι «μια πράξη τρέλας», δήλωσε χθες Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας Βλαντίμιρ Παντρίνο.
Απαντώντας στον Τραμπ, ο Παντρίνο δήλωσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση: «Είναι μια πράξη τρέλας. Είναι μια πράξη ακραίου εξτρεμισμού. Τις ΗΠΑ κυβερνά μια εξτρεμιστική ελίτ».Ο Ντ. Τραμπ περιστοιχισμένος από τον Ρ. Τίλερσον και την Ν. Χέιλι Πηγή: Associated Press
«Ως στρατιώτης, στέκομαι στο πλευρό των βενεζουελανών ενόπλων δυνάμεων και του λαού. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι στις πρώτες γραμμές της υπεράσπισης των συμφερόντων και της κυριαρχίας της αγαπημένης Βενεζουέλας», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Πληροφόρησης Ερνέστο Βιγέγκας αποκάλεσε το σχόλιο του Τραμπ «άνευ προηγουμένου απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας». Σε μήνυμα που ανήρτησε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) στο Twitter, ο Βιγιέγκας αναφέρει: «Το διπλωματικό σώμα καλείται στο υπουργείο Εξωτερικών αύριο, οπότε θα δοθεί στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που θα απαντά στην ιμπεριαλιστική απειλή εναντίον της Βενεζουέλας».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.