Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΕΕΔΥΕ: 72 χρόνια από το μεγάλο ιμπεριαλιστικό έγκλημα − 8 Αυγούστου, Συγκέντρωση και Πορεία

*
*
ΕΕΔΥΕ
Συγκέντρωση για τα 72 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι
Σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., και την πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καλεί η ΕΕΔΥΕ, για τα 72 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ, της ρίψης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:
«Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, σε Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο.

Προωθούνται στρατιωτικοπολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων.

Το ενδεχόμενο του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος", που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλης 2016) και απειλεί τους λαούς (...)
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (και των άλλων αστικών κομμάτων) είναι μεγάλες, γιατί με την πολιτική της βαθαίνει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Την ίδια στιγμή, σε περίοδο ανέχειας για το λαό μας, δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.
Παλεύουμε και απαιτούμε:
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, όπου συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να καταργηθούν ΟΛΑ τα πυρηνικά όπλα και να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές».
Κάλεσμα και από την ΟΓΕ
Σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών η ΟΓΕ, επισημαίνοντας:
«Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι, όταν ο λαός μας μαστίζεται από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που την ίδια στιγμή δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ (...) Τιμάμε τα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ενώσεις του, για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Εκδήλωση από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων
Εκδήλωση για τα 72 χρόνια από την πυρηνική επίθεση σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, την Παρασκευή 4 Αυγούστου, στο Ενετικό λιμάνι, στο Γυαλί Τζαμισί, στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γ. Μαργαρίτης, καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Θα γίνει εκτενής αναφορά στο ρόλο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στη Σούδα, από την ημερομηνία ίδρυσής της μέχρι σήμερα, πώς αξιοποιήθηκε σε μια σειρά από πολεμικές συρράξεις και τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον (επέκταση, αναβάθμιση κ.λπ.), ενώ θα παρουσιαστεί και η ειδική μπροσούρα για τη βάση που επιμελήθηκαν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν το κρητικό συγκρότημα των αδελφών Μπατουδάκη, με τους Στέφανο (λαούτο), Γιώργο (λύρα) και Διονύση (λαούτο), το μουσικό συγκρότημα «Εντέχνως Λαϊκοί» του Γιώργου Βαβουλέ, και θα χορέψει ο Λαογραφικός Ομιλος Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.