Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης − Κάρλος Πουέμπλα: Ως τη νίκη Κομαντάντε
*
Κάρλος Πουέμπλα: Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ − Μετάφραση προσαρμοσμένη στη μελωδία − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Οκτωβριανή Επανάσταση: 100 χρόνια − Διδάγματα και καθήκοντα για τους σύγχρονους κομμουνιστές − Διεθνής Συνδιάσκεψη Λένινγκραντ

ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ
Ξεκίνησε η Διεθνής Συνδιάσκεψη για τα 100χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης
Παρασκευή 11/08/2017 - 21:28

Ξεκίνησαν σήμερα στο Λένινγκραντ, οι εργασίες της Διεθνούς Συνδιάσκεψης που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ), με θέμα «100χρονα της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Διδάγματα και τα καθήκοντα για τους σύγχρονους κομμουνιστές».
Ανοίγοντας τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, ο Βίκτορ Τιούλκιν, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ, τόνισε πως οι εργασίες της συμπίπτουν με την 100ή επέτειο από τη σύγκληση του 6ου Συνεδρίου του Κόμματος των μπολσεβίκων, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1917 στην Πετρούπολη και το οποίο χάραξε τη γραμμή για τη σοσιαλιστική επανάσταση και την προετοιμασία της ένοπλης εξέγερσης.
Αναφερόμενος στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, τόνισε πως «οι μεγαλειώδεις κατακτήσεις της σοβιετικής εξουσίας, της ΕΣΣΔ και των άλλων χωρών του σοσιαλισμού μιλούν από μόνες τους. Η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση ήταν το κορυφαίο γεγονός όλης της ανθρώπινης Ιστορίας».
Ο Β. Τιούλκιν σημείωσε πως
«τιμάμε την 100ή επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης σε συνθήκες προσωρινής υποχώρησης της υπόθεσης του Οκτώβρη», υπογραμμίζοντας ότι το ΚΕΚΡ θεωρεί πως «στην καταστροφή του ΚΚΣΕ και της ΕΣΣΔ δεν οδήγησε κάποια συνωμοσία, οι σχεδιασμοί του ιμπεριαλισμού, οι διάφοροι προδότες που ήταν στην ανώτατη ηγεσία, όπως ήταν ο Γκορμπατσόφ, ο Γιάκοβλεφ, ο Γιέλτσιν (αν και όλα αυτά ήταν υπαρκτά), αλλά ο οπορτουνισμός, η υποχώρηση από τη θεωρία του επιστημονικού κομμουνισμού και τα λάθη στην πρακτική πολιτική, που μετά την περίοδο του Στάλιν εξελίχθηκαν σε ανοιχτή αναθεώρηση και αποστασία».
Ο Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ σημείωσε ότι στις σημερινές συνθήκες της 
«σταθερής επίθεσης της αντίδρασης σε όλα τα μέτωπα, το κύριο καθήκον των κομμουνιστών, όπως έλεγε ο Λένιν σε ανάλογες συνθήκες, είναι η διατήρηση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματός τους».
Ο Β. Τιούλκιν αναφέρθηκε στην πορεία συγκρότησης του ΚΕΚΡ και στην ιδεολογικοπολιτική διαπάλη που διεξαγόταν στο εσωτερικό του ΚΚΣΕ τα τελευταία χρόνια του σοσιαλισμού, και πρόσθεσε πως το ΚΕΚΡ εκτιμά ότι
«η δεξιά παρέκκλιση, ο οπορτουνισμός εξακολουθεί να είναι και σήμερα ισχυρός στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα και εξελίσσεται, όπως φαίνεται και από το παράδειγμα μιας σειράς κυβερνητικών κομμάτων που διατηρούν κομμουνιστική ονομασία».
Υπογράμμισε ακόμη πως ο κομμουνισμός είναι επιστήμη και πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως επιστήμη, γι' αυτό και όπως σημείωνε ο Λένιν «οι κομμουνιστές πρέπει να γνωρίζουν, σε κάθε περίπτωση, πως το μέλλον τους ανήκει!».
Ολοκληρώνοντας το άνοιγμα των εργασιών, ο Β. Τιούλκιν κάλεσε τους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στη Συνδιάσκεψη να εκθέσουν τις εκτιμήσεις των κομμάτων τους για τις νομοτέλειες και τις μεθόδους της πάλης, τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, τους κινδύνους που υπάρχουν σήμερα για το κομμουνιστικό κίνημα, καθώς και για την αναγκαιότητα άντλησης συμπερασμάτων από την Ιστορία για τη συνέχιση της πάλης για το σοσιαλισμό.
Οι συμμετοχές
Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα εξής κόμματα:
Κομμουνιστικό Κόμμα του Αζερμπαϊτζάν,
Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας,
Κόμμα Βουλγάρων Κομμουνιστών,
Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Εσθονίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών Ισπανίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα - Ιταλία,
Κομμουνιστικό Κόμμα Καζακστάν,
Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν,
Κομμουνιστικό Κόμμα Κιργιζίας,
Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Λετονίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων της Λευκορωσίας - Τμήμα του ΚΚΣΕ
Λαϊκό Σοσιαλιστικό Μέτωπο Λιθουανίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Μολδαβίας - Τμήμα του ΚΚΣΕ,
Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας,
Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας,
Μέτωπο Εργατών του Ντονμπάς (Ντονέτσκ),
Κομμουνιστική Οργάνωση Εργαζομένων (Λουγκάνσκ),
Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης,
Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας,
Εργατικό Κόμμα Ρωσίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας,
Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο Σρι Λάνκα,
Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα,
Κομμουνιστικό Κόμμα Τατζικιστάν,
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας,
Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας.
Παρεμβάσεις και χαιρετισμούς στη συνδιάσκεψη έχουν στείλει:
Κόμμα Εργασίας Αυστρίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας,
Bραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα,
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία,
Κόμμα Κομμουνιστών των ΗΠΑ,
Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού,
Λαϊκή Αντίσταση Μολδαβίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα της Υπερδνειστερίας,
Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα,
Κομμουνιστικό Κόμμα Παλαιστίνης,
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας,
Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας.
Στη Συνδιάσκεψη, το ΚΚΕ εκπροσωπούν οι σ. Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.