Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Αυγουστιάτικα βράδια στο Σινέ Αιολία

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Αυγουστιάτικες προβολές στην «Αιολία»
Συνεχίζονται οι προβολές ποιοτικών ταινιών απ' όλο τον κόσμο, προσφέροντας γέλιο και κάποιες φορές συγκίνηση, γεννώντας προβληματισμό, στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία», που λειτουργεί στην καρδιά του Άλσους Σκοπευτηρίου. Ενα θερινό ραντεβού για τους Καισαριανιώτες, αλλά και κατοίκους γειτονικών δήμων, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τον κινηματογράφο.
Οπως τονίζει ο δήμος Καισαριανής, «και φέτος διατηρούμε τις δωρεάν προβολές από Δευτέρα έως και Πέμπτη, όπως θεσπίσαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια, ως ένδειξη ουσιαστικής αλληλεγγύης και ανακούφισης μέσα στην κρίση. Δίνουμε έτσι ως δήμος ανάσα ψυχαγωγίας στους κατοίκους της Καισαριανής αλλά και όλης της Αθήνας. Γιατί πιστεύουμε ότι η Τέχνη μπορεί να μας γεμίζει αισιοδοξία και να μας φωτίζει το δρόμο».
Το πρόγραμμα
Τρίτη 8 Αυγούστου
Η πέτρα της υπομονής (2012) του Ατίκ Ραχίμι.Σε μια πόλη του Αφγανιστάν κι ενώ ο πόλεμος μαίνεται, μια νεαρή γυναίκα μιλά στον άνδρα της, που είναι σε κώμα και του απευθύνει αλήθειες που δεν του έχει πει ποτέ... Με τους Γκολσιφτέ Φαραχανί και Χαμίντ Ντζαβαντάν.
Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Αυγούστου
Οι διαβολογυναίκες (1955) του Ανρί Κλουζό.Η σύζυγος και η ερωμένη ενός αυταρχικού διευθυντή σχολείου σχεδιάζουν να τον δολοφονήσουν. Οταν όμως τα καταφέρνουν το πτώμα εξαφανίζεται... Με τους Σιμόν Σινιορέ και Βέρα Κλουζό.
Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Αυγούστου
2 ντοκιμαντέρ της ΜΚΕ «Αποστόλης Μπερδεμπές».


Ταξισυνειδησία του Κώστα Βάκκα, που αφηγείται τη σημαντική, αλλά εν πολλοίς άγνωστη, δράση των Ελλήνων κομμουνιστών και ριζοσπαστών μεταναστών προλετάριων στις ΗΠΑ, από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι και το 1950 και

LUDLOW - οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα, του Λεωνίδα Βαρδαρού. Οι Πόλεμοι του Ανθρακα ήταν ένοπλες ταξικές αναμετρήσεις στα ορυχεία της Αμερικής κατά την περίοδο 1890 - 1930. Αιτία τους, οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας των ανθρακωρύχων και των οικογενειών τους. Ανάμεσα στους εργάτες που δούλευαν υπό απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του Ροκφέλερ και του σιναφιού του, υπήρχαν και Ελληνες μετανάστες, οι οποίοι το 1913, μαζί με εργάτες 32 εθνοτήτων, συμμετείχαν στην τεράστια απεργία του Συνδικάτου Ενωμένων Ανθρακωρύχων Αμερικής, στο Νότιο Κολοράντο, γεγονός που κορυφώθηκε στις 20 Απρίλη 1914 με τη Σφαγή του Λάντλοου, όπου δολοφονήθηκαν άγρια από την πολιτειακή Εθνοφρουρά ο Λούις Τίκας, επικεφαλής των Ελλήνων, μαζί με άλλους δύο συνδικαλιστές και 20 γυναικόπαιδα.
Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Αυγούστου
Η Διεθνής (2006) των Μουχαρέμ Γκιλμέζ και Σιρί Σουρεγιά Οντερ.Τουρκία 1982. Στρατιωτικός νόμος και... μουσική αντίσταση. Τρυφερή, αισιόδοξη ταινία. Με τους Τζεζμί και Μπασκίν.
Τετάρτη 16, Πέμπτη 17 Αυγούστου
Ο Ειρηνοποιός (1975)του Γούντι Άλεν. Στη Ρωσία του 19ου αιώνα ο Μπορίς κατατάχθηκε στο ρωσικό στρατό για να σώσει την πατρίδα από τη γαλλική εισβολή. Σύντομα μετατρέπεται σε «ήρωα κατά λάθος». Με τους Γούντι Αλεν και Νταϊάν Κίτον.
Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Αυγούστου
Ατίθασες (2015) της Ντενίζ Γκασμέ. Πέντε αδερφές μεγαλώνουν στο σπίτι της γιαγιάς τους στην επαρχιακή βόρεια Τουρκία.
Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Αυγούστου
Σαλβαδόρ Αλιέντε (2004) του Πατρίσιο Γκουσμάν. Ο Π. Γκουσμάν μετά από 30 χρόνια επιστρέφει στη Χιλή, αναζητώντας το νήμα με τον άνθρωπο που του καθόρισε τη ζωή. Μέσα από υλικά που ο ίδιος είχε κινηματογραφήσει, αλλά και με συνεντεύξεις από τις κόρες του, συναγωνιστών του, του πρέσβη τότε των ΗΠΑ, του Φιντέλ Κάστρο, προσπαθεί να ανασυνθέσει εκείνη την εποχή.
Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 Αυγούστου
Ασανσέρ για δολοφόνους (1958) του Λουί Μαλ. Ο Ζιλιέν δολοφονεί τον σύζυγο της ερωμένης του, εγκλωβίζεται όμως στο ασανσέρ, ενώ εκείνη τον αναζητά στο Παρίσι. Με τους Ζαν Μορό και Μορίς Ρενέ.
Παρασκευή 25, Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Αυγούστου
Καζαμπλάνκα (1942) του Λάικλ Κέρτιζ. Τιμήθηκε με τρία Οσκαρ και ήταν υποψήφια για άλλα πέντε. Ο Ρίτσαρντ Μπλέιν ζει στην Καζαμπλάνκα και είναι ιδιοκτήτης ενός κλαμπ. Η Καζαμπλάνκα είναι ένα μέρος το οποίο οι φυγάδες από τη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιούν ως πρώτο σταθμό του δρόμου τους προς την Αμερική. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα ζευγάρι, η Ιλζα και ο Βίκτορ Λάσλο. Ο Λάσλο είναι ένας καταδιωκόμενος ηγέτης της Αντίστασης και η Ιλζα ένας παλιός έρωτας του Ρίτσαρντ, από την εποχή που ζούσε στο Παρίσι... Με τους Μοχάμεντ Φελάγκ, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ινγκριντ Μπέργκμαν.
Δευτέρα 28, Τρίτη 29 Αυγούστου
Ο εξαιρετικός κύριος Lazhar (2011) του Φιλίπ Φαραλντό. Ενας Αλγερινός, που αναζητά πολιτικό άσυλο στον Καναδά, προσλαμβάνεται σε μια τάξη αντικαθιστώντας τη δασκάλα, που αυτοκτόνησε. Με τους Μοχάμεντ Φελάγκ και Σοφί Νέλις.
Τετάρτη 30, Πέμπτη 31 Αυγούστου
Τα 400 χτυπήματα (1959) του Φρανσουά Τριφό. Η αδιαφορία των γονιών του και η αυταρχική συμπεριφορά του σχολείου σπρώχνουν τον 13χρονο Αντουάν, ο οποίος ονειρεύεται τη θάλασσα, σε ένα ταξίδι φυγής στους δρόμους του Παρισιού. Με τους Ζαν - Πιερ Λεό και Αλμπέρ Ρεμί.
Οι ώρες προβολών είναι στις 21.30.
  • Από Δευτέρα έως Πέμπτη η είσοδος είναι δωρεάν
  • Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή κοστίζει 5 ευρώ.
Διεύθυνση: Σολομωνίδου & Φιλαδελφείας, Καισαριανή. Τηλέφωνο: 210.7247.600.
*
Λευκή ρετροσπεκτίβα σε φόντο κόκκινο
Με αφορμή την επαναλειτουργία της Αλκυονίδας και του Studio
Μικρό οδοιπορικό μνήμης μέσα από σινεμά και γεγονότα που σημάδεψαν τα χρόνια μας

*
Παρουσιάσεις ταινιών από τον Μπ. Ζ.
Μποτίλιες στο Σκοπευτήριο, στην ΟΓΕ και στην Αλκυονίδα
***
Το ΣΙΝΕΜΑ της Μποτίλιας
και
Μποτίλια Στον Άνεμο: Πρόσωπα διά χειρός

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.